چای قاصدک چیست؟ بررسی مهمترین ویژگی های این چای!
چای قاصدک این گیاه جالب و زیبا که تقریبا همه ما آنها را مخصوصا در موقع وزش باد در طبیعت و آسمان دیده ایم ولی احتمالا تا بحال به این موضوع فکر نکرده ایم که میتوان با این گیاه چای درست کرد.
ما در اینجا سعی داریم ابتدا گیاه قاصدک را بهتر بشناسیم و ویژگی های تهیه چای از این گیاه را باهم بررسی کنیم.
معرفی گیاه قاصدک
گُل قاصِدَک، خبررسانک، خبربیار یا خبرچین که نام علمی آن Taraxacum می باشد، در طب سنتی به طَرَخشَقون یـا طَرَشقوق معروف است.
قاصدک گیاهی میباشد علفی و دائمی که ساقۀ آن به ارتفاع حدودا ۴۰ سانتیمتر میرسد. این گیاه دارای ریشهای است به رنگ قهوهایِ مایل به زرد که پر از شیرابۀ سفیدرنگی میباشد.
گلهای قاصد معمولی «Taraxacum sect. Ruderalia» و «Taraxacum officinale Weber» دستهای از دک را تشکیل میدهند که همگی از خانواده گیاهان دارای گلهای سبدی هستند.
گل قاصد که به نامهای «هِندَبای بَرّی»، خبربیار، کاسنیِ بَرّی و دندانِ شیر نیز معروف است گیاهی است علفی و دائمی که بهطور خودرو در بیشتر مزرعهها و دشتها، در وسط چمن، حاشیه شورهزار، کنار جادهها و اراضی بایر و بهطورکلی در همه جا میروید.
این گیاه دارای ریشهای به رنگ قهوهای است که که تا یک متر (و به ندرت تا دو متر) میرسد. ساقه و ریشۀ این گیاه پر از شیرابۀ سفیدرنگی میباشد.
طرز تهیه چای قاصدک
استفاده از چای قاصدک در طب سنتی سابقهای طولانی دارد که به برخی از نامهای سنتی گیاهی که این چای از آن ساخته میشود نیز پیشتر اشاره کردیم.
این نوشیدنی به دو طریق قابل تهیه است: از برگهای گیاه قاصدک و از ریشهی خشک شده و حرارت داده شدهی گیاه قاصدک.
روش های بسیار زیادی برای تهیه این چای و دم کردن آن وجود دارد که ما یکی از رایج ترین آن را برای شما بازگو می کنیم:
۱ قاشق غذاخوری ریشهی قاصدک، یک تکه زنجبیل تازه، یک تکه پوست دارچین، ۱ دانهی هل، ۴-۶ برگ نعناع را با هم مخلوط کنید سپس آنها را در یک کاسه قرار دهید و بعد بجوشانید.
بعد از ۵ الی۱۰ دقیقه، چای را صاف کنید و ۲ قاشق غذاخوری عسل به آن اضافه کنید، این چای را ۲ تا ۴ بار در روز بنوشید تا به بهترین نتایج ممکن برسید.
برخی از فواید این چای
چای قاصدک در عین سادگی دارای خواص بسیار بالایی است که ما در اینجا سعی داریم مهمترین آنها را با هم بررسی کنیم:
- کمک به درمان راشیتیسم
گیاه قاصدک غنی از مواد مغذی است. ریشه و برگ این گیاه دارویی منبع خوبی از ویتامینهایی مانند ویتامین A، C، D و B است.
قاصدک همچنین دارای مواد معدنی از جمله آهن، منیزیم، پتاسیم، روی، منگنز، مس، کولین، کلسیم، بور و سیلیکون است. در واقع قاصدک یکی از گیاهان دارویی است که متخصصان تغذیه مصرف آن را برای راشیتیسم توصیه میکنند.
- سفت کردن پوست شکم
قاصدک یکی از گیاهان دارویی خوب برای کسانی است که به دنبال سفت کردن پوست شکم هستند. این گیاه دارویی میتواند عملکرد کبد انسان را بهبود ببخشد.
چای قاصدک همچنین، به دفع آب حبس شده در بدن و سموم دیگر کمک میکند و در عین حال نفخ شکم را نیز از بین میبرد. شما میتوانید این گیاه را با سایر ادویهها ترکیب کنید تا چربی شکم ناشی از حبس آب کاهش بیابد.
- تسکین ناراحتیهای گوارشی
چای ریشهی قاصدک میتواند تأثیرات مثبتی بر دستگاه گوارش داشته باشد. البته بیشتر تأثیرات براساس احساس مصرفکننده بوده و هنوز آزمایشات علمی در رد یا تأیید آن صورت نگرفته است.
از قاصدک بهطور تاریخی در کاهش اشتها، تسکین ناراحتیهای گوارشی خفیف و بهبود یبوست استفاده میشده است.
- کمک به سلامت کبد
در بسیاری از فرهنگها از ریشهی قاصدک بهعنوان دارویی برای کبد استفاده میشود. براساس مطالعات اولیه این ویژگی بهخاطر توانایی ریشهی قاصدک در افزایش جریان صفرا است.
درنتیجه ریشهی قاصدک میتواند به سمزدایی کبد، درمان مشکلات چشم و پوست و بهبود علائم بیماریهای کبد کمک کند. براساس مطالعهای که در سال ۲۰۱۷ صورت گرفت پلیساکاریدهای موجود در قاصدک برای عملکرد کبد مفید هستند.
منبع: www.allremedies.com