دم کردن قهوه با سایفون و آموزش گام به گام طرز استفاده از آن

دم کردن قهوه با سایفون را می توان در بین روش های دم آوری یکی از جذاب ترین گزینه ها معرفی کرد که بسیاری از دوست داران قهوه از دیدین طرز استفاده و روش کار آن لذت می برند. هر کسی که سایفون یا وکیوم پات را در نگاه اول میبیند این تصور را می کند که با یک وسیله جدید و مدرن رو به رو شده در حالی که Siphon حتی از اسپرسو ساز و فرنچ پرس نیز دارای قدمت بیشتری می باشد.

ما در این مقاله از کافی مافی سعی داریم در ابتدای کار به یک معرفی مختصر در مورد این قهوه ساز پرداخته و در ادامه به طرز استفاده و دم کردن قهوه با سایفون بپردازیم و به صورت گام به گام آن را به شما آموزش دهیم.

قهوه ساز سایفون چیست؟

قهوه ساز

همانطور که در قسمت قبل در مورد قهوه ساز سایفون گفتیم این وسیله یک دم آور قهوه قدیمی به حساب می آید که در طول تاریخ مورد اصلاحات مختلفی قرار گزفته و تغییر شکل ظاهری زیادی داشته است.

سایفون در سال ۱۸۳۰ توسط یک آلمانی بنام لوئف (Loeff) طراحی و اختراع شد، اما این تمام ماجرا نبود و این دستگاه توسط افراد مختلفی مورد اصلاح و تغییر قرار گرفت اما با گذشت زمان میزان دم کردن قهوه با سایفون کاهش پیدا کرد تا موج سوم قهوه باعث شد دستگاه هایی مانند وی 60 ، کافه سولو، فرنچ پرس و سایفون اوج بگیرند.

کشورهای تایوان و کره از جمله کشورهایی می باشند که به دم کردن قهوه با سایفون علاقه بسیار زیادی دارند تا جایی که هر ساله مسابقاتی با نام دم آوری با سایفون نیز برگزار می کنند، همچنین این دو کشور بزرگترین تولیدکنندگان این دستگاه نیز در جهان به حساب می آیند که شرکت های هاریو (Hario) و یاما (Yama) سرآمد تمام این شرکت ها می باشند.

شناخت بخش ها و اجزای سایفون

دم کردن قهوه با سایفون

در ادامه دم کردن قهوه با سایفون سراغ شناخت اجزای این وسیله جذاب و دوست داشتنی می رویم. بر خلاف تغییرات زیادی که این دستگاه در طول تاریخ با آن همراه بوده، اجزا و قسمت های تشکیل دهنده اصلی آن همیشه ثابت و بدون تغییر بوده است که در ادامه آنها را باهم بررسی میکنم.

محفظه شیشه ای زیرین: این قسمت که همان منبع آب برای دستگاه نیز به حساب می آید وظیفه نگهداری آب و حرارت دادن آن را بر عهده دارد که در انتهای کار دم آوری ، قهوه آماده شده درون آن جمع آوری می شود.

محفظه شیشه ای لوله دار: محفظه دوم ما که بر روی دستگاه قرار می گیرد این قسمت می باشد که وظیفه اصلی آن نگهداری پودر قهوه در ابتدای کار می باشد.

پایه نگهدارنده: همانطور که از نام این قسمت مشخص است، پایه ای که محفظه زیرین بر روی آن قرار می گیرد و باعث می شود که از سطح زمین فاصله بگیرد در اصطلاح به آن پایه نگهدارنده گفته می شود.

منبع گرمایی: بخش بعدی که در دم کردن قهوه با سایفون به آن احتیاج می باشد منبع گرمایی می باشد که وظیفه ایجاد حرارات و انتقال آن به محفظه شیشه ای زیرین می باشد.

فیلتر: بخش پایانی که برای شما معرفی می کنیم فیلتر می باشد که در انتهای محفظه شیشه ای بالایی به کمک فنری لبه دار تعبیه می شود.

نحوه دم کردن قهوه با سایفون

دم آوری قهوه

جالب است بدانید تا قبل از سال 2018 دم کردن قهوه با سایفون رو جز دم فیلتر خلاء به حساب می آوردند و دسته بندی می کردند که این طبق دسته بندی جدید در این سال که توسط SCAA انجام شد روش دم آوری با آن در دسته غوطه وری قرار گرفت.

شما لازم است قبل از آنکه بخواهید مراحل دم آوری قوه با سایفون را شروع به انجام کنید که مواردی را رعایت کنید و تمهیداتی را اتخاذ کنید:

  • وسایل مورد نیاز شما برای شروع کار: قهوه، آسیاب، دماسنج، زمان سنج، ترازوی دیجیتال، دم افزار سایفون می باشد.
  • مدت زمان لازمی که برای تهیه این روش دم کردن نیاز دارید در حدود 2 الی 2:30 دقیقه می باشد.
  • قبل از آنکه کار خود را شروع کنید نسبت آب به قهوه را به وسیله ترازو اندازه گیری کنید.
  • نسبت استانداردی که برای دم کردن قهوه با سایفون نیاز دارید به ازای ۱۸ (تا ۲۰) گرم قهوه آسیاب شده با درجه آسیاب متوسط_ریز تقریبا ۳۰۰ گرم آب لازم دارید.
  • نسبت استانداردی که در قسمت قبل برای شما بیان کردیم مختص قهوه با رست مدیوم می باشد. اگر قصد استفاده از سایر رست های قوه را دارید باید این نسبت ها را متناسب با میزان رُست خود تغییر دهید.
  • بهترین درجه آسیاب قهوه توصیه شده برای اینکار، آسیاب متوسط تا متوسط-ریز می باشد.
  • در صورتی که برای دم کرده قهوه با سایفون از فیلتر پارچه ای استفاده می کنید، لازم است به این نکته دقت کنید که قبل از شروع کار خود حتما ۵ دقیقه آن را در آب گرم غوطه ور کنید.

آموزش گام به گام انجام مراحل دم کردن قهوه با سایفون

طرز تهیه قهوه

روش دم کردن قهوه خیلی موضوع پیچیده و سختی نمی باشد و شما به راحتی می توانید مراحل آن را انجام داده و یک نوشیدنی فوق العاده را آماده کنید، پس نگران سخت بودن آن به هیچ وجه نباشید.

گام اول

نصب قهوه ساز

 پس از آنکه وسایل مورد نیازی که در قسمت قبل بیان کردیم را جمع آوری کردید، نوبت به نصب محفظه زیرین بر روی پایه نگهدارنده می باشد. بعد از انجام اینکار پایه و محفظه را بر روی ترازو قرار داده و به آرامی شروع به ریختن آب به داخل آن کنید.

همزمان با ریخت آب عدد ترازو را چک کرده که میزان آب موزد نیاز قهوه شما از حد استاندارد عبور نکند، در غیر این صورت قهوه شما طعم و مزه واقعی خود را از دست می دهد.

گام دوم

دم کردن قهوه با سایفون

در بخش بعدی آموزش طرز استفاده و تهیه دم کردن قهوه با سایفون به سراغ محفظه شیشه ای بالا می رویم و با نصب فیلتر (کاغذی یا پارچه ای) بر روی دهنه کار خود را آغاز کنید.

فراموش نکنید که لازم است فیلتر پارچه را از قبل بخیسانید و برای فیلتر کاغذی نیز با عبور دادن آب گرم از آن طعم کاغذ را آنها خارج کنید.

پس از نصب فیلتر لازم است که محفظه بالایی را روی محفظه پایینی نصب کنید، لازم است اینکار به آرامی و بدون فشار بالایی انجام شود.

گام سوم

پس از نصب محفظه نوبت به منبع گرمایی و روشن کردن آن می رسد. با گرم شدن آب به خاطر وجود حرارت، جنبش مولکولی آب محفظه پایینی باعث شده که آب به محفظه بالا منتقل شود.

پس از آنکه آب به محفظه بالایی منتقل شد لازم است که میزان درجه شعله پایین محفظه را کاهش دهید. فراموش نکنید که همیشه مقدار کمی آب درون محفظه پایینی باقی خواهد ماند.

نکته: برای سریع پیش رفتن دم کردن قهوه با سایفون بهتر است در ابتدای کار خود از آب با دمای متوسط رو به بالا استفاده کنید تا کار دم آوری شما در سریع ترین زمان ممکن پیش رود.

گام چهارم

پودر قهوه در قهوه ساز

مرحله بعدی زمان اضافه کردن پودر قهوه شما می باشد. بعد از اینکه آب به دمای 80 الی 90 درجه رسید شما باید پودر قهوه را درون محفظه بالایی ریخته که درون آن آب جمع شده است.

پس از آنکه پودر قهوه به آب اضافه شد لازم است که با یک وسیله مناسب آنها را باهم مخلوط کنید، بهترین وسیله برای اینکار استفاده از قاشق بامبو می باشد.

گام پنجم و آخر دم کردن قهوه با سایفون

دم کردن قهوه با سایفون

در گام پایانی کار و ترکیب قهوه (18 الی 20 گرم) با آب، لازم است که حرارت و شعله را از زیر محفظه زیرین خارج کنید و اجازه دهید فرآیند دم کردن قهوه با سایفون کامل شود.

پس از آنکه حرارت قطع شود مرحله عصاره گیری شما آغاز می شود و قهوه از محفظه بالایی شروع به انتقال به محفظه پایینی می کند که زمان این انتقال بسته به آسیاب استفاده شما می تواند متغییر باشد. استاندارد این زمان اگر شما آسیاب مناسب را برای اینکار انتخاب کرده باشید 1 دقیقه می باشد.

در مرحله عصاره گیری و دم آوری باید به این موضوع دقت کنید که اگر مدت زمان انتقال بسیار بالاتر از حد استاندارد بود لازم است که در دفعات بعدی از آسیاب درشت تری برای اینکار استفاده کنید تا طرز تهیه قهوه دمی شما به طور صحیح انجام شود.

پس از اتمام کار محفظه بالایی را جدا کنید و بعد از ریختن قهوه از محفظه پایینی از نوشیدنی قهوه دم شده شما توسط سایفون لذت ببرید.

این روش دم کردن قهوه با سایفون بود که به طور کامل در این مقاله از مجله کافی مافی برای شما بررسی و بیان شد و اگر شما نیز در مورد این روش تهیه و طرز استفاده از این قهوه ساز نقطه نظر خاصی دارید می توانید آن را در قسمت نظرات در اشتراک قرار دهید.

 

0/5 (0 نظر)

پرسش ، پاسخ ، دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

Play All Replay Playlist Replay Track Shuffle Playlist Hide picture