دیابت و قهوه، کاهش خطر ابتلا به دیابت با مصرف صحیح قهوه
شواهد در حال رشدی وجود دارد که قهوه می تواند در برابر انواع خاصی از سرطان ها، بیماری های کبدی و حتی افسردگی محافظت کند، در مورد دیابت هم این موضوع صادق است!
بر اساس تحقیقات دانشگاه هاروارد، نتایج قانع کننده ای وجود دارد که نشان می دهد افزایش مصرف قهوه می تواند خطر ابتلا به دیابت را کاهش دهد.
دیابت چیست؟
دیابت نوعی بیماری است که بر نحوه پردازش گلوکز خون بدن تأثیر می گذارد. گلوکز خون، همچنین به عنوان قند خون شناخته می شود، مهم است زیرا قند خون چیزی است که مغز شما می سوزاند و به عضلات و بافت های شما انرژی می بخشد.
اگر مبتلا به دیابت هستید، این بدان معنی است که بیش از حد گلوکز در خون شما گردش می کند. این اتفاق می افتد وقتی بدن شما به انسولین مقاوم می شود و دیگر قادر به جذب موثر گلوکز در سلول ها برای انرژی نیست.
گلوکز بیش از حد در خون می تواند نگرانی های جدی برای سلامتی ایجاد کند. عوامل مختلفی وجود دارد که می تواند باعث دیابت شود.
انواع دیابت مزمن نوع 1 و نوع 2 هستند. انواع دیگر شامل دیابت حاملگی است که در دوران بارداری رخ می دهد اما بعد از تولد تمایل به از بین رفتن دارد.
پری دیابت، که گاهی به آن دیابت مرزی نیز گفته می شود، به این معنی است که میزان قند خون شما بالاتر از حد معمول است اما به این میزان زیاد نیست که به شما مبتلا به دیابت گفته شود.
برخی علائم و علائم دیابت عبارتند از:
عطش را بیشتر می کند!
کاهش وزن غیر قابل توضیح
خستگی
تحریک پذیری
اگر فکر می کنید ممکن است برخی از این علائم را داشته باشید ، مهم است که با پزشک خود صحبت کنید.
قهوه و پیشگیری احتمالی از دیابت
محققان دانشگاه هاروارد بیش از 100000 نفر را حدود 20 سال پیگیری کردند. آنها در یک دوره چهار ساله تمرکز داشتند و نتیجه گیری های آنها بعداً در این مطالعه 2014 منتشر شد.
آنها دریافتند افرادی که قهوه خود را به بیش از یک فنجان در روز افزایش داده اند، 11 درصد خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را دارند.
با این حال، افرادی که مصرف قهوه خود را به میزان یک فنجان در روز کاهش می دهند، خطر ابتلا به دیابت را 17 درصد افزایش می دهند. حتی در چای هم این موضوع صحت دارد!
قهوه می تواند برای محافظت از افراد در برابر دیابت مفید باشد، برخی از مطالعات نشان داده اند که قهوه سیاه ممکن است خطراتی را برای افرادی که دیابت نوع 2 دارند ایجاد کند.
کافئین، دیابت و انسولین (قبل و بعد از غذا)
یک مطالعه در سال 2004 نشان داد که مصرف کپسول کافئین قبل از غذا منجر به افزایش قند خون بعد از غذا در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 شد. همچنین افزایش مقاومت به انسولین را نشان داد.
طبق یک مطالعه اخیر و مورد اعتماد از منبع معتبر سال 2018، ممکن است یک عامل ژنتیکی درگیر شود. ممکن است ژن ها در متابولیسم کافئین و چگونگی تأثیر آن بر قند خون نقش داشته باشند.
در این مطالعه، افرادی که کافئین را کندتر متابولیزه می کنند، سطح قند خون بیشتری نسبت به افرادی که ژنتیکی کافئین را سریعتر متابولیزه می کنند، نشان داد.
البته، در قهوه غیر از کافئین چیزهای بیشتری وجود دارد. این موارد دیگر ممکن است مسئول تأثیر محافظتی قهوه در برابر دیابت باشد که در مطالعه 2014 مشاهده شده است.
نوشیدن قهوه کافئین دار در مدت زمان طولانی نیز ممکن است تأثیر آن را بر گلوکز و حساسیت به انسولین تغییر دهد. مصرف طولانی مدت ممکن است چیزی باشد که باعث ایجاد اثر محافظتی می شود.
یک تحقیق جدیدتر که از منبع معتبر سال 2018 انجام شده، نشان داد که اثرات طولانی مدت قهوه و کافئین ممکن است با کاهش خطر ابتلا به پیش دیابت و دیابت در ارتباط باشد.
قند خون و انسولین ناشتا
یک مطالعه دیگر در سال 2004، تأثیر “متوسط” را بر افراد مبتلا به دیابت که روزانه 1 لیتر قهوه معمولی فیلتر شده با کاغذ می نوشیدند، یا کسانی که رای ممتنع داشتند، مورد بررسی قرار داد.
در پایان مطالعه چهار هفته ای، افرادی که بیشتر قهوه مصرف کرده اند، مقدار بیشتری انسولین در خون خود داشتند. این حتی در هنگام روزه گرفتن نیز صادق بود.
اگر مبتلا به دیابت نوع 2 هستید، بدن شما قادر به استفاده مؤثر از انسولین برای مدیریت قند خون نیست. اثر “مقاومت” که در مصرف طولانی مدت قهوه دیده می شود، بیش از چهار هفته طول می کشد.
برخی از نکات و افزودنی های سالم برای طعم قهوه خود عبارتند از:
وانیل و دارچین را به عنوان یک گزینه سالم و صفر کربن اضافه کنید
یک گزینه شیر وانیلی مانند نارگیل، کتان یا شیر بادام را انتخاب کنید
نیمی از مقدار شربت طعم دار یا سیروپ را هنگام سفارش از کافی شاپ ها حذف کنید!
خطرات و هشدارها
حتی برای افراد سالم، کافئین موجود در قهوه می تواند عوارض جانبی داشته باشد. عوارض جانبی رایج کافئین شامل مواردی مانند سردردها، بی قراری، اضطراب است!
مانند اکثر موارد، اعتدال در مصرف قهوه مهم است. با این حال، حتی با مصرف متوسط ، قهوه خطراتی دارد که باید در موردش با پزشک خود صحبت کنید.
این خطرات شامل موارد زیر است:
افزایش کلسترول با قهوه های نوع فیلتر نشده یا اسپرسو
خطر ابتلا به سوزش سر دل و نفخ معده
سطح قند خون بعد از غذا زیاد می شود
موارد دیگری که باید در خاطر داشته باشید:
نوجوانان باید هر روز کمتر از 100 میلی گرم (میلی گرم) کافئین داشته باشند. این شامل تمام نوشیدنی های کافئین دار مثل نوشابه ها، و نه فقط قهوه است.
کودکان خردسال باید از نوشیدنی های کافئین دار خودداری کنند.
اضافه کردن بیش از حد شیرین کننده یا کرم می تواند خطر دیابت و اضافه وزن شما را افزایش دهد.
راه حل منطقی
هیچ ماده غذایی یا مکمل آن، محافظت کامل در برابر دیابت نوع 2 ندارد. اگر به بیماری دیابت مبتلا هستید یا در معرض خطر ابتلا به دیابت هستید، کاهش وزن، ورزش و مصرف یک رژیم متعادل و متراکم از نظر مواد مغذی بهترین راه برای کاهش خطر است.
نوشیدن قهوه البته به روش درست آن به منظور جلوگیری از دیابت نتیجه خوبی را برای شما می تواند داشته باشد.
سعی کنید مقدار قند یا چربی که همراه قهوه خود می نوشید را کاهش دهید. همچنین با پزشک خود در مورد گزینه های رژیم غذایی، ورزش و تأثیراتی که ممکن است نوشیدن قهوه داشته باشد صحبت کنید.
پرسش و پاسخ: چند فنجان؟
سوال: من دیابت نوع 2 دارم. چند فنجان قهوه در روز می توانم داشته باشم؟
جواب: این بستگی به شخص دارد، زیرا هیچ توصیه ای با اندازه یکسان برای همه وجود ندارد. به طور کلی، مصرف قهوه بدون شیرینی در حد اعتدال برای افراد مبتلا به دیابت نوع 2 خوب است.
توصیه اصلی این است که بیش از 400 میلی گرم کافئین در روز مصرف نکنید. این برابر با 4 فنجان قهوه است. اگر خلق و خو، خواب، قند خون و انرژی شما تحت تأثیر قرار گیرد، لازم است مصرف خود را محدود کنید!
مهمترین چیز هنگام انتخاب قهوه برای مبتلایان به دیابت یا افرادی که اضافه وزن دارند، توجه به میزان کربوهیدرات های موجود در شیر و افزودن شیرین کننده ها به قهوه است.
قطع یا از بین بردن شیرین کننده های مصنوعی توصیه می شود زیرا این موارد باکتری های روده را مختل می کند، باعث هوس و پرخوری می شود و بر وزن و مدیریت قند خون تأثیر منفی می گذارد.
لاته های سنتی، کاپوچینو و قهوه های با سطح سفید، همه حاوی شیر هستند و برای بدست آوردن طعم مطلوب، ممکن است شیرین کننده ها را به آن اضافه کنند.
نوشیدنی های کافئین دار که فاقد کربوهیدرات هستند شامل قهوه های آمریکایی، اسپرسوها و قهوه سیاه است. این که آیا شما دانه های قهوه یا پودر قهوه فوری را ترجیح می دهید تغییری در تغذیه ایجاد نمی کند، با این وجود، طعم، طراوت و میزان کافئین ممکن است متفاوت باشد.
در عوض، از عسل به عنوان شیرین کننده استفاده کنید. این کار چربی اشباع و کربوهیدرات اشباع شده و در عین حال طعم را کاهش می دهد.
به 1 قاشق غذاخوری عسل یا کمتر نیاز دارید که حاوی 15 گرم کربوهیدرات است. نوشیدنی های قهوه سنتی می توانند حاوی 75 گرم کربوهیدرات باشند.