فواید قهوه ترک و بررسی ویژگی های منحصر به فرد این قهوه محبوب!
فواید قهوه ترک و همچنین عوارض احتمالی آن یک موضوع بسیار مهم است که هر دوست دار و مصرف کننده این قهوه لازم است آن را بداند. یکی از رایج ترین و محبوبترین انواع قهوه ها که شاید همه ما آن را می شناسیم قطعاً قهوه ترک است، به همین خاطر دانستن خواص و ویژگی های این قهوه خالی از لطف نیست، و ما می توانیم تصمیم گیری کنیم که بهتره این قهوه را بخوریم یا نه؟
اگر بخواهیم به طور کلی خوب یا بد بودن این قهوه را بررسی کنیم و بگیم فواید قهوه ترک بیشتر است یا مضرات آن؟ باید گفت قطعا فواید آن بیشتر است. دلیل اصلی خواص بالا این قهوه نحوه دم کردن آن است که می تواند علاوه بر حفظ کافئین قهوه، از طعم دهنده های زیادی برای آماده شدن استفاده نمیکند. اما این جواب کلی بود و خیلی دقیق نیست و بهتره تا انتهای مقاله همراه ما باشید.
بررسی فواید قهوه ترک
در اول کار باید بگیم وقتی در مورد فواید قهوه ترک صحبت میشه باید دنبال ویژگی خاص این قهوه باشیم تا دلیل خاص بودن آن را متوجه شویم. ساده بگم؛ مگه قهوه ترک چی داره که خواصش متفاوته؟
یادت باشه قهوه ترک از نظر نوع قهوه با سایر قهوه ها متفاوت نیست. یعنی اسپرسو، قهوه فرانسه، قهوه دمی و… همگی از نظر نوع قهوه یکسان هستند و همگی از ترکیب دانه های قهوه عربیکا و روبوستا آماده میشند. چیزی که باعث تفاوت میشه روش درست کردن و نوع آسیاب قهوه ترک می باشد که قبلا طرز تهیه قهوه ترک را آموزش دادم بهتون.
“کافئین بالا” قهوه ترک را میتونیم دلیل این خاص بودن قهوه ترک معرفی کرد. اگر به تصویر پایین دقت کنیم مشاهده می کنید قهوه ترک در بین روش های درست کردن قهوه بعد اسپرسو دومین قهوه پرکافئین می باشد و از اونجایی که حجم قهوه ترک نسبت به اسپرسو بیشتر است میتونیم بگیم این قهوه حتی از اسپرسو هم میتونه کافئین بیشتری داشته باشه.
حالا سوالی که پیش میاد اینه که پرکافئین بودن قهوه ترک چه فوایدی برای بدن و سلامتی ما داره؟
ما در اینجا سعی داریم مهمترین و اصلی ترین این خواص را با هم بررسی کنیم ولی تعداد فواید قهوه ترک همانگونه که گفتیم بسیار چشم گیر می باشد که دانستن همه آنها شاید باعث شود هر روز سراغ این قهوه بروید 🙂
خرید قهوه ترک
1. کاهش ابتلا به سرطان با قهوه ترک
شاید شما نیز متوجه این موضوع شده باشید که ابتلا به بیماری های سرطان در جامعه روز به روز در حال زیاد شدنه، این موضوع نیز به خاطر بالا رفتن میزان آلاینده های هوا و مواد غذاییه.
بررسی ها نشان میده که عامل اصلی سرطان در بدن انسان رشد کنترل نشدهی سلولها در بدن می باشد که تحقیقات نشان میده قهوه ترک قادر است به خاطر افزایش آنتی اکسیدان در بدن و بالا بردن سیستم ایمنی در مقابل رادیکال های آزاد، آمار ابتلا به سرطان را به شکل ویژه ای کاهش دهد.
برای درک بهتر خواص و فواید قهوه ترک چندتا آمار میگیم که شاید براتون جالب باشه:
- ریسک ابتلا به سرطان کبد در افرادی که قهوه ترک مصرف میکنند، ۴۰ درصد پایینتر است در حالی که سرطان کبد سومین دلیل عمده مرگ در جهان به حساب می آید.
- خطر ابتلا به سرطان رودهی بزرگ در کسانی که روزانه ۴ یا ۵ فنجان قهوه میخوردند، ۱۵ درصد کمتر می باشد در جالی که سرطان روده بزرگ چهارمین عامل مرگ در اثر بیماری سرطان در دنیا می باشد.
2. افزایش عملکرد ورزش
کافئین یک محرک طبیعی بسیار خوب می باشد که طبق مطالعات نشان داده شده که می تواند عملکرد ورزشی و ذهنی شما را تا حد زیادی تقویت کند.
از فواید قهوه ترک نیز این است که به خاطر نحوه دم کردن آن یک دوز کافئین بسیار بالا فراهم می کند که به ویژه برای ورزشکاران مفید می باشد، مخصوصا برای دوست داران باشگاه، نوشیدن آن قبل از تمرین بسیار مناسب است.
یک مطالعه بر روی 20 ورزشکار نشان داد که شرکت کنندگانی که قهوه ترکی کافئین دار مصرف کرده اند، در مقایسه با کسانی که قهوه ترکی بدون کافئین می نوشند، دارای مزایای عملکردی قابل توجهی هستند، از جمله کاهش زمان واکنش و افزایش میزان انرژی.
3. حاوی ترکیبات مفیدی است!
از آنجایی که قهوه ترک فیلتر نشده است، این قهوه حاوی سطوح بالاتری از ترکیبات مفید موجود در قهوه های دم کرده سنتی می باشد.
دانه های قهوه حاوی ترکیبات مفیدی مانند اسیدهای کلروژنیک هستند که انواع آنتی اکسیدان های پلی فنول را دارا هستند و همین عامل فواید سلامتی بسیاری را فراهم می کنند.
که از جمله مهمترین این موارد می توان گفت، اسیدهای کلروژنیک برای بهبود التهاب، قند خون، سطح کلسترول و فشار خون بالا بسیار کاربردی و مفید می باشند.
یک مطالعه نشان داد که قهوه تهیه شده با استفاده از دانه های ریز قهوه حاوی مقادیر بیشتری اسیدهای کلروژنیک نسبت به قهوه ساخته شده با اندازه های بزرگتر است که به همین خاطر فواید قهوه ترک را نسبت به سایر قهوه ها افزایش می دهد.
قهوه ترک حاوی ترکیبات قدرتمند دیگری نیز می باشد، از جمله دیترپنوئیدها، که می تواند التهاب را کاهش دهد، با عفونت مبارزه کند و از سلامت قلب شما حفاظت کند.
4. حفاظت از مغز در برابر فراموشی و آلزایمر
مصرف قهوه ترک کافئین دار می تواند از مغز شما در برابر برخی شرایط عصبی مانند بیماری آلزایمر محافظت کند، به عنوان مثال، مطالعه بر روی بیش از 29000 نفر نشان داد که کسانی که بیشترین قهوه ترک را مصرف می کنند، 27 درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به بیماری آلزایمر هستند.
مطالعات دیگری نیز نشان داده است که مصرف قهوه ممکن است خطر سکته، بیماری پارکینسون و زوال عقلی را نیز کاهش دهد.
5. حفاظت از بدن در برابر بعضی از بیماری ها
از موارد دیگر فواید قهوه ترک می توان گفت نوشیدن آن به شما در کاهش خطر ابتلا به بیماری های خاص، از جمله دیابت و بیماری های قلبی کمک می کند.
نتایج مطالعات نشان داده است که نوشیدن هر فنجان قهوه ترک در روز با 7 درصدی کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 همراه است.
مطالعه دیگری نشان داده که مصرف منظم سه تا پنج فنجان قهوه در روز با کاهش 15 درصدی خطر بیماری قلبی همراه است.
مصرف معمول قهوه ترک همچنین با کاهش خطر ابتلا به افسردگی، سرطان کبد ، سرطان آندومتر و سیروز کبدی همراه است.
عوارض احتمالی مصرف قهوه ترک
به طور کلی اگر بخواهیم عوارض مصرف قهوه ترک را بررسی کنیم باید گفت این قهوه در صورتی که به صورت استاندارد و به طور منطقی استفاده شود هیچگونه ضرری برای بدن شما ندارد، اما در صورتی که میزان مصرف شما بیش از حد مجاز شود:
از آنجایی که برای درست کردن قهوه ترک شما از شکر استفاده می کنید، این قهوه میتونه باعث مشکلات و بیماری هایی مثل دیابت و چاقی در شما شود، به همین خاطر اگر جز افرادی هستید که با اضافه وزن همراه هستید، توصیه می کنیم از اسپرسو استفاده کنید تا قهوه ترک.
مورد بعدی مشکلاتیه که کافئین بالا قهوه ترک ممکنه برای شما ایجاد کند. اگر جز افرادی هستید که به کافئین حساسیت دارید توصیه می کنیم خیلی از قهوه ترک استفاده نکنید و قهوه فرانسه را جایگزین آن کنید. کافئین بالا می تواند عوارضی همچون اضطراب، استرس، تپش قلب و موارد اینچنینی برای سلامت شما به همراه داشته باشد.
ما در این مقاله تلاش کردیم عوارض و فواید قهوه ترک را به طور دقیق برای شما بررسی کنیم. اما در صورتی که در مورد موارد گفته شده با سوال یا ابهامی همراه بودید می توانید آن را در قسمت نظرات با ما به اشتراک قرار دهید.
منبع: www.healthline.com