اسیدیته قهوه چیست؟ و بررسی ویژگی ها و هر آنچه که باید در مورد آن بدانیم؟!
برای بسیاری از ما دوستداران قهوه تصور اینکه روز را بدون یک فنجان قهوه شروع کنیم دشوار است، به همین خاطر اطلاعات آن مثل اسیدیته قهوه موضوعی است که دانستن آن خالی از لطف نیست.
برای بعضی ها یک فنجان قهوه فقط یک فنجان قهوه است، اما برخی دیگر به ظرافت ها و ویژگی های یک فنجان قهوه دم کرده اهمیت زیادی می دهند موضوعی که شاید برای خیلی از افراد مهم نباشد.
اسیدیته موجود در قهوه نشان دهنده کیفیت و طراوت آن می باشد، وجود داشتن اسیدیته در قهوه بسیار مهم است زیرا باعث ایجاد پیچیدگی در طعم و ساختار یک قهوه می شود، یک قهوه بدون اسیدیته طعم کسل کننده، صاف و بی روحی دارد.
قهوه به خودی خود و به طور طبیعی دارای اسیدیته می باشد، اما این مقدار بسیار کمتر از آن چیزی است که معمولاً تصور می شود، اسیدیته قهوه نسبت به آب میوه ها و برخی نوشابه ها بسیار کمتر است که بستگی به نوع قهوه این مورد متغیر است.
با این حال، وقتی بیشتر افرادی که قهوه می نوشند کلمه “اسید” را می شنوند، به یاد ویژگی های طعمی آن مانند تلخی و ترشی می افتند.
اسیدیته بیش از حد ممکن است برای معده زیان آور باشد، اما همانطور که خواهیم گفت به طور بالقوه اسیدهای موجود در قهوه در دو نوع “خوب” و “بد” می باشند.
اما اسیدیته قهوه چیست؟ این اسیدیته خوب است یا بد؟ و اگر نگران اسیدیته بیش از حد هستیم، چه کاری می توانیم در مورد آن انجام دهیم؟ آیا قهوه های کم اسید وجود دارد؟ اینها سوالاتی هستند که می خواهیم در اینجا به شما پاسخ دهیم.
خرید قهوه اسپرسو
انواع اسیدیته قهوه
ما در اینجا خیلی نمیخواهیم فنی صحبت کنیم، اما اسیدهای موجود در قهوه را می توان به اسیدهای آلی و اسیدهای کلروژنیک تقسیم کرد، بیایید اسید اول را به عنوان اسیدهای “خوب” و دومی را اسیدهای “بد” صدا کنیم.
در طول کل فرایند از دانه های قهوه گرفته تا آماده شدن فنجان قهوه شما، پرورش دانه های قهوه، فرآوری و رست دادن آنها، آسیاب کردن و دم کردن همه و همه هدف این است که اسیدهای بد را به حداقل برسانید و اسید خوب را در قهوه تان حفظ کنید.
به طور کلی، رست های تیره بیشتر اسیدهای بد دارند و رست های سبک تر بیشتر باعث می شوند تا اسیدهای خوب حفظ شوند.
آیا اسیدهای موجود در قهوه برای شما مضر است؟
اگر بخوایم جواب کوتاهی به سوال بدهیم باید بگوییم جواب نه است، هرچند در موضوعی که در بالا ذکر کردیم که قهوه شامل اسیدهای ضمر نیز می باشد اما میزان آنها بسیار کم است.
در واقع اسیدیته بد قهوه نسبت به سایر نوشیدنیهای اصلی مثل آب پرتقال، نوشابه، آبجو و … بسیار کمتر است.
برای اینکه خاطرات بدی از شیمی دبیرستان شما ایجاد نکنیم، به طور ساده این موضوع را برای شما بازگو می کنیم، قهوه ها به طور متوسط PH حدود 5.0 دارند که مقدار بسیار کمی و معمولی می باشد.
خرید دانه قهوه روبوستا
بررسی اسیدهای خوب قهوه
در اینجا سعی داریم اسیدهای اصلی و مهم قهوه که باعث ایجاد طعم هایی در قهوه شما می شود را به اختصار معرفی کنیم:
اسید استیک: یک اسید خوب آلی به شمار می رود، اما ممکن است کمی باعث ایجاد طعمی شبیه به سرکه به قهوه تان شود.
اسید سیتریک: اسیدی است که همه ما در مواد و میوه هایی مانند پرتقال، لیمو شیرین و لیموترش با آن آشنا هستیم.
اسید مالیک: این اسیدی است که در سیب های سبز پیدا می کنید، باعث ایجاد طعم صاف و همواری در نوشیدنی ما می شود.
اسید تارتاریک: این اسیدی است که در میوه هایی مانند انگور و موز یافت می شود، که به عنوان طعم دهنده عمل می کند.
منبع: www.craftcoffeeguru.com