فرآوری قهوه و بررسی سه پردازش نوآورانه قهوه در کشور اندونزی!
فرآوری قهوه موضوعی است که با گسترش صنعت قهوه در جهان بسیار مورد بحث قرار گرفته است و دلیل آن هم تهیه قهوه با مدل های جدید و متناسب با سلیقه نسل های جدید می باشد.
اندونزی در رنکینگ تولید قهوه چهارمین کشور بزرگ تولید کننده قهوه در جهان است که پس از برزیل، ویتنام و کلمبیا قرار دارد.
پس از از بین رفتن مزارع قهوه این کشور در اثر بیماری زنگ زدگی در اواخر قرن نوزدهم که بیشتر تولید قهوه از نوع عالی عربیکا بود، این کشور در سال 1900 به عنوان جبران این آسیب به تولید قهوه روبوستا روی آورد.
امروزه تقریباً 25 درصد قهوه تولیدی در اندونزی عربیکا است، که تنها بخش کوچکی از آن تخصص و حرفه ای می باشد، گرچه آب و هوا در کشور اندونزی برای تولید قهوه بسیار مناسب است، اما ارتفاعات نسبتاً کم آن، پرورش برخی از انواع با ارزش و پرطرفدار عربیکا را دشوار می کند.
به همین خاطر در انونزی برای متمایزتر ساختن طعم های موجود در قهوه، برخی از تولیدکنندگان از روش های فرآوری قهوه که به صورت ابتکاری یا تجربی بدست آمده برای تولید طعم های پیچیده تر استفاده می کنند، که ما در اینجا برای شما معرفی می کنیم:
روش فرآوری قهوه کربنیک
مایعات کربنیک یک تکنیک فرآوری قهوه است که اولین بار توسط یکی از برترین باریستاهای جهان Saša Šestić در سال 2015 معرفی شد، این روش منشا گرفته از بخش تولید شراب است و از آن زمان متناسب با قهوه های خاص استفاده شده است.
مایعات کربنیک شامل آب بندی گیلاس های قهوه در یک ظرف ضد هوای با شیر یک طرفه است که امکان آزاد شدن فشار و اکسیژن را فراهم می کند. گیلاس ها پس از شستشو با دی اکسید کربن، در مخزن مهر و موم شده و قابل تنظیم از نظر حرارت، ریخته می شود.
مایعات کربنیک طعم های پیچیده و غیرمعمولی را در یک قهوه ایجاد می کنند. که نحوه تهیه به این روش به زمان و انرژی زیادی نیاز دارد و اگر درجه حرارت به درستی کنترل نشود، می تواند منجر به از بین رفتن و هدر رفتن کل مخزن شود.
خرید دانه قهوه عربیکا
تخمیر ویژه تروریو
می توان گفت تمام قهوه ها تا حدی تخمیر می شوند، از لحظه چیدن گیلاس این اتفاق شروع می شود، تروریر terroir یک منطقه تولید کننده قهوه در اندونزی می باشد که تأثیر مهمی در نحوه تخمیر و تأثیر آن بر مشخصات طعم قهوه داشته است.
علاوه بر عواملی مانند ارتفاع و کیفیت خاک، منطقه تروریر شامل مخمرهای طبیعی و باکتری های ویژه ایست که فقط در این منطقه خاص وجود دارند.
در طی تخمیر، میکروارگانیسم ها قندها و اسیدهای موجود در گیلاس قهوه را مصرف می کنند که این فرآیند در نهایت بر طعم قهوه که پس از رست شدن و دم کشیدن در فنجان وجود دارد تأثیر می گذارد.
در سال 2020 میکائیل جاسین مالک شرکت تولید قهوه So So Good تصمیم گرفت از استارترهای تخمیر تروریر استفاده كند و توانست فرآوری ویژه ای در قهوه ایجاد کند که طعم منحصر به فرد قهوه های او با استقبال گسترده ای همراه شد.
و زمان نشان خواهد داد که آیا تولید قهوه با فرآیند تخمیر ویژه تروریر توسط شرکت So So Good با استقبال و ماندگاری همراه خواهد شد یا خیر.
خرید دانه قهوه روبوستا
مخمر لاکتوباسیلوس
در سال 2019 فیکری که یکی از مزرعه داران بزرگ قهوه می بشاد به همراه پدرش و همکاری Nordic Approach آزمایش مخمر لاکتوباسیلوس ویژه ای را کشف کردند.
فیکری بر این اعتقاد است که مخمر لاکتوباسیلوس خاصی که وی استفاده می کند متفاوت از سیستم گوارشی ماهی سیویل آسیایی است، که برای تولید قهوه کپی لواک kopi luwak استفاده می شود.
قهوه کپی لواک که عمدتا در اندونزی تولید می شود، از طریق تغذیه گیلاس های قهوه به یک پستاندار گربه مانند به نام ماهی سیویل آسیایی تهیه می شود.
سپس این گیلاس های قهوه تا حدی هضم می شوند و دانه های قهوه به طور کامل از مدفوع دفع می شوند، سپس این دانه ها جدا شده، تمیز شده و فروخته می شوند تا رست داده شوند.
که آنزیم های گوارشی موجود در سیستم گوارشی این حیوان باعث ایجاد طعمی متفاوت بر روی قهوه می شوند.