اعتیاد قهوه ، اعتیاد خوشمزه من
آیا شما به قهوه معتاد شده اید؟
قهوه دارای ماده ای به نام کافئین است. کافئین یک محرک سیستم عصبی مرکزی است و استفاده منظم از کافئین باعث وابستگی جسمی خفیفی می شود .اما کافئین قهوه سلامت جسمی ،اجتماعی و اقتصادی شما را به روشی که داروهای اعتیاد آور انجام می دهند تهدید نمی کند.
پس نگران نباشید اعتیاد قهوه یک اعتیاد خوشمزه و جذاب است .
امروز خواسته یا ناخواسته در موادغذایی مصرفی ما موجود می باشد.مانند اینکه کافئین در برخی از داروهای ضد درد ، داروهای سرماخوردگی و قرص های رژیمی نیز وجود دارد. در حقیقت، کافئین به خودی خود یک مسکن خفیف است و باعث افزایش کارایی سایر داروهای تسکین دهنده درد می شود.
کافئین یک محرک طبیعی است که بیشتر در گیاهان چای ، قهوه و کاکائو یافت می شود. این کار با تحریک مغز و سیستم عصبی مرکزی ، به شما کمک می کند تا هوشیار باشید و از بروز خستگی جلوگیری می کنید. مورخان اولین چای دم کرده را تا سال 2737 قبل از میلاد ردیابی می كنند.
بیشتر بدانید: تمام آنچه در مورد کافئین باید بدانید؟
طبق گزارش ها ، قهوه سال ها بعد توسط یک چوپان اتیوپی کشف شد که متوجه انرژی اضافی که به بزهایش می داد، می شود. نوشابه های کافئین دار در اواخر دهه 1800 میلادی به بازار آمد و خیلی زود نوشیدنی های انرژی زا به دنبال آن بازار راه یافتند.
امروزه 80٪ از جمعیت جهان هر روز یک محصول کافئین دار مصرف می کنند و این تعداد برای بزرگسالان در آمریکای شمالی به 90٪ می رسد.
چه عواملی باعث اعتیاد قهوه یا در اصل اعتیاد به کافئین می شوند؟
پس از مصرف قهوه، کافئین قهوه به سرعت از روده به جریان خون شما جذب می شود. از آنجا به کبدتان سفر می کند و به ترکیباتی تقسیم می شود که می توانند بر عملکرد اندام های مختلف بدنتان تأثیر بگذارند.
تأثیر اصلی کافئین بر مغز شما است. این عمل با مسدود کردن اثرات آدنوزین، که یک انتقال دهنده عصبی است که مغز را شل می کند و شما را دچار احساس خستگی می کند، کار می کند.
به طور معمول، سطح آدنوزین ای که در طول روز ایجاد می شود، باعث می شود که شما به طور فزاینده ای خسته شوید و باعث می شود که بخواهید بخوابید. کافئین به شما کمک می کند با اتصال به گیرنده های آدنوزین در مغز بدون فعال کردن آنها بیدار بمانید. این اثر آدنوزین را مسدود می کند و منجر به کاهش خستگی شما می شود.
همچنین ممکن است سطح آدرنالین خون را افزایش داده و فعالیت مغزتان شامل انتقال دهنده های عصبی دوپامین و نوراپی نفرین را افزایش دهد.
این ترکیب بیشتر مغز شما را تحریک کرده و حالت برانگیختگی ، هوشیاری و تمرکز را تقویت می کند. از آنجا که بر مغز شما تأثیر می گذارد ، اغلب از کافئین به عنوان داروی روانگردان نیز یاد می شود.
علاوه بر این ، کافئین تمایل دارد که تأثیرات خود را به سرعت انجام دهد. به عنوان مثال ، مقدارکافئین موجود در یک فنجان قهوه حداقل 20 دقیقه طول می کشد تا به جریان خونتان برسد و حدود یک ساعت تا رسیدن به اثربخشی کامل زمان می برد.
چه مدت طول می کشد تا اعتیاد به قهوه متوقف شود؟
مدت زمان علائم توقف تاثیر کافئین در افراد مختلف متفاوت است، اما معمولاً حداقل دو تا نه روز طول می کشد.
اگر مصرف کافئین را به طور ناگهانی متوقف کردید ، ممکن است برای یک روز یا بیشتر علائمی داشته باشید ، به خصوص اگر روزانه دو یا چند فنجان قهوه مصرف کنید. علائم مصرف نکردن بیش از حد قهوه (کافئین) شامل موارد زیر است:
سردرد
خستگی
اضطراب
تحریک پذیری
حالت افسردگی
عدم تمرکز
بدون شک ، قطع مصرف کافئین می تواند چند روز بد را رقم بزند. با این حال ، کافئین قهوه موجب ایجاد رفتارهای مضر همانند ترک مواد مخدر الکل نمی شود. به همین دلیل، متخصصان ، وابستگی به کافئین را اعتیاد نمی دانند.
دوزهای توصیه شده برای مصرف قهوه
وزارت زراعت آمریكا (USDA) و مركز ایمنی مواد غذایی اروپا (EFSA) ، مصرف روزانه 400 میلی گرم كافئین را بی خطر می دانند. این مقدار به 2-4 فنجان قهوه در روز می رسد.
بنابراین ، توصیه می شود مقدار کافئین مصرف شده در یک زمان را به 200 میلی گرم( حدود یک فنجان کوچک است) در هر دوز روزانه و دو مرتبه در شبانه روز محدود کنید. البته طبق کالج آمریکایی متخصص زنان و زایمان ، زنان باردار باید میزان مصرف روزانه خود را تا 200 میلی گرم کاهش دهند.
سلام من یک دختر هیجده ساله ام تقریبا دوساله که هر روز دو تا سه لیوان قهوه میخورم و اگه نخورم به شدت عصبی و پرخاشگر میشم و هیچ راهی برای مصرف کمتر پیدا نمیکنم و نمیدونم چکار کنم اگر میشه راهنمایی کنید
سلام همراه گرامی، به طور کل مصرف قهوه تا روزی دو فنجان برای سلامتی ضرری نداره، البته برای افراد بالغ
من توصیه می کنم این مقاله رو حتما مطالعه کنید شاید بتونه برای این موضوع کمکتون کنه.
https://cafimafi.com/mag/caffeine-disorders-that-we-face-when-reducing-and-stopping-consumption/