ام اس و کاهش خطر ابتلا به آن با نوشیدن قهوه به عنوان درمانی بالقوه!

بر اساس نتایج مطالعات علمی دانشمندان آلمانی و چاپ آن در مجله تخصصی پاب مد آمریکا در سال 2018، مصرف قهوه و کافئین موجب کاهش خطر ابتلا به ام اس می شود و حتی در طول دوره بیماری اثر مثبت آن بیشتر است!

محققان مغز و اعصاب دانشگاه رگنسبورگ آلمان ارزیابی کرده اند که  كه قهوه و به خصوص كافئین می تواند نقش پیشگیرانه در ایجاد چندین بیماری عصبی از جمله ام اس داشته باشد.

بنابراین مصرف قهوه و کافئین نه تنها خطر سلامتی ندارد بلکه می تواند در پیشگیری بسیاری از بیماری های دنیای امروز موثر بوده و با توجه به شرایط بیمار به عنوان درمانی بالقوه در نظر گرفته شود!

خرید قهوه اسپرسو 

ام اس یک بیماری مزمن عصبی

ام اس چیست؟مولتیپل اسکلروزیس (Multiple Sclerosis) که به ام اس (MS) معروف است، یک بیماری خود ایمنی مزمن سیستم عصبی مرکزی (CNS) است.

می تواند در هر سنی افراد را تحت تأثیر قرار دهد. در سراسر جهان تا سال 2018 میلادی، حدود 2/5 میلیون نفر از ام اس رنج می برند. علت ام اس هنوز کشف نشده است، اما گزارش شده است که ژنتیک و  عوامل محیطی در آن نقش دارند!

ایجاد ضایعات در سیستم عصبی و از بین رفتن عصب ها مسئول بیماری ام اس هستند. علائم شامل بی حسی، اختلال در بینایی، علائم ساقه مغز، اختلال عملکرد مثانه و در موارد حاد اختلال حرکتی دارد.

خستگی جدی ترین مشکل بیماران ام اس

خستگی مشکل جدی ام اسعلائم غیرفیزیکی نیز وجود دارد که مهمترین آنها خستگی شدید است. واقعیت اینست که خواب آلودگی و خستگی با هم فرق می کنند.

گروهی از متخصصان مغز و اعصاب از نزدیک خستگی بیماران مبتلا به ام اس را مورد بررسی قرار دادند تا در نهایت تعریف استاندارد خود را تعیین کنند.

آنها نتیجه گرفتند که “خستگی برگشت پذیر است و با اختلال حرکتی و شناختی در کار شخص همراه است. انگیزه و تمایل به فعالیت بدنی را کاهش می دهد، که به صورت خودجوش ظاهر می شود.

ممکن است در هر زمان اتفاق بیفتد اما معمولاً بعد از ظهر بدتر است.  خستگی ناشی از آن می تواند روزانه باشد. معمولاً سالهاست كه حضور دارد و از هر خستگی زودرس نیز شدت بیشتری دارد.

بیماران مبتلا به خستگی ناشی اغلب نمی توانند یک روز عادی را بدون استراحت مدیریت کنند. به خصوص خستگی تأثیر زیادی در کار آنها می گذارد.

خستگی از جدی ترین مشکلات ام اس است. افزایش ناتوانی ذهنی، جسمی و کیفیت پایین زندگی یکی از دلایل اصلی بیکاری و  بازنشستگی زودرس این افراد است.

خرید دانه قهوه

تاریخچه قهوه به عنوان یک روش درمانی

تاریخچه قهوهاستفاده از کافئین به عنوان یک روش درمانی در اوایل قرن نوزدهم میلادی، به آرامی شروع شد.

شیمیدان آلمانی فریدلیب فردیناند رونژ برای اولین بار کافئین را کشف کرد. نیم قرن بعد، در 1886 اولین نسخه کافئین درون کوکا کولا به عنوان داروی ثبت شده برای سردرد فروخته شد. پس از آن علاقه به اثرات پزشکی مصرف کافئین و قهوه به سرعت افزایش یافت.

در حال حاضر قهوه یکی از محبوب ترین نوشیدنی ها در سراسر جهان است. نه فقط به دلیل طعم آن، بلکه کافئین و فواید سلامتی آن، منجر به محبوبیت عظیم آن می شود.

در سال های گذشته، روش مصرف قهوه تحول گسترده ای را تجربه کرده است. به خصوص در دهه های گذشته محبوبیت در بزرگسالان جوان افزایش یافته است.

بسیاری از مردم برای تهیه یک فنجان قهوه هر روز به کافی شاپ ها می روند تا از ملاقات با دوستان، استراحت یا صرفاً از نوشیدن یک فنجان کاپوچینو لذت ببرند.

فروشگاه قهوه کافی مافی

قهوه و ام اس

ام اس و قهوه تحقیقات دقیق علمی در مورد ام اس و قهوه یا اثرات کافئین بر روی آن در طی سال های اخیر انجام شده است.

دو مطالعه موردی که یکی اثر قهوه بر روی حساسیت به ام اس و دیگری اثر افزایش مصرف قهوه در بیماران مبتلا به ام اس انجام شد که در مقایسه با گروه افراد سالم نتوانستند قهوه را به عنوان یک عامل خطر  برای بیماری ام اس تعیین کنند.

به دلیل یافته‌های بسیار نامشخص آنها، مطالعه دیگری در سال 2015 ارتباط معنی داری بین مصرف زیاد قهوه (> 900 میلی لیتر در روز) و کاهش خطر ابتلا به ام اس را نشان دادند.

پس از آن مطالعات بر روی تاثیر مصرف کافئین بر سیستم شیمیایی عصبی، بافت شناسی (بر روی حیوانات و موش) و همچنین تغییرات رفتاری بیمارن ام اس و مصرف نوشیدنی هایی مانند نوشابه های کافئین دار صورت گرفت.

تا امروز نتایج آنها، همگی تاثیر مثبت کافئین را بر بیماران گزارش و ثبت کرده اند. البته میزان مصرف صحیح در مورد افراد سالم برای پیشگیری و بیماران برای درمان متفاوت می باشد که می بایستی زیر نظر پزشک مصرف کنند.

منبع: مقاله سال 2018 مجله پاب مد

0/5 (0 نظر)

پرسش ، پاسخ ، دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

Play All Replay Playlist Replay Track Shuffle Playlist Hide picture