دمنوش مریم گلی | طرز تهیه در منزل + خواص و عوارض

دمنوش مریم گلی یکی از برترین چای های گیاهی با فواید فوق العاده می باشد که نوشیدن آن می تواند برای کسانی که با مشکلات دیابت، کبد چرب، سرفه، عفونت و مخصوصاً عفونت رحم همراه هستند بسیار موثر باشد.

ما در این مقاله از کافی مافی قصد داریم پس از یک شناخت کلی در مورد گیاه مریم گلی به سراغ آموزش طرز تهیه جوشانده آن در منزل رفته و سپس خواص و عوارض احتمالی مصرف آن را بررسی کنیم.

شناخت گیاه مریم گلی

گیاه مریم گلی

گیاه مریم گلی جز خانواده نعناعیان به حساب می آید که از لحاظ ظاهری دارای ارتفاع 50 الی 80 سانتی متری می باشد. رنگ این گیاه در ابتدا سبز تیره می باشد که از کُرک های بسیار زیاده پوشیده شده است، ولی هر چقدر که از عمر آن میگذرد رنگ آن به سمت قهوه ای متمایل شده و ساقه آن حالت چوبی به خود می گیرد.

نام علمی مریم گلی سالویا ( salvia officinalis) می باشد و از لحاظ ویژگی های ساختاری می توان بسیار نزدیک به رزماری معرفی کرد و از لحاظ طبعی نیز دارای طبعی گرم می باشد که به آن خاصیت آرام بخشی می بخشد.

قسمت اصلی این گیاه که برای دمنوش مریم گلی استفاده می شود برگ های آن می باشد. برگ‌ ها در این گیاه بلند و نیزه‌ ای شکل می باشند و هرچه به سمت پایین گیاه می رویم برگ‌ ها دارای دمبرگ بلندتری نسبت به برگهای بالایی پیدا می کنند. برای خرید این گیاه دقت کنید که سطح فوقانی و تحتانی برگ‌ های آن باید پوشیده از کرک‌ های ظریف باشد.

زادگاه اصلی این گیاه کشور ایران می باشد و ناحیه فارس (اقلید) را می توان محل اصلی پرورش و رویش آن معرفی کرد. خواص بسیار بالای این گیاه باعث شده که پرورش آن در کشورهای اروپایی و مخصوصاً در جنوب اروپا در نواحی مدیترانه بسیار گسترش یابد.

مزه این گیاه و دمنوش آن بسیار تلخ می باشد و به همین خاطر در روش درست کردن آن، استفاده از یک شیرین کننده طبیعی بسیار مثل عسل بسیار مهم می باشد.

طرز تهیه دمنوش مریم گلی

دمنوش مریم گلی

میریم سراغ اصل مطلب و در همین ابتدای کار روش درست کردن دمنوش مریم گلی را به طور دقیق یاد خواهیم گرفت. طرز تهیه این جوشانده مانند سایر چای های گیاهی بسیار ساده می باشد و تنها کافیست که شما مواد اولیه و نسبت ها را به درستی متوجه شوید.

به طور کلی شما می توانید هم از گیاه خشک شده مریم گلی که داخل عطاری ها به راحتی قابل دسترس می باشد برای این دمنوش استفاده کنید و هم می توانید از برگ های تازه آن استفاده کنید.

مواد اولیه لازم: 

  • آب لیمو طبیعی 3 قاشق غذاخوری
  • پوست لیمو ترش رنده شده 1.5 قاشق چای‌ خوری
  • عسل طبیعی 3 قاشق غذاخوری
  • مریم گلی 45 برگ
  • آب 4 فنجان

مراحل درست کردن دمنوش مریم گلی:

همانطور که گفتیم بسیار ساده ابتدا آب را بر روی حرارت قرار دهید و پس از رسیدن به دمای جوش، پوست لیمو، برگ مریم گلی (یا خشک شده) و آب لیمو را به آن اضافه کرده و بر روی یک حرارت ملایم قرار می دهید و با انداختن یک پارچه بر روی قوری و یا کتری منتظر میمانید تا دم بکشد.

پس از گذشت تقریباً 20 الی 25 تقریباً چای گیاهی شما آمادست و کافیست که آن را از صافی عبور دهید تا تفاله های آن گرفته شده و سپس عسل طبیعی را اضافه کنید و نوش جان کنید.

خواص و طریقه مصرف دمنوش مریم گلی

خواص و فواید جوشانده مریم گلی

به طور کلی دمنوش مریم گلی می تواند خواص و فواید بسیار زیادی به همراه داشته باشد که البته در بعضی از موارد روش مصرف آن کمی متفاوت می باشد، به همین خاطرما تلاش کردیم که مهمترین روش های مصرف آن را با توجه به نتیجه ای که برای سلامت شما دارد را به صورت مجزا تقسیم بندی کره و بیان کنیم:

1. دمنوش مریم گلی به عنوان دهان شویه

اگر جز افرادی هستید که خیلی دچار عفونت ها و زخم های دهان و لثه می شوید، بیاد گفت که با این جوشانده شما می توانید تا حجم زیادی از این عفونت ها را از بین ببرید.

برای استفاده باید دمنوش مریم گلی را با حجم بیشتری آب آماده کنید تا جوشانده شما رقیق باشد و آن را قبل از خواب در دهان خود قرقره کنید. با این کار گلودرد، التهاب لوزه، زخم‌ های دهان و یا بیماری‌ های لثه را کاهش خواهید داد.

از طرفی استفاده از خمیردندان‌های حاوی این گیاه برای سلامتی دهان و دندان بسیار مفید است و می تواند به سلامت دندان های شما کمک کند.

2. رفع عفونت رحم و کاهش درد یائسگی زنان

چای گیاهی و دمنوش مریم گلی

به طور کلی استفاده از دمنوش مریم گلی از قدیم نیز برای رفع مشکلات و سلامتی زنان مورد استفاده قرار می گرفت. جالب است بدانید که طبق بررسی های انجام شده، مصرف مکمل‌ های حاوی عصاره مریم گلی می تواند تا 64 درصد میزان یائسه گررفتگی آنها را کاهش دهد.

همچنین نوشیدن جوشانده این گیاه قادر است که تولید گلبول‌ های سفید خون را افزایش دهد و سیستم ایمنی بدن را تقویت کند از این طریق به مقابله با عفونت کمک کند و به همین خاطر نوشیدن آن برای درمان عفونت های رحم زنان بسیار موثر عمل خواهد کرد.

3. مالیدن دمنوش مریم گلی بر روی پوست

شما می توانید از این چای گیاهی برای سلامت پوست و همچنین رفع مشکلات پوستی مانند خارش ها عفونی استفاده کنید.

برای اینکار کافیست که جوشانده و دم گرده آن را رقیق کنید و به صورت مستقیم دست و بدن خود را با آن بشویید و یا با یک پارچه تمیز آن را آغشته کرده و بر روی پوست خود بکشید.

از طرفی اگر حشره‌ ای پوست شما را گزیده است و سوزش شدیدی احساس می‌ کنید، استفاده از روغن گیاه مریم گلی به کاهش سوزش محل گزیده شده، کمک می‌ کند.

4. مناسب برای پتوز مقعد کودکان

بررسی ها نشان می دهد که اگر جوشانده ی مریم گلی با آب مخلوط شود برای دردهای مفصلی، روماتیسم و حتی راشیتیسم کودکان بسیار مفید و مؤثر است.

یکی از مشکلات رایج در کودکان به خاطر قرار گرفت در شرایط محیطی و دمایی نامناسب، پتوز مقعد یا همان خارج شدن مقعد می باشد که استفاده از این جوشانده می تواند برای درمان این مشکل بسیار مناسب باشد.

روش استفاده به این شکل می باشد که؛ مریم گلی را به صورت مرتب بجوشانید و بگذارید کودک شما در آب آن بنشیند و پس از مدت همینکار باعث بهبودی بیماری او می‌‎شود.

5. کاهش درد سوختگی

گیاه و فواید مریم گلی

سوختگی های سطحی یکی از رایج ترین اتفاقات روزانه برای افراد می باشد که همیشه با دردها و سوزش های عذاب آور و سختی همراه می باشد.

از طرفی علاوه بر سوزش بالای سوختگی، اگر سریع برای بهبودی آن اقدام نکنید، ملتهب می‌ شود و شما لازم است که برای بهبودی هرچه سریع‌ تر سوختگی از روغن گیاه مریم گلی استفاده کنید و آن را بر روی محل سوختگی بمالید. البته توصیه می کنیم که اگر سوختگی شما شدید می باشد حتماً قبل از اینکار با پزشک خود مشورت کنید.

6. درمان زخم و تب خال با دمنوش مریم گلی

اگر با زخم های قدیمی مواجه می باشید که دوست دارید درمان آن را سرعت ببخشید می توانید از قرار دادن یک پارچه خیس درون دمنوش مریم گلی استفاده کنید و آن را بر روی زخم خود کُمپرس کنید تا سرعت درمان زخم خود را بالا ببرید.

شما همچنین برای درمان مشکل تبخال که جز رایج ترین زخم هایی می باشد که در بین ما انسان ها اتفاق می افتد می توانید از ترکیب روغن مریم گلی استفاده کنید.

البته مریم گلی به تنهایی برای اینکار خیلی موثر عمل نمی کند و شما کافیست، چند قطره روغن گیاهی درخت چای یا روغن گیاهی اسطوخودوس را با چند قطره روغن گیاهی مریم گلی مخلوط کرده و در مقدار کمی روغن گیاهی دیگر مانند روغن زیتون رقیق کنید. سپس روغن به دست آمده را روی تبخال بزنید.

ما در این مقاله تلاش کردیم که مهمترین خواص دمنوش مریم گلی را به طور دقیق برای شما بررسی کرده و طرز تهیه آن را نیز به شما آموزش دهیم. اما در صورتی که در مورد مطالب گفته شده با سوال و یا ابهامی همراه هستید می توانید آن را در بخش پایین با ما به اشتراک قرار دهید.

پرسش ، پاسخ ، دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

Play All Replay Playlist Replay Track Shuffle Playlist Hide picture