چای گل پنیرک | بررسی خواص و فواید + طرز تهیه در منزل

چای گل پنیرک یکی از دمنوش های گیاهی با خواص و فواید بسیار زیاد می باشد که شاید خیلی از ما آن را نشناخته ایم. این جوشانده دارای طرز تهیه ساده ای می باشد و مهمترین خاصیت آن را شاید می توان کمک به دفع سنگ کلیه افراد معرفی کرد که بسیاری از پزشکان آن را به اشخاصی که از این بیماری رنج می برند توصیه می کنند.

ما در این مقاله از کافی مافی قصد داریم پس از شناخت کلی چای گل پنیرک طرز تهیه آن را به شما آموزش دهیم و در پایان نیز خواص و عوارض احتمالی مصرف این جوشانده را برای شما بیان خواهیم کرد.

چای گل پنیرک چیست؟

گیاه پنیرک چیست

پنیرک یک گیاه 10 تا 15 سانتی متری می باشد که گل آن به رنگ های صورتی و بنفش رشد می کند. پنیرک از جمله گیاهانی می باشد که به صورت خودرو در بسیاری از مناطق ایران مخصوصاً در شهرستان های جنوبی کشور از جمله خوزستان و اندیمشک به راحتی رشد می کند و در دشت ها قابل دسترسی می باشد.

چای گل پنیرک در شهرهای مختلف ایران با نام های گوناگونی شناخته می شود؛ پنیرک، تریندینگ، خورپرست، آفتاب‌پرست، آفتاب‌گردک، ختمی پنیرک، نان کلاغ و تولَه از جمله مهمترین این نام ها می باشد.

پنیرک یک گیاهی می باشد که از ساقه، برگ و گل آن می توان استفاده کرد. که بیشترین میزان کاربرد، از گل های بنفش این گیاه می باشد که به صورت خشک شده در عطاری ها برای تهیه چای و دمنوش به فروش می رسد.

از لحاظ طبعی باید گفت؛ پنیرک سرد و تر متمایل به معتدل است که اخلاط غلیظ را رقیق و اخلاط خیلی رقیق را معتدل می‌کند. از لحاظ مزه این نیز باید بگوییم که چای گل پنیرک از معدود دمنوش های گیاهی می باشد که طعم و مزه تلخی ندارد و به راحتی و بدون استفاده از شیرین کننده قابل مصرف می باشد.

3 روش تهیه دمنوش گل پنیرک در منزل

چای گل پنیرک

شما برای درست کردن دمنوش و یا همان چای گل پنیرک با کار سختی مواجه نیستید و به راحتی می توانید آن را در منزل درست کنید. تنها مواردی که لازم است رعایت کنید؛ نسبت های استفاده از مواد اولیه می باشد.

1. چای گل پنیرک ساده

این روش تهیه که بسیار رایج می باشد به این شکل می باشد که؛ یک قاشق غذا خوری گل پنیرک را در یک قوری ریخته و آب با دمای ۸۰ درجه سانتی گراد روی آن می ریزیم و اجازه می دهیم که به مدت ۱۰ دقیقه دم بکشد.

برای دم کشید بهتر از یک پارچه تمیز بر روی قوری استفاده کنید. اگر دماسنج ندارید برای سنجش دما می توانید به این شکل عمل کنید که پس از جوش آمد آب زیر آن را خاموش کنید و بعد از مدت 1 دقیقه از آن استفاده کنید. این همان آب 80 درجه است  🙂

2. جوشانده گل پنیرک و گل ختمی

اگر جز افرادی هستید که سرفه زیاد می کنید مخصوصاً در فصول زمستانی، می توانید از ترکیب گل پنیرک و گل ختمی استفاده کنید که نتایج و خواص فوق العاده برای رفع مشکلات سرفه، گلو درد و تورم دهان دارد.

برای دم کردن این دمنوش کافیست که در ابتدا به اندازه یک لیوان آب درون قوری ریخته و اجازه دهید که شروع به جوشیدن کند. سپس به مقدار نصف قاشق غذاخوری از گیاه گل پنیرک را با نصف قاشق گل ختمی ترکیب کنید و داخل قوری بریزید.

حرارت زیر قور را تا جایی که می توانید کم کنید و اجازه دهید که به مدت 10 دقیقه دمنوش شما روی حرارت ملایم آماده شود و در گام پایانی نیز آن را از صافی عبور دهید و با مقداری عسل نوش جان کنید.

3. چای گل پنیرک و بابونه

همانطور که گفتیم چای گل پنیرک می تواند برای درمان و تسکین بیماری سنگ کلیه بسیار مناسب باشد. اگر جز افرادی می باشید که با این بیماری دست و پنجه نرم می کنید باید بگوییم که؛ این نوشیدنی می تواند برای کاهش درد، مخصوصاً در زمان هایی که سنگ در حال جابه جایی می باشد، بسیار مفید باشد.

برای تهیه این دمنوش ابتدا  ۱۰۰ گرم برگ پنیرک را با ۱۰۰ گرم گل بابونه در قوری ریخته یک لیوان آب به قوری اضافه کنید و آن را بجوشانید. سپس یک قاشق غذاخوری روغن زیتون را هم به آن اضافه کنید.

طریقه مصرف چای گل پنیرک و بابونه به این شکل می باشد که باید قبل از هر وعده غذایی نوشیده شود تا در دفع سنگ کلیه بتواند به شکل مناسبی عمل کند.

البته لازم است به این نکته نیز اشاره کنیم که عرق پنیرک نیز به شکل ویژه ای ادرار آور می باشد و می توانید از آن نیز برای درمان بیماری سنگ کلیه و مشکلات مثانه استفاده کنید. همچنین روغن پنیرک و ترکیب آن با چند داروی گیاهی نیز برای دفع سنگ کلیه بسیار موثر می باشد.

عوارض مصرف چای گل پنیرک

دمنوش گل پنیرک

به طور کلی چای گل پنیرک مانند بیشتر دمنوش های گیاهی به خودی خود هیچگونه عوارض مصرفی را به همراه ندارد، مگر در دو صورت؛ اول اینکه بیشتر از حد مجاز آن را مصرف کنید و دوم اینکه دچار مشکلات و بیماری های خاصی باشید. به همین خاطر توصیه می کنیم به موارد زیر دقت کنید:

  • اگر جز افرادی می باشید که سابقه آلرژی به گیاهان دارویی دارید در مصرف چای گل پنیرک دقت کنید.
  • مصرف زیاد آن سست‌کننده معده‌های ضعیف است و به همین خاطر افرادی که دارای مزاج سرد و تر می باشند باید در نوشیدن این دمنوش مراقب باشند و بیش از حد مصرف نکنند.
  • کسانی که به بیماری دیابت مبتلا می باشند و یا دارای تغییرات قند خون زیادی می باشند، لازم است که در گل پنیرک را با مجوز پزشک مصرف کنند، این چای باعث کاهش قند خون می شود.
  • بررسی ها نشان می دهد که مصرف پنیرک ممکن است با داروهای گوارشی و مشکلات تنفسی تداخل داشته باشد.

خواص و فواید دمنوش پنیرک

چای گل پنیرک

بعد از بررسی عوارض احتمالی چای گل پنیرک این سوال پیش می آید که خواص و فواید این دمنوش چه مواردی می باشد که بسیاری از پزشکان نوشیدن آن را برای بیماران خود تجویز می کنند.

1. بهبود عملکرد دستگاه گوارش و کمک به هضم غذا

2. کمک به لاغری افراد با رفع مشکلات یبوست و دستگاه گوارشی

3. دارای ویتامین A وB وC است و در درمان بیماری‌ های کلیه و مثانه بسیار موثر است.

4. چای گل پنیرک برای سوزش مجاری ادراری و همچنین برای دفع عفونت مثلانه می تواند بسیار مفید و موثر باشد.

5. برای کمک به سلامت کبد این جوشانده بسیار عالی می باشد.

6. برای رفع زکام و بیماری یرقان نیز این دمنوش دارای خاصیت می باشد.

7. برای کم کردن تورم دهان، گلو و همچنین حذف گرفتگی صدا این چای بسیار خوب می باشد.

8. دمنوش گل پنیرک ، تورم‌ های روده‌ ای و معده‌ ای را رفع می‌ کند.

9. از دمنوش و چای گل پنیرک به صورت غلیظ، برای لوسیون و نرم کردن پوست نیز استفاده می شود.

10. ترکیب پودر خشک شده پنیرک با روغن زنجبیل ، یک مسکن قوی برای درد می‌ باشد.

11. استفاده از این چای در زمان ابتلا به بیماری اسهال نیز توصیه می شود.

12. همچنین استعمال جوشانده آن به صورت کمپرس گرم و حمام در رفع ناراحتی‌ های بواسیر ، بعضی تومورها، ورم پلک چشم و غیره موثر است.

نتیجه گیری نهایی

چای گل پنیرک جز دمنوش های گیاهی با خاصیت بسیار زیاد می باشد که لازم است حتما در زمان درست و مصرف به نکات بسیار مهمی دقت شود.

ما در این مقاله تلاش کردیم، هر آنچه که لازم است در مورد چای گل پنیرک و طرز تهیه آن برای بیماری های مختلف مثل سنگ کلیه ، بدانید را به طور دقیق بیان کنیم. اما در صورتی که در مورد مطالب و سر فصل های گفته شده با سوال و یا ابهامی همراه بودید می توانید آن را در قسمت نظرات با ما به اشتراک قرار دهید.

 

پرسش ، پاسخ ، دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

1 نظر
  1. میرزایی می‌گوید

    مقدار مجاز مصرف در زمان آنفولانزا

Play All Replay Playlist Replay Track Shuffle Playlist Hide picture