قهوه و کوهنوردی | راهنمای خرید + بررسی خواص و عوارض
قهوه و کوهنوردی یک موضوع خاص و پر اهمیت می باشد که دوست داران ورزش و مخصوصاً ورزش کوهنوردی همیشه در پی پیدا کردن پاسخ های خود در مورد آن می باشند. پیاده روی و کوهنوردی جز محبوب ترین و اصلی ترین ورزش های رایج در بین عموم مردم می باشد که وقتی به صورت حرفه ای ادامه پیدا می کند می تواند نتایج فوق العاده برای سلامتی شما داشته باشد.
ما در این مقاله از کافی مافی به عنوان یک سایت تخصصی قهوه قصد داریم ارتباط میان قهوه و کوهنوردی را به طور دقیق بررسی کنیم و پس از یک توضیح کلی به تمام سوالاتی که در این زمینه وجود دارد، به طور تک به تک پاسخ دهیم.
فواید قهوه و کوهنوردی
طبق بررسی ها و مطالعات انجام شده این موضوع اثبات شده است که نوشیدن قهوه به خاطر وجود کافئین موجود در آن، دارای تاثیر مستقیم بر عملکرد بدن در زمان ورزش کردن ورزش کردن می باشد.
کافئین موجود در قهوه به خودی خود انرژی بخش می باشد و بر اساس تحقیقاتی که در سال 2008 در کشور انگستان انجام شد، تایید شد که کافئین بر روی ورزش کردن و مخصوصاً ورزش کوهنوردی تاثیرات ویژه ای دارد:
- کافئین باعث بهبود زمان واکنش و دقت عمل در بدن می شود که برای کوهنوردان بسیار حائذ اهمیت است.
- تحمل درد و خستگی یک از مهمترین مشخصاتی می باشد که باید کوهنوردان داشته باشند. کافئین باعث بالا بردن این آستانه تحمل می شود.
- کافئین موجود در قهوه باعث افزایش تمرکز، هوشیاری و خلق می شود که در ورزش بسیار مهم می باشد.
- کافئین به خاطر خاصیت انرژی بخشی خود، برای فعالیت های هوازی و قدرتی بالاخص کوهنوردی بسیار مفید است.
- کافئین موجود در قهوه موجب افزایش قدرت در تمرینات قدرتی بسیار سنگین زیر ده ثانیه می شود. چیزی که در ورزش سخره نوردی و کوهنوردی بسیار مهم است.
- قهوه باعث سرحالی و هوشیاری افراد می شود که برای رفع احساس خواب آلودگی ناشی از ارتفاع گرفتگی در کوهنوردی بسیار مفید می باشد.
پس طبق نکاتی که در بالا گفته شد این موضوع کاملاً قابل درک می باشد که بگوییم قهوه و کوهنوردی برای هم ساخته شده اند و باهم دارای سازگاری بسیار بالایی می باشند. اما سوال اینجاست که آیا واقعاً این ارتباط همیشه دارای نتایج مثبتی می باشد و یا خیر؟
عوارض و اثرات منفی قهوه بر روی کوهنوردی
ما در بخش قبل به نوعی فواید و نتایج مثبت قهوه و کوهنوردی را بررسی کردیم. اما زمانی که قهوه به درستی مصرف نشود می تواند عوارض مختلفی نیز برای کوهنوردان به همراه داشته باشد که در زیر مهمترین آنها را برای شما بیان کرده ایم:
- نوشیدن قهوه در کوه های بالاتر از 3000 متر توصیه نمی شود زیرا در این ارتفاعات شما با بی خوابی، خواب سبک و بیدار شدن های مکرر همراه می شوید که قهوه آن را تشدید می کند.
- از آنجایی که مصرف زیاد قهوه باعث تحریک پذیری و اضطراب در فرد می شود زیاده روی در مصرف در مسیرهای دشوار کوهنوردی اصلاً مناسب نیست.
- نوشیدن بالای قهوه روی سیستم گوارشی شما تاثیرات منفی به همراه دارد که برای کوهنوردی مشکل زا می باشد.
- خوردن قهوه با میزان کافئین بالا باعث سردرد و تپش قلب در شما می شود که فکر نکنم هیچ کوهنوردی دوست داشته باشد آن را تجربه کند.
- وجود استراحت و ریکاروی برای صعودهای که بیشتر از یک روز طول می کشد یک امری مهم و حساس در کوهنوردی می باشد که در صورت نوشیدنی قهوه در شب با اختلالاتی همراه می شود.
- مصرف زیاد نوشیدنی های کافئین دار می تواند PH خون را کاهش دهد و به عبارتی دیگر آن را اسیدی کند که می تواند عملکرد بدن در ورزش های شدید را تضعیف کند.
- اگر جز کوهنوردانی می باشید که مبتلا به ریفلاکس یا برگشت اسید معده به مری هستید، نوشیدن قهوه را به هیچ وجه برای شما توصیه نمی کنیم، زیرا در صورت نوشیدن زیاد باعث تشدید این اختلال می شود.
بالاخره در کوه قهوه بخوریم یا نه؟
با توضیحاتی و خواص و عوارضی که تا به اینجای کار برای بررسی رابطه میان قهوه و کوهنوردی بیان کردیم شاید این سوال برای شما پیش آمده باشد که بالاخره چکار باید کرد؟ نوشیدن قهوه برای ما در حین کوهنوردی مضر است یا مفید؟
برای پاسخ به این سوال باید بگوییم این موضوع کاملاً به شما و شرایط بدنی شما وابسته می باشد و شما با بررسی نکات زیر باید تصمیم گیری کنید.
نکته 1: اولین مورد میزان مصرف شما می باشد. اگر شما جز افرادی هستید که به طور مداوم قهوه در زندگی روزمره مصرف می کنید، نوشیدن قهوه در کوهنوردی نیز برای شما بسیار مفید خواهد بود.
اما فراموش نکنید که میزان شما باید کنترل شده باشد، به طور مثال اگر در روزهای معمولی دو فنجان قهوه مصرف می کنید این میزان را در روز کوهنوردی نیز رعایت کنید و به یکباره آن را افزایش ندهید.
نکته 2: اگر مبتلا به بیماری های قلبی و اعصاب می باشید، توصیه می کنیم که قبل از مصرف قهوه در کوه حتماً با پزشک معالج خود این موضوع را مطرح کنید.
نکته 3: زمان نوشیدن قهوه را رعایت کنید. قهوه قرار است به شما انرژی بدهد و به همین خاطر نوشیدن آن در صبح می تواند بهترین انتخاب باشد. البته توصیه می کنیم به هیچ وجه به صورت ناشدا قهوه خود را میل نکنید، چون ممکن است برای شما مشکلات گوارشی به وجود بیاید.
از طرفی بهتر است نوشیدن قهوه بعد از ساعت 6 غروب صورت نگیرد. زیرا در این صورت ممکن است شما در هنگام خواب خود با مشکلاتی همراه شوید و ریکاوری شما به خوبی صورت نگیرد.
نکته 4: توصیه می شود در روزهای مسابقات یا صعود های خطرناک میزان مصرف قهوه خود را نسبت به حالت معمول کاهش دهید تا از عوارض احتمالی جلوگیری کنید.
نکته 5: از قهوه مناسب برای کوهنوردی استفاده کنید که در بخش بعدی آن را بررسی خواهیم کرد.
بهترین قهوه برای کوهنوردی چیست؟
در بخش پایانی مقاله قهوه و کوهنوردی قصد داریم برای شما بهترین قهوه ای که می تواند برای کوهنوردی مصرف شود را معرفی کنیم.
اگر دقت کرده باشید، ما هرچه عوارض احتمالی که در بخش دوم برای شما بیان کردیم رابطه مستقیم با میزان کافئین مصرف شما داشت. پس یعنی برای رفع این مشکلات شما باید تلاش کنید که میزان کافئین را در قهوه خود کاهش دهید.
البته شاید در نگاه اول به فکر قهوه بدون کافئین بیافتید، ولی باید بگوییم این تصور اشتباه است. چون این نوع قهوه ها درصد کافئینشان بسیار کم و در حد صفر می باشد و نمی تواند برای کوهنوردی شما مناسب باشد چون هیچ انرژی برای شما در کوه نخواهد داشت.
اما بهترین گزینه برای خرید ، قهوه های 100 درصد عربیکا می باشد که دارای میزان کافئین کمتری نسبت به قهوه های روبوستا می باشد. در بین برندهای جهانی قهوه، قهوه ایلی ایتالیا به عنوان برندی که تخصص اصلیش تولید قهوه های صد درصد عربیکا می باشد بهترین گزینه می باشد.
قهوه لاوازا ایتالیا نیز دیگر برندی می باشد که برای خرید این نوع قهوه ها توصیه می کنیم، زیرا میزان کافئین آنها طبق استانداردهای جهانی چک می شود.
ما در کافی مافی به عنوان اصلی ترین وارد کننده قهوه ایلی و قهوه لاوازا ایتالیا در ایران، توانستیم به عنوان یکی از مراجع اصلی برای کوهنوردان به حساب بیایم که برای صعودهای خود قهوه خرید می کنند.