کافی من ها یا باریستا ها همواره برای جذب مشتری ثابت و حفظ آن ها به دنبال میکس قهوه مختص کافی شاپ و کافه خود هستند.
یا اینکه مطمئنا پیش آمده در جمع دوستانه در حال نوشیدن یک قهوه تهیه شده با یک قهوه خالص باشید و بشنوید از دوستانتان که که اگر فلان ویژگی آن کمی بیشتر یا کمتر بود(بنا بر سلیقه افراد) این قهوه فوق العاده می شد و ازجمله این پیشنهادات برای بهتر و قوی ترین شدن ویژگی قهوه ها زیاد می شنویم.
میکس قهوه بهترین و اصلی ترین راه حل برای حل این مشکلات می باشد. ترکیبی که می سازیم باید بخاطر تقویت یا رفع یک ویژگی تا رسیدن به قهوه های ایده آل باشد.
عوامل موثر در ترکیب قهوه
ترکیب قهوه( Blending coffee ) همواره با انتقادات و پیشنهادات زیادی همراه بوده است و اینکه خیلی از دوستداران قهوه ترجیح می دهند که قهوه بدون هیچ گونه افزودنی و ترکیبی میل کنند.
اما ذکر این نکته که دوستداران قهوه های میکس شده نیز کم نمی باشند ما را بر آن داشت تا تجربیات چندین ساله خود را میکس و ترکیب قهوه در کافی مافی که خوشبختانه با استقبال خوبی هم روبرو بوده است را برای این دوستان عزیز به اشتراک بگذاریم.
میکس قهوه ممکن است خیلی ساده به بنظر برسد اما دارای اصول و قواعد خاصی می باشد و که جز با داشتن اطلاعات همراه با تجربه امکان ندارد شما بتوانید به یک میکس قهوه ایده آل برسید.
قهوه های مناسب برای میکس با یکدیگر
برای اینکه بتوانید میکس قهوه خوبی داشته باشید ابتدا نیاز دارید با انواع نژاد های قهوه از نظر ویژگی و خاصیت آشنا بشوید.
همچنین رعایت و دقت به نکات زیر واجب است:
- اینکه هر چند اگر دانه های قهوه از نظر نژاد یکسان باشند اما از نظر خاصیت ممکن است متفاوت باشند.
- یک طرز فکر غلط دیگری که بین میکس کنندگان قهوه به اشتباه جا افتاده است این که تعداد بالایی از انواع قهوه را همزمان در یک ترکیب استفاده میکنند در حالی که این موضوع به داشتن میکس خوب کمکی نمیکند.شما نهایتا مجازبه استفاده از 4 الی 5 نوع قهوه در ترکیب خود هستید.
- در میکس قهوه دقت به این نکته دو مدل قهوه با یک نژاد و خاصیت یکسان را باهم ترکیب نکنید زیر باعث افت شدید ویژگی های آنها در زمان ترکیب با یکدیگر می شوند.
به طور مثال نباید همزمان ازقهوه پی بی و قهوه چری استفاده کنید یا همچنین از قهوه جاوا مدیوم و قهوه اندونزی مدیوم نباید به هیچ وجه استفاده کنید چون خامه شما رو کم یا به اصطلاح کچل می کند.
- دقت به نکاتی مانند قهوه ای اسیدیته بالایی دارد ولی دلیل بر اسیدی بودن آن و ایجاد مشکلات گوارشی نمی باشد.
برای آشنایی کامل با اسیدیته و اسیدقهوه را میتوانید به مطلب فرق بین اسیدیته قهوه و اسید قهوه مراجعه کنید.
درجه روست
درجه روست قهوه یکی از مهم ترین عوامل موثر در میکس قهوه می باشد .
اگر شما خواهان میکس ایده آل کاملا تلخ و پرکافئین هستید باید ترکیبی از دانه های روست دارک و روست مدیوم ترکیب کنید.
اگر کامل دارک استفاده کنید یک قهوه بدون خامه و عطر و بوی که کاملا تلخ همراه با بوی سوختگی می دهد درست کرده اید وهمین طور قهوه شما غلظت پائینی دارد اصطلاحا” یه اب سیاه پر از کربن “درست کرده اید.
در نتیجه شما مجازید بین 20 تا 30 درصد قهوه های روست مدیوم استفاده کنید که بوی سوختگی ندهد و همین طور در میکس های مدیوم شما مجازید بین 20 تا 30 درصد قهوه های روست دارک استفاده کنید که بر عکس بوی خامی ندهد.
دقت به اینکه که شما باید قبل ترکیب کردن قهوه های مختلف آن ها روست بدهید بخاطر اینکه دانه قهوه های مختلف دارای سایز متفاوت در نتیجه زمان و دمای روست آن ها کاملا با هم متفاوت است
درجه آسیاب قهوه
بر خلاف بالا که گفتیم در اول رست بدهید بعد قهوه ها را باهم ترکیب کنید در بحث آسیاب قهوه پیشنهاد ما به شما این است که بعد از ترکیب آنها را با هم آسیاب کنید تا درجه آسیاب قهوه ها با هم یکسان و یکدست شود.
پس از آشنایی با ویژگی های دانه های قهوه های مختلف و دقت به نکات بالا نوبت به این که میکس قهوه ای که میخواهیم باید چه ویژگی داشته باشد مانند پر کافئین، تلخ، کم تلخ، پر خامه و… شروع به کار می کنیم.
بطور مثال قهوه فروشی هایی بین راهی در جاده ها یا کافه هایی که مشتری های آن ها رانندگان، ورزشکاران یا مشتری های اول صبح دارند باید میکس پر کافئین را در منو خود جای دهند.
کافی شاپ ها که معمولا عمده مشتری های آن ها در ساعت پایانی روز و عصر ها هستند یا مشتری آن ها خانم ها هستند باید در منو خود میکس ها با کافئین پایین تر همراه با عطر و بوی دلپذیرداشته باشند.
حال شما با رعایت نکات بالا همراه با چند بار تجربه می توانید شروع به ساخت میکس قهوه محبوب خودتان کنید و البته ما هم در مطلب بعدی ( میکس قهوه محبوب خود را بسازید_ قسمت دوم میکس ) که در مورد چگونگی میکس قهوه اسپرسوهست تجربیات چند ساله خود در میکس انواع قهوه های مختلف در کاف مافی را در اختیار شما عزیزان خواهیم گذاشت. این مطالب تجربیات آقای سید محمد میرهاشمی بوده و هیچ منبع داخلی یا خارجی ندارد