یکی از مهمترین و رایج ترین بیماری ها در افراد کهنسال بیماری آلزایمر می باشد که شاید شما در اطرافیان خود به صورت های مختلف، گاهی شدید و گاهی خفیف مشاهده کرده اید، اما تحقیقات نشان داده یکی از مواد غذایی که می تواند در پیشگیری و جلوگیری از این بیماری عملکرد فوق العاده ای داشته باشد مصرف چای می باشد.
ما در ابتدا سعی می کنیم توضیح مختصری در مورد این بیماری برای شما بازگو کنیم و در ادامه تاثیر مصرف چای بر بیماری آلزایمر را باهم بررسی کنیم.
معرفی مختصر از بیماری آلزایمر
اگر بخواهیم تعریف ساده ای از این بیماری ارائه کنیم باید بگوییم آلزایمر رایج ترین شکل زوال عقل است، که علائم این بیماری با از دست دادن قدرت حفظ اطلاعات بخصوص حافظهٔ موقت در دوران پیری آغاز شده و بهتدریج با از دست دادن قدرت تشخیص زمان، افسردگی، از دست دادن قدرت تکلم، گوشه گیری و سرانجام مرگ در اثر ناراحتیهای تنفسی به پایان میرسد.
البته مرگ در بیماری آلزایمر پس از پنج تا ده سال از بروز علائم اتفاق میافتد؛ اما بیماری حدود بیست سال قبل از ظهور علائم آغاز شده است.
از علائم رایج این بیماری می توان به، اختلال حافظه، فراموشی خاطرات قدیمی، گم کردن وسایل، تکرار سوال های مداوم، مشکل در شناخت دوستان و آشنایان و نام بردن اسامی آنها، افسردگی، عصبانیت و پرخاشگری و در موارد شدیدتر عدم کنترل بر ادرار و مدفوع می باشد، که بستگی به میزان پیشرفت بیماری آلزایمر این موضوع متفاوت است.
مصرف چای و تاثیر آن بر بیماری آلزایمر
شاید موضوعی که در ابتدای کار برای شما ایجاد شود این است که “مصرف و نوشیدن کدام چای؟”
اما باید بگوییم نکته اصلی همینجاست که نوع چای اصلا اهمیت ندارد و همین که نوشیدنی شما از برگ چای تهیه باشد این موضوع کفایت می کند، و در اینجا در ابتدا نتیجه تحقیقاتی که این موضوع را ثابت می کند برای شما بازگو می کنیم:
آزمایشات نشان می دهد ابتلای افرادی که بیشترین مقدار فلاونولها را مصرف میکردند، تقریباً نصف افرادی بود که کمترین میزان این آنتی اکسیدانها را در رژیم غذایی خود دریافت میکردند.
در طی تحقیقاتی که بر روی 900 نفر انجام شده است نشان می دهد در حالی که تنها 15 درصد از افرادی که بیشترین میزان فلاونول را مصرف کرده اند، در پایان دوره 6 ساله به آلزایمر دچار شدند در حالی که نرخ بروز این بیماری در بین شرکت کنندگانی که کمترین میزان این آنتیاکسیدانها را استفاده کرده بودند به 54 درصد می رسید.
نکته جالبتر این است که این موضوع برای افرادی که به طور ژنتیکی مستعد ابتلا به بیماری آلزایمر می باشند تا 86 درصد خطر ابتلا کاهش پیدا کرده است که درصد بسیار بالایی و شگفت انگیزی می باشد.
نحوه تاثیر مصرف چای بر بیماری آلزایمر
همانطور که در بالا اشاره کردیم موضوع و علت را باید در آنتی اکسیدان های بررسی کنیم، البته تنها ماده ای که در مصرف چای بر روی بیماری آلزامیر تاثیر گذار می باشد آنتی اکسیدان نمی باشد، کاتچین ها و تئوفلاوینها دو ماده مهم و تاثیر گذار دیگری می باشد که با مصرف چای بر روی سلامت مغز و جلوگیری از پیری و بیماری آلزایمر تاثیر فوق العاده ای دارند.
اما باید در مصرف چای خود مواردی را رعایت کنید که بتواند تاثیر کامل خود را حفظ کند، مورد اول زمان دم کشیدن می باشد که نباید بیشتر از 3 الی 5 دقیقه باشد زیرا بعث آزاد شدن و از بین رفتن خواص چای شما می شود.
موضوع دوم استفاده بیشتر برگ چای به جای چای های کیسه ای می باشد، زیرا همانطور که گفتیم این برگ چای می باشد که خواص اصلی در آن نهفته می باشد.
و مورد آخری که باید به آن خیلی توجه کنید این است که در مصرف چای باید افزودنی های و چاشنی هایی که استفاده می کنید سالم و مفید باشد، به گونه ای عمل نکنید که افزودنی شما نه تنها چیزی به چای شما اضافه نکند بلکه خواص ان را نیز از بین ببرد!