تاثیر قهوه بر دندان های شما چیست؟ مضرات آن کدامند و راه حل چیست؟

بیشتر ما می دانیم که قند برای دندان ها بد است زیرا باکتری هایی که باعث پوسیدگی دندان ها می شود را تغذیه می کند. اما کمتر کسی می داند که به همان اندازه اسید نیز به دندان ها صدمه دیده است. تاثیر قهوه بر دندان را با هم بخوانیم.

قرار گرفتن در معرض مکرر مقادیر زیاد اسید باعث فرسایش دندان ها می شود. قهوه دارای اسید است. بر خلاف پوسیدگی دندان، فرسایش دندان یک بیماری نیست و ناشی از باکتری ها نیست. فرسایش دندان هنگامی رخ می دهد که اسید بافت های سخت دندان را حل کند.

در مراحل اولیه خود، لایه های سطحی مینای دندان را جدا می کند. در مراحل پیشرفته، می تواند عاج نرم تر را که زیر آن مینای دندان قرار دارد، یا حتی خمیر مرکزی دندان را در معرض دید خود قرار دهد.

از جمله شاخص هایی که دندان شما به طور جدی از بین می رود، چسبندگی روی سطح، از بین رفت صافی لبه های دندان و لب پر شدن دندان، مات شدن و صافی از سطح بالای دندان است که در بعضی موارد می تواند پر کننده ها را در معرض دید قرار دهد.

تاثیر اسید بر  دندان 

میزان اسید بالاتر از حد معمول در دهان به دلایل پزشکی و شیوه زندگی ممکن است رخ دهد. اما شایعترین علت فرسایش دندان، قرار گرفتن مکرر در معرض اسیدها در غذاها و نوشیدنی هایی است که ما مصرف می کنیم.

نوشیدنی هایی با سطح pH زیر 5.5 نسبتاً اسیدی هستند. این شامل نوشیدنی های غیر الکلی، نوشیدنی های ورزشی، نوشیدنی های انرژی زا، آب میوه ها و غیره است.

بیشتر بدانیم: مقیاس pH اسیدیته: دو، که بسیار اسیدی است.pH هفت که خنثی است و 13  که بسیار قلیایی است.

اما این فقط به سطح pH مربوط نمی شود. این ترکیب مواد شیمیایی موجود در یک نوشیدنی است که تعیین می کند آسیب آن برای دندان ها است یا خیر. بعضی از مواد شیمیایی شلات دهنده هستند، به این معنی که مواد شیمیایی دیگری را چسبیده یا به دام می اندازند و با ترکیب کلسیم و از بین بردن موثر آن از دندان باعث فرسایش دندان ها می شوند.

تعداد دفعات و مدت زمانی که دندان ها در معرض اسیدها قرار دارند، باعث می شود مقدار سالم بزاق به رقیق شدن و خنثی کردن اسید کمک کند. بنابراین برخی از نوشیدنی های متداول که ممکن است موجب فرسایش دندان شما باشد کدام هستند؟

نوشیدنی های بدون الکل

تاثیر قهوه بر دندان

نوشیدنی های بدون الکل ازpH پایین برخوردار هستند، در بعضی موارد کمتر از2.4 است. آنها ممکن است حاوی مقادیر نسبتاً بالایی از یک یا بیشتر از این اسیدهای غذایی باشند: اسید فسفریک (ماده تشکیل دهنده 338) ، سیترات سدیم (331) ، اسید سیتریک (330) و ترشات (336).

اسید فسفریک عمدتاً در کولا ها، مرکبات یا در نوشیدنی های دارای عطر لیمو و آهک ظاهر می شود. همه این ترکیبات، شلاتورهای کلسیم هستند. شلاتور کلیسیم یعنی موادی که با حضور کلیسم مانع جذب آهن در بدن می شوند.

نوشیدنی های بدون قند به عنوان نسخه های صفر یا رژیم های غذایی به عنوان گزینه های سالم تری تبلیغ می شوند. اما اگرچه شکر در لیست مواد تشکیل دهنده آنها قرار نگرفته است ولی مواد افزودنی اسیدی آنها می توانند مضر هستند.

تحقیقات نشان می دهد نوشابه های بدون قند و قندی باعث سطح قابل توجه فرسایش دندان ها می شوند.

تاثیر قهوه و سایر نوشیدنی های حاوی کافئین بر دندان

تاثیر قهوه بر دندان

کافئین با کاهش تولید بزاق، احتمال فرسایش دندان را افزایش می دهد. در صورت مصرف قهوه، چای، کولا یا شکلات، با نوشیدن مقدار زیادی آب در همان زمان یا پس از آن، حتماً دهان را هیدراته کنید. تاثیر قهوه بر دندان ها به دلیل کافئین آن می باشد.

نوشیدنی های ورزشی

دندانپزشکان و محققان دندانپزشکی به طور فزاینده نگران پیوند بالقوه بین نوشیدنی های ورزشی و فرسایش دندان ها هستند، زیرا تحقیقات نشان می دهد حد آن بالاتر از میانگین فرسایش دندان در بین ورزشکاران است.

این احتمالاً نتیجه خوردن نوشیدنی های ورزشی اسیدی در زمانی است که تأثیر آنها با کاهش سطح بزاق پایین تشدید می شود زیرا در حین و بعد از ورزش سطح بزاق دهان کم می شود.

تحقیقات انجام شده در مورد هشت نوشیدنی ورزشی تجاری که تأثیر آن بر روی مینای دندان آزمایش شده است، نشان داده اند که همه آنها باعث از بین رفتن و نرم شدن سطح دندان می شوند. دو نوشیدنی که این اثر را نداشتند ، pH بالاتر به همراه میزان کلسیم بالاتر داشتند.

درمان و پیشگیری

تاثیر قهوه بر دندان

پس اگر نگران از دست دادن دندان هایتان به دلیل سابقه نوشیدن همه موارد گفته شده هستید، چه کاری می توانید انجام دهید؟

فرسایش زودرس توسط یک دندانپزشک با یک منبع زیستی در دسترس (قادر به جذب آن توسط دندانها) شامل فلوراید که منبع کلسیم فسفات است قابل پیشگیری و درمان است. در موارد پیشرفته تر، سطح دندان از دست رفته ممکن است به پر شدن یا تاج نیاز داشته باشد.

فرسایش دندان خطر پوسیدگی دندان را افزایش می دهد، بنابراین مهم است که مدیریت هر چه سریعتر فرسایش را داشته باشید. بهتر است تعدادی روش برای کاهش و خنثی کردن تأثیر قهوه بر دندان ها استفاده کنید.

آب زیادی بنوشید، به خصوص بین وعده های غذایی.

آب و قهوه

پس از خوردن نوشیدنی های اسیدی مثل قهوه یا قندی، دندان های خود را مستقیماً مسواک نزنید زیرا این باعث می شود تاثیر قهوه بر دندان کم شود و  لایه نرم شده دندان از بین برود. در عوض، دهان خود را با آب بشویید و یک ساعت قبل از مسواک زدن نوشیدنی نخورید.

آدامس بدون قند (به ویژه آدامسی که فسفات کلسیم موجود در بدن را دارد) بجوید زیرا این امر باعث تحریک جریان بزاق و شستشوی اسیدها می شود.

در آخر، نوشابه های بدون قند برای دندان های شما مفید هستند. لیست مواد تشکیل دهنده و اسیدهای غذایی را بررسی کنید تا مطمئن شوید که نوشیدنی شما فرسایش دهنده دندان است یا خیر.

اگر فکر می کنید در معرض فرسایش دندان هستید، در مورد یک روش درمانی مجدد با دندانپزشک خود صحبت کنید. از مواد مغذی حاوی فلوراید و کلسیم فسفات مانند لبنیات، میوه و سبزیجات تازه و چای سبز برای کمک به ترمیم کلسیم و جلوگیری از پوسیدگی دندان هستند.

 

0/5 (0 نظر)

پرسش ، پاسخ ، دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

1 نظر
  1. هادی می‌گوید

    ممنون از مطالب مفیدتون

Play All Replay Playlist Replay Track Shuffle Playlist Hide picture