شربت سکنجبین (طرز تهیه در منزل به 6 روش متفاوت)
شربت سکنجبین یکی از نوشیدنی های بسیار جذاب برای فصل تابستان و هوای گرم می باشد. این نوشیدنی شیرین مزه که جز گزینه های پرطرفدار در کافی شاپ ها و آبمیوه فروش ها میباشد، برای آماده شدن و درست کردن نیاز به اقدامات خاصی نداره و شما به راحتی می تونید آن را در منزل خود آماده کنید.
ما در این مقاله از کافی مافی تلاش میکنیم پس از یک معرفی کلی از شربت سکنجبین به سراغ روش های تهیه آن رفته و سپس در پایان نیز خواص و فواید نوشیدن آن را نیز برای شما بیان خواهیم کرد.
شربت سکنجبین چیست؟
یک نکته جالبی که شاید لازم باشد همین اول و قبل از شروع آموزش روش تهیه شرکت سکنجبین توضیح بدهیم این است که شما برای درست کردن این شربت از سکنجبین استفاده نمیکنید!! چرا؟
برای پاسخ به این سوال باید گفت که سکنجبین در اصل “سرکنگبین” می باشد، یعنی ترکیبی از “سرکه” و “انگبین” که انگبین در واقع همان عسل می باشد. که البته در برخی از مناطق به خاطر عدم دسترسی به عسل، در این شربت از شکر به جای عسل استفاده می کردند ولی باز هم از نام سکنجبین برای آن استفاده می شد.
پس فکر کنم باید حدس زده باشید که ما برای تهیه کردن این شربت به سراغ سکنجبین های آماده نخواهید رفت و خودمان تلاش می کنیم که با یافتن ترکیب مناسب از سرکه و عسل؛ به نتیجه ای که می خواهیم برسیم.
این نوشیدنی فوق العاده را می توان در بین گزینه های عالی برای هوای گرم تابستان معرفی کرد، زیرا علاوه بر کمک به کاهش دما و خنک شدن بدن این نوشیدنی به خودی خود دارای طبع سردی می باشد و با اینکار نیز گرمای بدن شما را کاهش خواهد داد. خوبی این شربت این است که هم تنها میشه آن را سرو کرد و هم می توان با خوراکی های دیگر مثل کاهو، برگ مو و… آن را میل کرد.
انواع روش های تهیه شربت سکنجبین
لازم است قبل از آموزش هر یک از روش های طرز تهیه این شربت به این نکته اشاره کنیم که تفاوت در این روش ها تنها به خاطر تغییر کردن در مواد اولیه استفاده شده می باشد و روش تهیه تقریباً در همه روش های یکسان می باشد و مانند سایر شربت ها کار ساده ای می باشد و تنها کافیست که مواد اولیه با هم ترکیب شوند.
1. شربت سکنجبین با خیار
در بین روش های تهیه شربت سکنجبین به طور قطع می توان گفت این روش محبوب ترین و پرکاربردترین گزینه می باشد که در بسیاری از کافی شاپ ها نیز از آن استفاده می شود و مواد لازم برای آن به این شرح است:
- یک پیمانه سرکه
- چهار پیمانه شکر
- چهار لیوان آب
- چند برگ نعنای تازه (می توانید از عرق نعناع نیز استفاده کنید)
- یخ به اندازه کافی
- کاهو رنده شده دو قاشق سوپ خوری
- خیار رنده شده دو عدد در اندازه کوچک
روش کار به این شکل می باشد که 4 لیوان آب را درون یک قابلمه ریخته و پس از اضافه کردن شکر به آن، ظرف را بر روی حرارت قرار می دهید و به آرامی هم میزنید و سپس نعناع و سرکه را به آن اضافه می کنید و کمی هم می زنید تا یک دست شود، پس از انجام اینکار مخلوط خود را از روی حرارت برداشته و اجازه دهید تا خنک شود و سپس آن را از دورن یک پارچه تمیز عبور دهید تا شربت شما صاف شود.
پس از خنک شدن، یخ، کاهو و خیار را به آن اضافه کنید و شربت سکنجبین با خیار شما آماده نوشیدن می باشد.
2. شربت سکنجبین ارگانیک
چیزی که در مورد بسیاری از شربت های سکنجبین به وضوح می توان دید، بالا بودن میزان قند آنها به خاطر استفاده از شکر بسیار زیاد می باشد، شما می توانید با استفاده از یک روش مشخص سعی کنید که یک شربت سنکنجبین ارگانیک تهیه کنید، برای اینکار به مواد اولیه زیر احتیاج دارید:
- دو پیمانه عسل ارگانیک
- شش پیمانه آب
- یک پیمانه سرکه
- آب لیمو طبیعی چند قطره
برای تهیه این شربت ارگانیک کافیست که آب و سرکه را با هم مخلوط کنید و بر روی حرارت قرار دهید، بعد از آنکه دمای ترکیب شما کمی بالا رفت و آب ولرم شد، عسل را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید. حالا ترکیب را از روی حرارت برداشته و اجازه دهید تا خنک شود. در زمان سرو آب لیمو را به آن اضافه کنید و از نوشیدن آن لذت ببرید.
3. اضافه شدن خاکشیر
شربت خاکشیر به خودی خود طعم بسیار فوق العاده ای دارد و می تواند برای تابستان یک گزینه بسیار جذاب باشد، اما می توان در تهیه شربت سکنجبین نیز از خاکشیر استفاده کرد. برای اینکار قبل از هرچیزی خاکشیر را پاک کنید و بشویید.
- نصف پیمانه سرکه
- دو پیمانه شکر
- دولیوان آب
- چند برگ نعنای تازه
- یخ به مقدار دلخواه
- دو پیمانه خاکشیر
روش کار مانند روش های قبل کافیست در ابتدا آب و شکر را بر روی حرارت قرار داده و سپس سرکه را به آن اضافه کنید و پس از خنک شدن، نعناع، یخ و خاکشیر را به آن اضافه کنید.
4. شربت سرکنگبین با نعناع خشک
تا اینجای کار در تمام روش های معرفی شده از برگ های نعناع تازه برای تهیه این شربت ها استفاده شده، اما در بسیاری از مواقع ممکن است ما دسترسی به این برگ های تازه نداشته باشیم، اما نعناع خشک در بیش از 90 درصد آشپزخانه های ایرانی به راحتی قابل پیدا شدن می باشد.
- نصف پیمانه سرکه
- دو پیمانه شکر
- دو لیوان آب
- نصف قاشق غذاخوری نعنای خشک
- یخ به مقدار دلخواه
نکته ای که در تهیه این شربت لازم است به آن دقت شود این موضوع می باشد که پس از آنکه شربت با نعناع خشک را تهیه کردید لازم است آن را از صافی عبور دهید تا نعناع های خشک از آن جدا شود.
5. شربت سکنجبین با سرکه سیب
اگر دنبال یک طعم متفاوت در شربت سکنجبین خود هستید می توانید به جای استفاده از سرکه معمولی به سراغ سرکه سیب بروید و به روش زیر برای تهیه کردن آن اقدام کنید:
- دو پیمانه سرکه سیب
- دو پیمانه عسل
- دو لیوان آب
- یک پیمانه عرق نعناع
- یخ به مقدار دلخواه
روش کار به این شکل است که سرکه سیب را با آب و عرق نعناع مخلوط کنید و بر روی گاز قرار داده و تا جایی حرارت دهید که دمای آن تنها داغ شود و سپس عسل را به آن اضافه کنید و پس از مخلوط کردن عسل، ترکیب را درون یخچال قرار دهید و سپس برای سرو به همراه یخ آن را مخلوط کنید.
شربت سکنجبین را میتوان با سرکه سفید هم درست کرد. اما در آن صورت باید مقدار سرکه را کمتر کنید.
6. شربت سکنجبین نعنایی
همانطور که تا اینجا کار باید حدس زده باشید، سکنجبین و نعناع با یکدیگر سازگاری خوبی دارند و در تمام مراحل قبلی ما از نعنای خشک و تازه استفاده کردیم، در حالی که شما می توانید میزان استفاده از نعنا را بیشتر کنید و حتی به جای آب استفاده شده نیز از عرق نعناع استفاده کنید، یعنی مواد اولیه خود را اینگونه جمع آوری کنید:
- دو پیمانه سرکه
- دو پیمانه شکر
- دو لیوان عرق نعناع
- چند عدد برگ نعنای تازه
- یخ به مقدار دلخواه
دقیقاً شبیه به روش های قبل عمل کنید؛ عرق نعناع، شکر و سرکه را بر روی حرارت قرار دهید و پس از قوام آمدن، آن را از روی گاز برداشته و برگ های نعنا و یخ را به آن اضافه کنید.
سایر نکات تهیه شربت
- زمان آماده سازی مواد اولیه مورد نیاز برای تهیه این شربت 5 دقیقه می باشد.
- زمان انجام مراحل و انتظار انجام شدن 15 دقیقه می باشد.
- این شربت با کاهو ترکیب فوق العاده ای درست می کند که توصیه می کنیم حتماً امتحان کنید.
- شما می توانید برای راحتی کار مقدار بیشتری شربت سکنجبین تهیه کنید و آن درون یخچال قرار دهید و هر روز مقداری از آن را استفاده کنید، حداکثر زمان نگهداری از آن در یخچال یک ماه می باشد.
- استفاده از این شربت به عنوان دسر نیز انجام می شود.
- استفاده از چند قطره رنگ خوراکی سبز برای زیباتر شدن کار شما بسیار مفید است.
- علاوه بر ترکیبات نام برده شده شما می توانید از تخم شربتی، گلاب و زعفران نیز برای این نوشیدنی استفاده کنید.
- استفاده از پودر قند نیز به جای شکر در طرز تهیه امکان پذیر است.
- اگر در فصل سرما هستید باز هم استفاده از این شربت منعی ندارد ولی بهتر است که به صورت ولرم استفاده شود.
- در زمان تابستان از نوشیدن شربت سکنجبین به صورت ولرم خودداری کنید، زیرا بیشتر باعث گرما و عطش شما خواهد شد تا خنک شدن.
خواص و فواید استفاده از از شربت سکنجبین
- دمای بدن را کاهش میدهد و باعث رفع عطش و کمک به درمان گرمازدگی
- جالب است بدانید که اگر دچار سرماخوردگی شدید، نوشیدن یک لیوان از این شربت با خاکشیر به کاهش تب، بهبود گلو درد و تامین انرژی بدن کمک میکند.
- به طور کلی شربت سکنجبین یک اشتها آور فوق العاده می باشد، اما باید به این نکته اشاره کرد که این شربت میزان کالری بالایی دار، پس به طور غیر مستقیم می توان فهمید که مثرف زیاد این شربت به طور قطع باغث چقی شما خواهد شد.
- تصفیه و پاکسازی کبد یکی از خواص دیگر این شربت می باشد که استفاده از آن باعث کاهش تجمع چربی در بدن خواهد شد.
- این شربت برای کاهش سردردهای طولانی مدت گزینه بسیار خوبی می باشد.
- کسانی که درد معده دارند مصرف سکنجبین برای کاهش دردشان معجزه میکند.
- درمان مشکلات گوارشی و نفخ معده
- درمان کامل بیخوابی
- درمان مشکلات ادراری و کمک به حفظ آب بدن به وسیله شربت سکنجبین
ما در این مقاله تلاش کردیم تمام روش های درست کردن شربت سکنجبین را به طور دقیق برای شما توضیح دهیم و همچنین نکات و خواص نوشیدن آن را برای شما بررسی کنیم. در صورتی که در مورد مطالب گفته شده اظهار نظری دارید می توانید آن را در قسمت نظرات با ما به اشتراک قرار دهید.