دمنوش غوره | آموزش طرز تهیه + بررسی خواص و فواید
دمنوش غوره یکی دیگر از چای های گیاهی می باشد که شاید خیلی از ما با آن و خواص و فوایدش آشنایی نداشته باشیم. همه ما انگور را به خوبی میشناسیم و همچنین آبغوره که از میوه نارس آن بدست می آید را در بسیاری از غذاهای خود استفاده می کنیم. اما جالب است بدانید که شما می توانید از غوره برای تهیه یک جوشانده فوق العاده نیز استفاده کنید که می تواند نتایج مثبت بسیار زیادی برای سلامتی شما به همراه داشته باشد.
ما در این مقاله از کافی مافی قصد داریم پس از یک معرفی کلی و شناخت دمنوش غوره به سراغ آموزش طرز تهیه آن در منزل رفته و پس از بررسی نکات لازم در مورد شیوه صحیح مصرف ، خواص و عوارض آن را بیان خواهیم کرد.
دمنوش غوره چیست؟
دمنوش غوره همانطور که از نامش مشخص است از غوره بدست می آید. غوره در واقع میوه نارس انگور می باشد که از یک گیاه حالت بوتهای و رونده رشد می کند که نام این گیاه “مو” (تلفظ:Mow) می باشد.
غوره به دو نوع دانه دار و بی دانه تقسیم بندی می شودد و در مناطقی که دارای حداکث دمای 40 درجه و حداقل دمای 15 درجه باشد به بهترین شکل رشد می کند.
جالب است بدانید که مو جز قدیمی ترین گیاهانی می باشد که انسان روش پرورش آن را آموخت و به مین خاطر در بسیاری از کتاب های دینی از آن یاد می شود و البته فراموش نکنیم که شراب نیز از انگور گرفته می شود. 🙂
بیش از ۲۰ هزار نوع غوره در سراسر جهان می روید که همگی دارای مزه ترش و طبعی سرد و خشک می باشند. همین مزه ترش غوره باعث شده که در بسیاری از سس ها، چاشنی ها، خورشت ها، سالادها و… مورد استفاده قرار بگیرد و مهمترین آن نیز آبغوره می باشد که تقریباً داخل خانه هر ایرانی یک شیشه از آن پیدا می شود.
مهمترین کشورهای پرورش دهنده غوره و انگور در جهان سه کشور اروپایی ایتالیا، آلمان و فرانسه می باشد که برای تولید شراب این کار را انجام می دهند.
طرز تهیه دمنوش غوره
برای درست کردن دمنوش غوره مانند سایر دمنوش های گیاهی با کار سختی رو به رو نیستید و کافیست که آن را دم کنید.
برای مصرف یک نفر به اندازه یک لیوان آب جوش را بر روی دو قاشق غذاخوری غوره بریزید. فراموش نکنید که غوره ها را کاملاً بشویید و اگر دوست دارید که سریع آماده شود آنها را کمی له کنید و درون قوری بریزید و سپس آب جوش را به آن اضافه کنید و بر روی یک حرارت غیر مستقیم قرار داده و به مدت 15 دقیقه اجازه دهید دم بکشد.
شما همچنین می توانید غوره ها را له نکنید و آن را با آب سرد درون قوری بریزید ولی در این صورت مدت زمان دم کشیدن 30 دقیقه می باشد.
نکات مهم طریقه مصرف جوشانده غوره
از آنجایی که طعم این دمنوش غوره ترش می باشد بهتر است از شیرین کننده هایی مانند عسل استفاده کنید و همچنین آن را با مواد خوراکی مانند خرما و توت مصرف کنید.
بعد از دم کردن حتماً جوشانده را صاف کنید و تفاله های غوره را از آن جدا کنید.
بهتر است از غوره انگورهایی استفاده کنید که دارای پوست نازکی می باشند و همچنین تعداد هسته های آن کم باشد تا طعمی تلخ و گس به همراه نداشته باشد.
از آنجایی که مدت زمان برداشت غوره در کل سال تنها دو ماه تابستان می باشد شما می توانید آن را درون بسته هایی داخل فریزر به صورت یخ زده نگهداری کنید. فقط فراموش نکنید که چند ساعت قبل از دم کردن آن را بیرون از فیریزر قرار دهید.
شما می توانید از ترکیب دمنوش غوره با سایر چای های گیاهی از جمله چای سبز استفاده کنید و بعد از دم کردن مقداری عرق نعناع به جوشانده خود اضافه کنید تا طعم و مزه آن بهبود یابد و از خواص چای سبز و غوره همزمان بهره مند شوید.
خرید چای ماسالا
خواص دمنوش غوره
برخلاف آنچه که شاید در نگاه اول فکر کنید دمنوش غوره دارای خواص و فواید بسیار زیادی می باشد، تا جایی که ما تنها در اینجا تلاش کردیم مهمترین و اصلی ترین آنها را به طور خلاصه برای شما معرفی کنیم:
- جوشانده غوره به خاطر طبع سرد و خشکی که دارد ضد صفرا و بلغم می باشد که اصلی ترین خاصیت آن می باشد.
- از لحاظ ارزش غذایی باید گفت این دمنوش دارای انواع مواد معدنی می باشد که مهمترین آنها ویتامین C می باشد.
- اگر جز افرادی می باشید که دچار رفلاکس معده می شوید، مخصوصاً با نوشیدنی قهوه و چای باید بگوییم که دمنوش غوره بسیار برای آن مفید است.
- این چای گیاهی بر خلاف چای باعث جذب آهن می شود تا دفع آن و به همین خاطر می تواند بسیار مفید باشد.
- غوره به نوعی مدر می باشد و با افزایش ادرار شما در طول روز می تواند کمک ویژه ای به دفع سموم از بدن شما کند.
- غوره ترش حاوی اسیدهای آلی مانند اسید مالیک ، اسید فرمیک ، اسید سوکسینیک ، اسید اگزالیک ، اسید گلیکولیک و قند است.
- رادیکال های آزاد اصلی ترین عامل گسترش و رشد بیماری سرطان در بدن انسان می باشد که با دمنوش غوره می توانید تعداد این رادیکال ها را در بدن خود کاهش دهید.
- چای غوره عفونت های روده و مجراهای گوارشی را به شدن کاهش می دهد.
- این دمنوش می توان باعث کمک به هضم غذا شده و معده شما را تقویت کند و از زخم معده جلوگیری کند.
- دمنوش غوره کبد را قوی می کند.
- اگر جز افرادی می باشید که در فصل سرما زیاد با تورم گلو همراه هستید از این جوشانده استفاده کنید.
- این چای می تواند برای لاغری و کاهش وزن شما نتایج مثبتی به همراه داشته باشد.
- کمک به درمان و تسکین سیاتیک ، کمردرد و سردرد است.
- این جوشانده می تواند باعث کاهش کلسترول شود که برای جلوگیری از بیماری های قلبی بسیار مفید می باشد.
عوارض مصرف دمنوش غوره
مصرف دمنوش غوره مانند سایر چای های گیاهی به خودی خود برای سلامتی شما عوارضی را به همراه ندارد، مشکلات و اختلالات زمانی شروع می شود که میزان مصرف شما از حد مجاز عبور کند.
نوشیدن این جوشانده در حجم زیاد و به صورت مداوم باعث کم خونی در افراد می شود.
نوشیدن این دمنوش برای زنان باردار و شیرده و همچنین بانوانی که در دوره عادت ماهیانه می باشند اصلاً توصیه نمی شود و توصیه می کنیم قبل از مصرف حتماً با پزشک معالج چک شود.
کسانی که بلغمی مزاج می باشند توصیه می شود که این جوشانده را حتماً با مصلح هایی چون زیره، نبات و عسل میل نمایند.
ما در این مقاله از کافی مافی تلاش کردیم که هر آنچه لازم است در مورد دمنوش غوره لازم است را به طور دقیق برای شما بیان کنیم، اما در صورتی که در مورد مطالب گفته شده با سوال و نکته ای همراه بودید می توانید آن را در قسمت پیشنهادات با ما به اشتراک قرار دهید.