دمنوش رزماری یا اکلیل کوهی | 6 روش تهیه در منزل
دمنوش رزماری را به طور قطع می توان یکی از بهترین چای های گیاهی معرفی کرد که دارای خواص و فواید فوق العاده ای می باشد. این جوشانده که آن را با نام اکلیل کوهی و رومان نیز می شناسند روش های و طرز تهیه مختلفی دارد و می توان آن را با گیاهان مختلف مانند به لیمو ، اسطوخودوس ، دارچین و میخک ترکیب کرد.
ما در این مقاله از کافی مافی پس از یک معرفی کلی در مورد دمنوش رزماری به سراغ 6 طرز تهیه آن که هریک داری خواص و فواید متفاوتی می باشد رفته و به صورت جداگانه آنها را برای شما بررسی می کنیم تا شما بتوانید متناسب با نیاز خود روش تهیه ایده آل خود را انتخاب کنید.
دمنوش رزماری چیست؟
گیاه اکلیل کوهی که در بین عموم آن را با نام رزماری می شناسند، دارای ارتفاعی نیم متری با ساقه های چوبی می باشد. این گیاه چند ساله دارای برگ های سوزنی و گل های معطری می باشد که در رنگ های مختلف سفید، صورتی و بنفش می باشد،که همین برگ ها و سرشاخههای گل دار می باشند که برای تهیه دمنوش رزماری مورد استفاده قرار می گیرد.
این دمنوش که دارای طبع گرم و خشک می باشد، از لحاظ خواص و فواید دارای ویژگی های فوق العاده ای می باشد که می توانید با جایگزین کردن آن به جای چای سیاه از این نتایج عالی بهره مند شوید.
نوشیدن این جوشانده گیاهی می تواند نتایجی همچون رفع سر درد و بی خوابی، کمک به بهبود عملکرد دستگاه گوارش، کمک به لاغری و… را برای سلامت شما به همراه داشته باشد.
این گیاه از زمان های بسیار قدیم و در دوران باستان نیز از محبوبیت و داستان های زیادی همراه بود به طور مثال؛ در زمان فراعنه مصر این رسم وجود داشت که یک شاخه از درخت اکلیل کوهی را در قبر فرعون قرار دهند تا او سفر به عالم ارواح را با عطر این گیاه انجام دهد.
طرز تهیه دمنوش رزماری به روش های مختلف
به طور کلی در روش های تهیه چای های گیاهی اینکه شما به چه روش عمل می کنید و آن را با چه ترکیباتی تهیه می کنید می تواند نقش اساسی در خواص و فواید نوشیدنی شما به همراه داشته باشد.
ما در ادامه سعی داریم تمام ترکیباتی که شما می توانید با دمنوش رزماری تهیه کنید را برای شما معرفی کنیم تا شما متناسب با نیاز و ذائقه خود گزینه مورد نیاز خود را انتخاب کنید.
1. دمنوش رزماری معمولی
برای تهیه دمنوش رزماری به روش ساده شما لازم دارید تا قبل از هر چیزی به اندازه یک فنجان آب جوش تهیه کنید، لازم است بعد از انتقال آب جوش به مدت فنجان به 30 ثانیه تا 1 دقیقه به آن استراحت دهید.
در ادامه به اندازه یک قاشق غذاخوری از قسمتهای برگ و سرشاخه گلدار گیاه رزماری به آب جوش اضافه کنید و به مدت 15 دقیقه با انداختن یک پارچه بر روی لیوان، به جوشانده خود اجازه دهید تا دم بکشد.
اگر جز افرادی می باشید که نمی توانید چای های گیاهی را بدون شکر و شیرینی نوش جان کنید، بهتر است از عسل طبیعی برای شیرین کردن آن استفاده کنید، استفاده از توت خشک و خرما نیز حین مصرف دمنوش می تواند نیاز شما را برطرف کند
2. جواشانده رزماری با گلاب و موٌرد
جوشانده دیگری که قصد داریم برای شما معرفی کنیم ترکیبی از رزماری، گلاب و برگ مورد می باشد. جوشانده ای که هم می توان به عنوان خوراکی استفاده کرد و هم موضوعی.
یکی از خواص و فوایدی که برای رزماری اثبات شده است آن را به وضوح در تبلیغات تلویزویونی مشاهده می کنید، برای مو و افزایش رشد آن می باشد.
شما می توانید با استفاده از دمنوش رزماری به رویش مجدد موها، سرعت بخشیدن به رشد موها، افزایش ضخامت موها، درمان ریزش مو و حجیم شدن موهای سر خود کمک کنید. برای انجام اینکار کافیست:
یک قاشق غذاخوری رزماری را به همراه یک قاشق غذاخوری برگ مورد ترکیب کنید و آنها را درون قوری بریزید و در ادامه به اندازه 2 لیوان آب به آنها اضافه کنید و سپس شعله گاز را روشن کنید تا با یک دمای متعادل، جوشانده شما به نقطه جوش برسد.
در این لحظه حرارت را خاموش کرده و با انداخت یک پارچه بر روی جوشانده، اجازه دهید تا ترکیب شما دم بکشد و سپس جوشونده را از صافی عبور دهید و آن را درون آب پاش بریزید.
در این مرحله گلاب را اضافه کرده و کمی تکان دهید. بعد از خنک شدن جوشانده آن را بر روی پوست سر خود اسپری کنید، با انجام اینکار به مدت 2 الی 3 بار در هفته، پس از گذشت مدتی، رویش مجدد موها را مشاهده خواهید کرد.
نکات مهم:
- این روش یک روش تخصصی می باشد که بدون دستور پزشک معالج استفاده از آن می تواند خطر آفرین باشد.
- این دمنوش رزماری را بیش از دو روز نگهداری و استفاده نکنید، زیرا تمام خواص و نتایج خود را از دست خواهد داد.
3. دمنوش رزماری با زنجبیل و گل محمدی
گزینه بعدی که قصد داریم از دمنوش های رزماری مورد بررسی قرار دهیم، جوشانده ای می باشد که نقش اساسی در سلامت اعصاب و روان شما دارد.
یکی از موارد مهمی که در بسیاری از افراد باعث پرخوری و چاقی می شود مشکلات عصبی می باشد که می توان با این چای گیاهی آن را به میزان قابل توجهی کاهش داد.
ترکیب رزماری با گل محمدی و زنجبیل به خاطر خواص ضد هیپوگلیسمی و ضد التهابی خود می تواند در طولانی مدت باعث افزایش چربی سوزی و کاهش وزن شما شود.
طرز تهیه این دمنوش رزماری به این شکل می باشد که یک قاشق چای خوری رزماری را به همراه یک قاشق چای خوری گل محمدی و یک قاشق چای خوری زنجبیل ترکیب کرده و سپس به اندازه یک لیوان آب جوش به آنها اضافه کنید.
پس از انجام این مراحل کافیست یک پارچه تمیز بر روی ظرف خود انداخته و به مدت 15 دقیقه منتظر بمانید تا جوشانده شما دم بکشد. در پایان می توانید شیرین کننده ها (عسل) را به دمنوش خود اضافه کنید و آن را سرو کنید و لذت ببرید.
4. چای گیاهی رزماری و رازیانه
مشکلات هورمونی از رایج ترین اختلالات دوران یائسگی و قاعدگی در زنان می باشد که گاهاً با مشکلات و دردهای زیادی همراه می شود.
وجود آنتی اکسیدان در دمنوش رزماری می تواند با کاهش عفونت های زنانه این مشکلات را به حداقل برساند و در طولانی مدت نتایج بسیار مثبتی را با خود به همراه داشته باشد.
آزمایشات نشان می دهد که ترکیب رزماری و رازیانه ، علاوه بر موارد بالا خواص و فواید فوق العاده ای برای لاغری دور کمر دارد.
طرز تهیه این دمنوش رزماری نیز بسیار ساده می باشد و تنها کافیست یک قاشق چای خوری رزماری را با یک قاشق چایخوری رازیانه ترکیب کرده و با ریختن یک لیوان آب جوش بر روی آنها، اجازه دهید تا به مدت 15 دقیقه حوشونده شما دم بکشد و آماده شود.
5. جوشانده رزماری و چای سبز
همه ما وقتی نام چای سبز و خواص آن را می شنویم، اولین و مهمترین گزینه ای که در ذهن ما نقش می بندد، کمک به لاغری و کاهش وزن می باشد.
موضوعی که در دنیای امروزه و با زیاد شدن مصرف غذاهای چرب و فست فود و کم تحرکی در بسیاری از افراد جامعه ما مشاهده می شود.
دمنوش رزماری به خودی خود تاثیرات بالقوهای در دستگاه گوارش افراد دارد که می توان از آن برای هضم غذا بهره گرفت. در نتیجه افرادی که بنا به ابتلا به یبوست دچار چاقی میشوند، میتوانند از ترکیبات این چای گیاهی برای بهبود عملکرد گوارش کمک گرفته و روند پیشروی در چاقی را قطع کنند.
طرز تهیه این جوشانده نیز مانند سایر روش هایی که در قسمت های قبل بیان کردیم بدین شکل می باشد که یک قاشق چای خوری از رزماری را با یک قاشق چای سبز ترکیب کرده و با ریخت آب جوش و منتظر ماندن به مدت 15 دقیقه، آن را آماده کردن و از نوشیدن آن لذت برد.
6. دمنوش رزماری با پونه و کاکوتی
آخرین گزینه ای که در بین ترکیبات رزماری و سایر گیاه های طبی می خواهیم بررسی کنیم، ترکیب رزماری، پونه، کاکوتی می باشد که بیشترین نتیجه را برای دستگاه گوارش و ایجاد نشاط در افراد، به همراه دارد.
برای داشتن این چای گیاهی تنها کافیست که به اندازه دو لیوان آب را داخل قوری ریخته و پس از قرار دادن بر روی حرارت، منتظر باشید تا شروع به جوشیدن کند و سپس با اضافه کردن یک قاشق چایخوری رزماری، یک قاشق چایخوری پونه و یک قاشق کاکوتی وارد مرحله دم کردن این جوشانده شوید.
پس از اضافه کردن این سه گیاه طبی، شعله گاز را خاموش کرده و به مدت 15 دقیقه منتظر باشید تا دم بکشد تا دمنوش شما آماده مصرف شود.
در پایان نیز باید به این موضوع اشاره کنیم که ما تلاش کردیم مهمترین روش هایی که شما می توانید برای تهیه دمنوش رزماری استفاده کنید را معرفی کنیم. اما به طور قطع این تمام ماجرا نیست و ترکیبات دیگری نیز مانند پرتقال، میخک و .. وجود دارند که می توانند با گیاه رزماری مخلوط شوند و نتایج فوق العاده ای را برای سلامت شما به همراه بیاورند.