اصالت و تاریخچه موضوعی نیست که بتوان روی آن قیمت گذاشت اما می توان از آن الگو برداشت و به موفقیت رسید. شناخت قدیمی ترین کافه جهان که هم اکنون نیز در حال فعالیت است و دوست داران زیادی را از نقاط مختلف جهان به سمت خود می کشد بسیار جذاب است و لازم است بدانیم این موفقیت اتفاقی نیست!
گاهاً زیاد مشاهده می شود کافی شاپ های مختلفی راه اندازی می شوند و بعد از مدت کوتاهی از ادامه کار منصرف می شوند اما چگونه می شود که یک کافه بیش از 330 سال قدمت داشته باشد و هنوز هم دوست داران زیادی را به سمت خود می کشد؟
معرفی قدیمی ترین کافه جهان
تقریبا از قرن 15 میلادی بود که مکان هایی با نام کافه و کافی شاپ شروع به فعالیت کردند که خیلی نمی توان به طور دقیق در مورد شروع کار اولین مکانی که این موضوع را شروع کرد با قطعیت صحبت کرد ولی می توان گفت که این فعالیت از جهان اسلام و در خاورمیانه و برای حذف میخانه ها کار خود را آغاز کردند.
اما فعالیت کافه به مفهوم و سبک امروزی تقریبا از قرن 18 و 19 میلادی بود که از کشورهای اروپایی آغاز شد و کشورهای همچون اتریش، فرانسه، انگلیس و ایتالیا مهمترین مراکز اروپایی در این زمینه به حساب می آمدند.
وقتی در مورد قدیمی ترین کافه جهان صحبت می شود بین کشور اتریش و فرانسه این موضوع با اختلاف نظر همراه می شود و عده ای بر این باورند که این کافه در شهر وین بوده است و عده ای پاریس را به انتخاب می کنند.
اما موضوعی که کاملا مشخص است به طور قطع می توان گفت قدیمی ترین کافه جهان که امروزه در حال فعالیت است، کافه پروکوپ (Café Procope) می باشد.
کافه پروکوپ در خیابانی به نام Saint-Germain قرار گرفته است و در سال 1686 توسط شخصی به نام Francesco Procopio dei Coltelli تاسیس شد. فرانچسکو یک سیسیلیایی اهل پالرمو بود.
راز موفقیت و ماندگاری کافه پروکوپ
در گذشته و قدیم کافه ها را محلی برای دورهمی های مختلف در نظر گرفته می شد که همین موضوع باعث شد دوست داران علم و ادبیات و هنر به سمت این مکان ها کشیدن شوند که البته با گذشت زمان محافل سیاسی نیز به سمت کافه ها کشیده شدند که کافه پروکوپ نیز از قائله مستثنی نبود.
این کافه در ابتدا به خاطر کیفیت بالای غذاهای خود در شهر پاریس مشهور و شناخته شد که با گذشت زمان به مکانی محبوب برای بزرگان عرصه هنر و ادبیات شد و بزرگانی همچون ولتر، بالزاک و هوگو از طرفداران این کافه بودند.
جالب است بدانید که قهوه های دم شده در پروکوپ به اندازه ای خوش طعم بودند و به گونه ای درست می شده اند که ولتر روزی 40فنجان از آن ها را می خورده است!!
علاوه بر کیفیت غذا و قهوه های قدیمی ترین کافه جهان (پروکوپ) زیبایی در ساخت و رنگ آمیزی ساختمان دو طبقه این کافه نیز بر جذابیت آن می افزود، استفاده از ترکیب رنگ طلایی و قرمز در دیواره ها و دکوراسیون و همچنین لوستر های جذاب در سقف آن زیبایی خاصی به این کافه محبوب جهان داده است.
با اضافه کردن اصالت و قیمت مناسب به این همه زیبایی و کیفیت، به این موضوع پی خواهیم برد که چه عواملی باعث موفقیت قدیمی ترین کافه جهان شده است که امروزه نیز بسیاری از دوست داران قهوه در جهان برای دیدن و لذت بردن از این کافه به سمت آن کشیده می شوند.
خرید قهوه ترک
قدیمی ترین کافه ایران
شاید جالب باشد بعد از جهان به سراغ ایران خود بیاییم و در مورد قدیمی ترین کافه ایران که امروز در حال فعالیت است نیز کمی صحبت کنیم، کافه گل رضاییه.
کافه ای که در تهران و در خیابان سی تیر واقع شده و محل پاتوق بزرگانی همچون فروغ فرخزاد و صادق هدایت بوده است و بیش از 50 سال سابقه فعالیت دارد و باعث شده که دوست داران زیادی برای لذت بردن نوشیدن قهوه به سمت آن بروند.
این کافه که با استقبال بالایی همراه است و تا حدی که برای حضور در آن نیاز به رزرو و گرفتن وقت قبلی می باشد دارای یک نقص بزرگ است که قیمت بالای منو آنها می باشد که شاید بخاطر محبوبیت و استقبال بالای افراد از آنها قابل توجیه باشد اما اگر آنها را با قدیمی ترین کافه جهان (کافه پروکوپ) مقایسه کنیم شاید این موضوع نفی شود.