رمضان و قهوه، در ماه رمضان چه مقدار و چه زمانی قهوه بنوشیم؟

در سراسر جهان، مسلمانان قهوه را دوست دارند! حال این سوال برای افرادی که عادت دارند هر روز قهوه بنوشند پیش می آید که آیا می توانم در ماه رمضان قهوه بنوشم؟

همچنین ممکن است شما نگران باشید که نوشیدن قهوه در ماه رمضان باعث شود که در طول روز روزه داری، کم آب و تشنه شوید، مخصوصاً برای روزه های تابستانی!

احتمالاً شنیده اید که “کافئین باعث کم آبی شما می شود”! اما آیا این ترس ها در مورد قهوه حقیقت دارد؟

نگران نباشید، وقت آن است که همه عقاید غلط را کنار بگذارید! در این مطلب به شما همه چیزهایی که باید در مورد تأثیرات واقعی قهوه در هنگام روزه داری بدانید را بازگو می کنم!

آیا واقعاً قهوه باعث کم آبی شما می شود ؟!

قهوه و رفع کم ابی در رمضاناحتمالاً هشدارهایی را مبنی بر اینکه “قهوه باعث کم آب شدن شما می شود” را شنیده اید، که باعث می شود قهوه در ماه رمضان گزینه بدی به عنوان یک نوشیدنی به نظر برسد.

شاید شما نیز شنیده باشید که قهوه یک ماده ای است که به دلیل داشتن کافئین باعث می شود بیشتر ادرار کنید! اما آیا واقعاً قهوه باعث کم آبی شما می شود یا بیشتر به حمام می روید؟

یک مطالعه در سال 2014 با عنوان ” شواهدی از کم آبی بدن با مصرف روزانه قهوه”انجام گرفت که در آن  50 مردی که به طور معمول 3-4 فنجان در روز مصرف می کنند در دو آزمایش شرکت کردند.

در سه روز متوالی علاوه بر فعالیت بدنی کنترل شده، مصرف مواد غذایی و مایعات، شرکت کنندگان حدود 4 لیتر قهوه حاوی 400 میلی گرم کافئین مصرف کردند. شاخص آب کل بدن (TBW) قبل و بعد از آزمایش محاسبه شد.

جالب است بدانیم نتایج نشان داد که از ابتدا تا انتهای هر جلسه آزمایشی هیچ تغییر مهمی در TBW رخ نداد!

در نتیجه تاثیری بر کم آبی بدن ندارد. و همچنین اگر شما هر روز قهوه می نوشید، بدن شما تحمل اثر دیورتیک را دارد  در این حالت، شما می توانید قهوه خود را به طور مقدار عادت مصرف روزانه ​​در ماه رمضان نیز بنوشید!

آیا قهوه می تواند به اندازه 6-8 فنجان آب مورد نیاز بدن من در روز حساب شود؟

رمضان و تامین آب بدنمجله آمریکایی تغذیه بالینی یک مطالعه را در سال 2016 برای ارزیابی “پتانسیل نوشیدنی های مختلف برای تأثیرگذاری بر وضعیت هیدراتاسیون بدن” انجام داد و شاخص هیدراتاسیون نوشیدنی را منتشر کرد.

نتایج این مطالعه ممکن است شما را غافلگیر کند!

این مطالعه به بررسی اثرات 13 نوشیدنی متداول مصرف شده بر خروجی ادرار و تعادل مایعات برای ایجاد شاخص هیدراتاسیون نوشیدنی (BHI)، یعنی حجم ادرار تولید شده پس از نوشیدن  نسبت به یک درمان استاندارد (آب) پرداخته است.

این مطالعه نشان داد که نوشیدن مقادیر متوسط ​​قهوه و چای نه تنها بدن شما را کم آب نمی کند

بلکه شاخص هیدراتاسیون نوشیدنی (BHI) قهوه و چای بسیار شبیه به BHI آب آشامیدنی است! بنابراین می توانید فنجان قهوه خود را در ماه رمضان هم با لذت و خیال راحت بنوشید.

چقدر قهوه می توانم در روزهای رمضان بنوشم؟

تامین آب بدن در رمضان با قهوهمصرف کافئین خود را زیر 300 میلی گرم یعنی حد ایمن مصرف در روز نگه دارید تا از اثرات ادراری ناشی از مصرف بیش از حد کافئین جلوگیری کنید! توجه داشته باشید که 1-2 فنجان قهوه همان 300 میلی گرم کافئین در روز است و می تواند در ماه رمضان حفظ شود.

اگر در حال حاضر بیش از 300 میلی گرم کافئین در روز مصرف می کنید، توصیه می شود که میزان قهوه خود را بتدریج قبل از ماه رمضان تنظیم کنید تا از احساس ناخوشایند خودداری از مصرف ناگهانی کافئین جلوگیری کنید.

می توانید کافئین خود را با افزودن قهوه بدون کافئین مخلوط شده در قهوه معمولی خود به آرامی کاهش دهید تا مقدار کل کافئین روزانه را کاهش دهید بدون اینکه به طور چشمگیری عادت قهوه خود را تغییر دهید.

اما با اضافه کردن شکر به فنجان خود، انرژی ماه رمضان را خراب نکنید !! قندهای اضافه شده منجر به افزایش وزن و کنترل ضعیف قند خون می شوند.

شکر حاوی مواد مغذی و ویتامین ها نیست، بنابراین دلیلی برای مصرف آن در ماه رمضان وجود ندارد.

عسل دارای مواد مغذی مفیدی است که در ماه رمضان با قهوه لذت بخش است که می توانید به جای شکر و برای شیرین کردن قهوه تان اضافه کنید تا ارزش غذایی آن را حفظ کنید.

بهترین زمان برای نوشیدن قهوه در ماه رمضان

زمان نوشیدن قهوه در رمضان مسلمان دوستدار قهوه ممکن است در یافتن ساعت مناسب برای برطرف کردن کافئین خود در ماه رمضان که  موظف به روزه گرفتن در طول روز هستند، سردرگم شوند.

یافتن زمان مناسب برای نوشیدن قهوه بسیار ضروری است زیرا نوشیدن آن در زمان اشتباه می تواند روی بدن شما تأثیر بگذارد زیرا قهوه باعث تحریک ترشحات معده و اسید معده می شود.

دکتر ریتا رامایولیس، متخصص تغذیه، به عاشقان قهوه توصیه کرد که تقریباً یک تا دو ساعت قبل از شروع ساعات روزه خود یعنی قبل از سحری خوردن، نوشیدنی مورد علاقه خود را مصرف کنند.

نوشیدن قهوه درست بعد از افطاری، می تواند اسید معده فرد را به میزان قابل توجهی افزایش دهد! پس بهتر است یک یا دو ساعت بعد از افطاری و باز کردن روزه، قهوه بنوشید.

البته توجه داشته باشید که قهوه را نباید به عنوان میان وعده نیمه شب خود در نظر گرفت زیرا کافیئن آن ممکن است خواب شما را مختل می کند.

0/5 (0 نظر)

پرسش ، پاسخ ، دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

Play All Replay Playlist Replay Track Shuffle Playlist Hide picture