قهوه های مکزیک را به طور قطع می توان یکی از محبوب ترین قهوه های موجود در بازار ایران معرفی کرد که خیلی از دوست داران قهوه و کافی شاپ ها از آن برای تهیه قهوه های خود استفاده می کنند. اما اگر شما جز افرادی می باشید که قصد خرید این نوع قهوه را دارید و هنوز در انتخاب خود شک دارید و اطلاعات کافی و شناخت دقیقی از آن ندارید، توصیه می کنیم تا انتها همراه ما باشید.
ما در این مقاله از کافی مافی در ابتدا به بیان یک تاریخچه کلی از قهوه های مکزیک پرداخته و در ادامه سعی می کنیم تمام مشخصات و ویژگی های این قهوه را برای شما معرفی کرده و انواع آن را برای شما معرفی کنیم.
معرفی قهوه های مکزیک
آمریکای جنوبی به خاطر وجود کشورهایی مانند برزیل و مکزیک در آن، تبدیل به مهد اصلی تولید قهوه جهان شده است. بیش از 100 سال از ورود اولین دانه های قهوه به مکزیک می گذرد، ایالت وارکروز اولین ایالت این کشور به حساب می آید که تصمیم به پرورش و تولید قهوه گرفت.
اما رشد اصلی قهوه در کشور مکزیک زمانی اتفاق افتاد که کشورهای اروپایی با پی بردن به کیفیت بالای قهوه های این کشور و همچنین قیمت پایین آن نسبت به سایر کشورها تصمیم به خرید قهوه از مکزیک گرفتند. این موضوع تا جایی پیش رفت که قهوه نقش بسیار بزرگی در اقتصاد این کشور پیدا کرد.
نکته اساسی که می توان در مورد تولید قهوه مکزیک اشاره کرد، تولید در حجم کم و کیفیت بالا می باشد. در واقع در این کشور درصد بالایی از تولید قهوه به صورت کاملاً سنتی و توسط کشاورزان بومی اتفاق می افتد.
این موضوع شاید از لحاظ اقتصادی خیلی اتفاق خوبی برای این کشور نباشد، اما از لحاظ کیفیتی باعث شده که دانه قهوه مکزیک در جایگاه بسیار بالایی قرار بگیرد.
با گذشت زمان این ایالت چیاپاس در کشور مکزیک بود که تبدیل به اصلی ترین و مرکز تولید قهوه در این کشور شد، تا جایی که امروزه نزدیک به 50 درصد تولید کل قهوه این کشور از چیاپاس می باشد.
کشور مکزیک در جدیدترین رده بندی تولیدکنندگان قهوه جهان در بین 10 کشور اول قرار گرفته و همچنین از لحاظ کیفیتی می توان دانه های قهوه این کشور را در جز 5 رتبه اول قرار داد.
ویژگی قهوه های مکزیک
قهوه های مکزیک دارای مشخصات خاص خود می باشد که ما سعی کردیم مهمترین موارد آنها را برای شما بررسی کنیم:
از لحاظ ساختاری باید گفت قهوه مکزیک را همه به نام عربیکا می شناسند. در بیشتر قهوه های این کشور شما قانون 90-10 را مشاهده خواهید کرد، یعنی 90 درصد عربیکا و تنها 10 درصد روبوستا.
لازم است به این نکته اشاره شود که قهوه عربیکا از لحاظ طعم و مزه نسبت به روبوستا در سطح بسیار بالاتری قرار دارد و به همین خاطر می باشد که قیمت آنها نیز باهم بسیار متفاوت می باشد.
موضوع دیگری که می توان در مورد مشخصات قهوه مکزیکی بیان کرد، رشد قهوه در ارتفاع 400 الی 900 متری از سطح دریا می باشد، بهتر است بدانید زمانی که گیاه قهوه در ارتفاعات بالا از سطح دریا رشد می کند از لحاظ کیفیت و مرغوبیت نتایج بسیار بهتری برای شما به همراه دارد.
موارد دیگری که می توان در مورد مشخصات اصلی قهوه های این کشور بیان کرد به این شرح می باشد:
- اسیدیته: نسبتاً قوی
- فراوری: شسته شده طبیعی
- عطر: قوی
- طعم: آجیلی و گاهی شکلاتی
- سهم بازار جهانی: 3 درصد
- درصد برشته شدن: مدیوم تا دارک رست
- کافئین: متوسط
- زمان برداشت: ماه های نوامبر و دسامبر
انواع قهوه های مکزیک
خیلی از ما زمانی که برای خرید قهوه های مکزیک یا هر کشور دیگری اقدام می کنیم تنها نام آن کشور را می شناسیم، در حالی که اگر شما قصد یک خرید مناسب و ایده آل را دارید لازم است که انواع مختلف یک قهوه را بشناسید و دقیقاً همان چیزی را سفارش دهید که متناسب با سلیقه و ذائقه شما می باشد.
هر چند در کشور مکزیک اکثر قهوه های تولید شده، عربیکا می باشند اما از لحاظ طعم و رایحه، بسته به میزان ارتفاع از دریا دارای کاملاً متفاوت می باشند.
ما در زیر تمام مدل های قهوه تولیدی در این کشور را به همراه طعم و مزه برای شما معرفی کرده ایم:
1. قهوه مکزیکی پوئبلا (Puebla)
پوئبلا چهارمین تولیدکننده اصلی قهوه مکزیک می باشد و طعم و مزه قهوه های تولیدی آن معمولاً دارای بافتی نرم و مزه آجیلی می باشد.
در منطقه پوئبلا قهوه در ارتفاع 1400 متری از سطح دریا پرورش و تولید می شود.
2. قهوه چیاپاس (Chiapas)
اگر به دنبال قهوه ای با طعمی ظریف و ملایم و شبیه به طعم میوه و کاکائو هستید که دارای اسیدیته تند باشد بهترین گزینه قهوه مکزیک برای خرید شما، چیاپاس می باشد.
این قهوه در جنوب مکزیک و در ارتفاع 1400 متری از سطح دریا رشد می کند و به خاطر وجود آتشفشان و تبدیل شدن خاک آن به خاکی حاصلخیز، باعث شده که قهوه این منطقه از مکزیک دارای کیفیت و مرغوبیت بسیار بالایی باشد. چیاپاس بزرگترین و محبوب ترین ناحیۀ تولید قهوه در مکزیک محسوب میشود.
در بسیاری از متخصصان قهوه این موضوع بیان می شود که از لحاظ کیفیتی و طعم می توان چیاپاس را با قهوه گواتمالا هم رده دانست.
3. قهوه مکزیکی واکسا
واکسا منطقه ای در جنوب مکزیک می باشد که اگر جز افرادی می باشید که به دنبال قهوه با اسیدیته پایین می باشید، این قهوه مکزیک گزینه مناسب تری برای شما می باشد.
طعم قهوه تولیدی در این منطقه شبیه به چیزی بین کاکائو و بادام می باشد.
4. قهوه وراکروز مکزیک (Veracruz)
اگر در بین قهوه های مکزیک به دنبال یک قهوه ملایم و معمولی می باشید، قهوه وراکروز گزینه مناسبی برای شما می باشد.
قهوه این منطقه به خاطر ارتفاع کم از سطح دریا هیچ مشخصه خاصی ندارد، اما نوعی خاص از قهوه این منطقه وجود دارد که دارای طعمی آجیلی و شکلاتی می باشد و نام آن هم آلتورا کوته پک (Altura Coatepec) می باشد.
5. قهوه اوهاکا مکزیک(Oaxaca)
آخرین گزینه ای که در بین قهوه های مکزیک می توان به آن اشاره کرد قهوه اوهاکا می باشد، این نوع قهوه در دامنه جنوبی کوه های مرکزی ایالت جنوبی اوهاکا رشد می کند و به نام قهوه اوهاکا پلوما شناخته شده که بدنه و اسیدیته ملایمی دارد.
روش تهیه قهوه های مکزیک و راهنمای خرید
ما تا به اینجای کار سعی کردیم هر آنچه که لازم است در مورد مشخصات قهوه های مکزیک لازم است را برای شما معرفی کنیم.
اما سوال اصلی که در اینجا پیش می آید این موضوع می باشد که برای خرید قهوه بهتر است به چه روشی عمل کنیم؟ از بسته های قهوه مکزیک انتخاب کنیم و یا اینکه برای خرید به روشی دیگر عمل کنیم؟
موضوعی که بین همه کارشناسان قهوه به اتفاق مورد تایید می باشد این موضوع می باشد که بهترین نوع خرید برای قهوه انتخاب دانه های قهوه به جای پودر قهوه می باشد.
زمانی که شما دانه قهوه را انتخاب می کنید و خودتان عمل آسیاب را انجام می دهید، بین عمل آسیاب و دم کردن شما فاصله زمانی بسیار کمی ایجاد می شود، با اینکار شما طعم و رایحه اصلی قهوه خود را حفظ می کنید.
اما برای خرید دانه قهوه مکزیک نیز شما لازم است که اینکار را از محلی مورد اطمینان انجام دهید تا هم از لحاظ قیمت و هم از لحاظ کیفیت؛ خیال خود را راحت کنید و ما در کافی مافی تمام تلاش خود را کرده ایم که این موضوع را برای شما فراهم کنیم.
نکته مهم:
روش دم کردن و استفاده از قهوه های مکزیک کاملاً شبیه به هم می باشد و شما می توانید به روش های مختلف آنها را تهیه و دم کنید.
اما اگر قصد دارید که قهوه های مکزیک را به روش خود مکزیکی ها و باریستاهای حرفه ای کافی شاپ ها دم آوری کنید، ما در دو مقاله جداگانه ( 1. قهوه مکزیکی و 2. قهوه دی اولا ) آنها را از قبل برای شما مهیا کرده ایم.