نوشیدن قهوه برای قلب ضرر دارد یا خیر؟ (بررسی نتایج آزمایشات)
مدتهاست موضوع اینکه نوشیدن قهوه بر روی سلامت قلب و عروق انسان ها چه تاثیری دارد تبدیل به یک چالش جدی شده است، اینکه آیا این نوشیدنی به سلامت قلب کمک می کند یا بالعکس باعث تاثیر منفی بر قلب ما می شود؟
همیشه قهوه جز نوشیدنی های مورد علاقه و محبوب در سراسر جهان به شمار می آید و از آنجایی که بیماری های قلبی نیز سالانه کام مردم زیادی را به مرگ می کشاند، اهمیت پرداختن به این موضوع بسیار بالاست و سالهاست که دانشمندان در تلاشند تا به این سوالات پاسخ دهند.
در حالی که برخی مطالعات هشدار می دهند که نوشیدن قهوه می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را در فرد افزایش دهد، اما گروهی دیگر نیز نشان می دهند که نوشیدن قهوه می تواند به حفظ سلامت قلب و عملکرد عروق خونی کمک کند!!
همچنین برخی تحقیقات دیگر نشان می دهد که نوشیدن منظم قهوه باعث افزایش سفتی آئورت می شود، در حالی آئورت که بزرگترین رگ خونی در بدن انسان است اگر انعطاف پذیریش کاهش یابد می تواند خطر بیماری های قلبی عروقی را در افراد به شدت افزایش دهند.
در حالی که شواهد دیگر نشان داده است که نوشیدن بیش از سه فنجان قهوه در روز می تواند باعث افزایش تصلب شرایین شود، بیماری که در آن پلاکت ها در داخل رگ ها جمع شده و از جریان طبیعی خون جلوگیری می کند.
اما با تحقیقاتی که اخیرا توسط محققان دانشگاه کوئین مری لندن در انگلستان انجام شده است، نشان داده است که حتی افرادی که هر روز مقدار قابل توجهی قهوه می نوشند، سفتی شریانی را تجربه نمی کنند، و این موضوع به این معنیست که قهوه خطر ابتلا به مشکلات قلبی عروقی را افزایش نمی دهد.
بررسی آزمایش نوشیدن قهوه بر روی قلب
در تحقیقاتی که در سالیان اخیرا در کشور انگلستان بر روی تعدادی از افرادی که مصرف قهوه های متفاوتی انجام شده توانسته است نتایجی متفاوتی با اعتقادات و آزمایشات که در زمان های گذشته داشته است به همراه بیاورد.
آنها در این آزمایشات افراد مختلف را به سه دسته تقسیم کردند، افرادی که روزانه یک یا چند فنجان قهوه می نوشند، کسانی که بین یک تا سه فنجان قهوه در روز می نوشند و کسانی که بیش از سه فنجان قهوه در روز می نوشند.
در تجزیه و تحلیل نهایی خود پروفسور پترسن و تیم آنها افرادی را که بیش از 25 فنجان قهوه در روز می نوشند و همچنین افرادی که از قبل بیماری قلبی عروقی داشتند را استثنا کردند و از دامنه مطالعات خود حذف کردند.
هنگام مقایسه اندازه گیری سفتی شریانی بین سه گروه، محققان هیچ تفاوتی بین مصرف کنندگان قهوه معمولی و سنگین (کسانی که به ترتیب بین یک تا سه یا بیشتر از سه فنجان قهوه در روز می نوشند) و کسانی که یک فنجان قهوه می خورند پیدا نکردند.
محققان می گویند این نتایج حاکی از آن است که حتی نوشیدن مقادیر قابل توجهی قهوه بعید است تأثیر سو بر سلامت شریانی داشته باشد، بنابراین ثابت شد که نوشیدن قهوه بر سلامت قلب و عملکرد عروق تأثیر منفی نمی گذارد.
نتیجه گیری اصلی
آمارها نشان میدهد که نیمی از جوانان 18 تا 24 ساله و سه چهارم افراد بالای 25 سال به طور مرتب قهوه مینوشند. نوشیدن قهوه به اندازه متعادل میتواند به سلامت مغز، افزایش طول عمر و کاهش برخی سرطانها منجر شود.
درست است که تحقیقات جدید این موضوع را نقض کرده ولی آزمایشات گذشته نشان داد مصرف بسیار بالای قهوه ممکن است آسیبزننده باشد و خطر ابتلاء به بیماریهای قلبی-عروقی را افزایش دهد.
البته محققان دانشگاه استرالیای جنوبی واقع در آدلاید با آزمایش ژنهای 347,077 نفر در رده سنی 37 تا 73 سال دریافتند که ژنتیک افراد بر رابطه میان میزان مصرف قهوه و خطر ابتلاء به بیماریهای قلبی-عروقی بسیار مؤثر است.
منبع: www.medicalnewstoday.com