دمنوش آویشن | طرز تهیه آن به روش های مختلف

می خواهیم در مورد دمنوش آویشن صحبت کنیم که در یک جمله باید گفت هر چه از خواص و فواید آن برای شما بگوییم کم است. در بین دمنوش های گیاهی می توان آویشن را به عنوان یکی از محبوب ترین انواع موجود معرفی کرد که با گیاهان زیادی از پونه و نعناع گرفته تا دارچین و بابونه استفاده می شود.

ما در ادامه معرفی انواع دمنوش ها در مجله کافی مافی به سراغ دمنوش آویشن آمده ایم تا اطلاعات کاملی از طرز تهیه و نحوه مصرف آن برای شما ارائه کنیم و در ادامه به بررسی خواص و فواید نوشیدن این دمنوش اشاره خواهیم کرد.

بررسی مختصر از گیاه آویشن

گیاه آویشن

آویشن یا آزربه یک گیاه از خانواده نعناعیان می باشد که در جهان بیش از 350 نمونه از آن شناخته شده است، که در ایران ما حداکثر 14 نوع آن قابل یافت می شود.

همین موضوع نشان دهنده این است که چقدر این گیاه گسترده است و ما چیزی از آن هنوز نمی شناسیم، وقتی نام دمنوش آویشن و این گیاه شنیده می شود اولین موضوع که شاید به ذهن ما خطور کند اثر ضد باکتریایی بسیار بالای این گیاه می باشد که تقریبا دلیل شناخته شدن این گیاه نیز این مورد دانست.

آويشن از جمله گياهان مقاوم می باشد که به صورت  بوته ‌ای و چندساله است. مشخصه اصلی گیاه آویشن در طبیعت، گل ‌هایی به رنگ صورتی و بنفش می باشد که زنبورهای عسل را مجذوب خود می کند.

در بین انواع مختلف آویشن دو نوع از آنها با استقبال بسیاری بالایی همراه شده است، یک نوع معمولی که دارای عطر و طعم مطبوعی می باشد و در صنایع غذایی بسیاری مورد استقبال قرار گرفته است و در غذاهایی مانند پیتزا، پاستا، ماهی، پنیر، لیکور، ذرت مکزیکی و… از آن استفاده می شود. نوع دوم آویشن لیمویی می باشد که به خاطر مزه و طعمی بین آویشن و لیمو مشهور شده است و مورد پسند خیلی از افراد و خانواده ها می باشد و در پخت و پز از آن استفاده می شود.

دمنوش آویشن دارای طبعی گرم و خشک می باشد که همین موضوع باعث شده که به افرادی که دارای اضافه وزن می باشند نوشیدن آن توصیه شود. طبع گرم این دمنوش باعث می شود که متابولیسم یا سوخت‌وساز بدن افزایش یابد.

از طرفی یادتان باشد آویشن یک منبع بسیار مهم برای ویتامین های A و C به شمار میرود که باعث شده این جوشانده برای تقویت سیستم ایمنی بدن فوق العاده باشد.

خرید چای امیننت

استفاده از آویشن در غذا

دمنوش آویشن

اینکه شما دمنوش آویشن را تنها راه استفاده از این گیاه و بهره بردن از خواص آن بدانید کاملاً اشتباه است، شما می توانید از این گیاه در غذاهای مختلف استفاده کنید.

آویشن در بین طعم دهنده های غذا جز بهترین گزینه ها به حساب می آید و برای مواد غذایی مختلفی از آن استفاده می شود، نکته ای که باید در هنگام استفاده از ان دقت شود این است که نباید طعم آویشن طعم غالب را به خود بگیرد، در این صورت به طور قطع باعث می شود شما هم از غذا و هم از عطر آویشن زده بشوید.

تلاش کنید در نحوه مصرف آویشن به گونه ای عمل کنید که به نوعی یک طعم مکمل مواد غذایی خود در اختیار داشته باشید.

بهترین مواد غذایی که آویشن مکمل آن به حساب می آید، گوشت چرخ کرده یا برشته شده، سبزیجات یا ماهی، انواع سوپ ‌ها و پیتزا ها و ساندویچ ‌های فست فودی می باشد.

طرز تهیه دمنوش آویشن

طرز تهیه دمنوشها

جالب است بدانید که آویشن از جمله گیاهانی می باشد که وقتی آن را خشک می کنید بازهم تمام خواص خود را حفظ می کند و شما می توانید از خشک شده آن برای تهیه دمنوش آویشن استفاده کنید و تنها تفاوت در میزان استفاده از آویشن خشک شده نسبت به آویشن تازه می باشد.

شما برای استفاده از این گیاه در دمنوش آویشن  1 تا 4 گرم پودر خشک شده آن را درون یک لیوان آب جوش دم کرده بریزید. بهترین زمان ممکن برای دم شیدن 20 دقیقه می باشد.

پس از اینکه دمنوش شما آماده شد کافیست آن را صاف کرده و با اضافه کردن شیرین کننده هایی مانند عسل طعم و مزه دلچسبی برای نوشیدنی خود ایجاد کنید و می توان در روز در 3 مرتبه از نوشیدن آن لذت برد.

این تمام ماجرا نیست و از خواص دمنشو آویشن این است که شما می توانید به مدل های مختلف و برای کاربردهای متنوع از ان استفاده کنید که در پایین چند روش اصلی دیگر را برای شما معرفی خواهیم کرد.

خرید چای ماسالا

1. دمنوش آویشن برای حنجره

فواید دمنوشها

شما می توانید از دمنوش آویشن برای رفع التهاب حنجره و لوزه ها نیز استفاده کنید، مشکلی که مخصوصاً در زمستان ها و فصل بهار برای افرادی که دارای حساسیت های فصلی می باشند پیش می آید و برای رفع این مشکلات لازم است شما این دمنوش را غرغره کنید.

کافیست شما به اندازه دو لیوان آب را بجوشانید و بعد از جوش آمدن نصف استکان پودر آویشن خشک شده به آب خود اضافه کنید و به مدت تقریباً بیست دقیقه با دمای کم اجازه جوشیدن دمنوش آویشن را بدهید و سپس اجازه دهید که دمای آن کمی پایین بیاید و از آن برای رفع مشکلات حنجره خود استفاده کنید.

 2. دمنوش آویشن زعفرانی

دمنوش آویشن زعفرانی

یک نکته ای که لازم است در ابتدای کار برای نحوه مصرف دمنوش آویشن به آن اشاره کنیم این است که نه تنها در مورد آویشن بلکه در مورد هر گیاه خوراکی دیگر اگر شما بتوانید آن را با سایر گیاه ها مچ و استفاده کنید و از انواع چای گیاهی استفاده کنید به طور قطع نتیجه بسیار بهتری دریافت خواهید کرد اما اینکار یک نکته بسیار مهم دارد:

اینکه شما گیاهانی را باید باهم استفاده کنید که با هم سازگار باشند، در غیر این صورت نه تنها ممکن است خواص همدیگر را خنثی کنند بلکه در بعضی از موارد شما با عوارض جدی نیز همراه خواهید شد.

گیاه زعفران یک ترکیب بسیار مناسب برای استفاده در دمنوش آویشن می باشد که نتایج بسیار خوبی برای سلامت شما به همراه دارد. همه ما نام این گیاه و چای زعفران را شنیده ایم، گیاهی که بخاطر گران بودن در جهان به طلای سرخ مشهور شده است.

استفاده از دمنوش آویشن با زعفران علاوه بر خواصی که در قبل برای دمنوش آوشین گفته بودیم شامل مواردی همچون تسکین دادن درد، قاعده آور، تحریک اعصاب، خون سازی و بهبود گردش خون می باشد.

روش استفاده و آماده کردن آن نیز بسیار آسان است و شما می توانید کمی زعفران ساییده شده به پودر آویشن خود اضافه کنید و سپس دمنوش خود را آماده کنید.

3. دمنوش آویشن با بابونه

آویشن و بابونه

یکی دیگر از گیاهانی که می تواند با آویشن ترکیب دلچسب با خواص بالا ایحاد کند بابونه می باشد که ما در گذشته طرز تهیه چای بابونه را برای شما معرفی کرده ایم.

شما با استفاده از دمنوش آویشن و بابونه می توانید یک سیستم ایمنی قوی در اختیار داشته باشید و به نحوی در برابر خیلی از بیماری ها بدن خود را مقاوم کنید، این موضوع آنقدر میزان بالایی دارد که حتی می تواند در بدن شما نقش آنتی بیوتیک را نیز ایفا کند.

اصولاً در دمنوشن آویشن و بابونه دو ماده دیگر به عنوان گزینه های تکمیلی اضافه می شوند که خواص آن را تکمیل کند، عسل و لیمو این دو ماده می باشند.

برای تهیه این دمنوش نیز شما کار سختی ندارید و تنها کافیست به اندازه 1 قشق چای خوری از آویشن و به همین اندازه بابونه را با درون کتری ریخته و به اندازه 3 لیوان متوسط آب جوش بر روی آنها بریزید و به مدت یک ربع با درجه حرارت کم اجازه دهید که بر روی گاز دم بکشد.

بعد از آماده شدن به اندازه دلخواه عسل و آب لیموی تازه به آنها اضافه کنید و از نوشیدن آن لذت ببرید.

4. دمنوش آویشن و پونه به همراه نعناع

دمنوش آویشن پونه نعناع

این دمنوش آویشن یک گزینه بسیار مناسب برای فصل پاییز و زمستان به حساب می آید و دارای خواص ضد عفونی کننده می باشد، علاوه بر سرماخوردگی این نوشیدنی برای دردهای پریود بانوان بسیار مناسب است.

موارد دیگری که می توان برای مصرف دمنوش آویشن ، پونه و نعناع بیان کرد، رفع سنگینی معده، کمک به رفع مشکلات کبد، ایجاد آرامش و ریلکس شدن، کمک به بیماری های گوارشی از جمله اسهال می باشد.

مواردی که اخیراً نیز به آن اشاره می شود کمک این دمنوش به افرادی که دارای بیماری های تنفسی می باشد است مخصوصاً افراد مبتلا به بیماری های آسم و تنگی نفس می باشد.

اما تاکید می کنیم که اگر شما مبتلا به بیماری خاصی می باشید حتما قبل از مصرف با پزشک معالج خود مشورت کنید و در انتها اگر مایل هستید که مقاله دمنوش آویشن را به زمان انگلیسی مطالعه کنید می توانید در اینجا کلیک کنید.

خرید قهوه 

5. دمنوش آویشن برای سرماخوردگی

برای درست کردن دمنوش آویشن برای سرماخوردگی شما با کار آسانی رو‌به‎‌رو هستید و تنها کافیه که عسل را به این جوشانده اضافه کنید.

روش درست کردن به این شکل می باشد که شما نزدیک به یک قاشق چای خوری آویشن خشک یا 6 برگ تازه از آن را با آب جوش دم کنید(تقریبا 10 دقیقه برای دم کشیدن کافیست) و سپس در پایان کار به اندازه یک قاشق غذاخوری به آن عسل اضافه کنید و بعد دمنوش خود را از صافی عبور دهید.

عسل جز یکی از اصلی ترین مواد غذایی می باشد که از زمان های قدیم و حتی در بین سرخ پوستان برای درمان سرماخوردگی استفاده میشده است. عسل می‌تواند در کاهش علائم سرفه‌ های حاد ناشی از عفونت‌ های دستگاه تنفسی فوقانی که بر اثر سرماخوردگی اتفاق می‌افتد، بسیار موثر بو قوی عمل کند.

6. دمنوش آویشن و لیمو

طرز تهیه دمنوش آویشن لیمو

بررسی ها نشان می دهد که لیمو ترش برای مواردی همچون؛ تقویت سیستم ایمنی بدن، تقویت سلامت قلب، بهبود عملکرد مغز و سیستم عصبی، بهبود  فرآیند هضم، از بین رفتن علائم سوء هاضمه، درمان کبد چرب، حفظ سلامت کبد، دفع سموم بدن، از بین بردن درد دندان و ورم لثه، از بین بردن لکه‌های پوستی و کاهش التهاب بسیار موثر باشد. به همین خاطر ترکیب دمنوش آویشن با لیموترش جز بهترین انتخاب ها برای درست کردن این چای گیاهی می باشد.

برای درست کردن این جوشانده کافیست به اندازه یک غذا خوری آویشن را با 2 اسلایس لیمو تازه دم کنید و سپس به مقدار لازم به آن عسل اضافه کنید.

روش کار به این شکل می باشد که ابتدا آویشن را با فرنچ پرس دم کنید و  سپس لیموترش را به صورت خشک شده یا تازه خرد کنید و به آن اضافه کنید و سپس روی آن آبجوش ریخته و برای ۵ دقیقه صبر کنید و در نهایت عسل را به آن اضافه کنید.

 

پرسش ، پاسخ ، دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

Play All Replay Playlist Replay Track Shuffle Playlist Hide picture