یک فنجان قهوه را بیشتر دوست دارید یا چای؟ ژنتیک شما در انتخاب تان تاثیر دارد!

آیا صبح معمول شما با یک فنجان قهوه گرم و رست شده تیره شروع می شود یا طعم دلپذیر یک چای سنتی و ایرانی را ترجیح می دهید؟ گرایش شما هرچه باشد، انتخاب شما می تواند به ژنتیک شما بستگی داشته باشد!

دانشمندان پزشکی شمال غرب اروپا و موسسه تحقیقات پزشکی QIMR Berghofer در استرالیا تحقیقی را برای بررسی روش های مختلف درک افراد از طعم تلخ قهوه، چای و الکل و اینکه چگونه این تصور می تواند بر ترجیحات نوشیدنی آنها تأثیر بگذارد، انجام داده اند.

اگر چه می توان انتظار داشت شخصی که به طعم تلخ حساس است از نوشیدنی هایی مانند قهوه پرهیز کند، اما در واقع محققان دریافته اند که تمایل به نوشیدنی کافئین دار در این افراد بیشتر است!!

مطالعات علمی و ارتباط ژنتیک و کافئین

در مطالعه ای که در Scientific Reports منتشر شده است، محققان دو مجموعه بزرگ داده را تجزیه و تحلیل کردند. اولین مورد، مربوط به یک مطالعه از جامعه بزرگ دوقلوهای استرالیایی بود که درک سلیقه هزار و 757 دوقلو و خواهر و برادرشان را که همگی از نژاد اروپایی بودند، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. این داده ها نشان داد که ژنتیک نقش مهمی در تعیین میزان توانایی درک افراد از طعم های مختلف از جمله تلخی کافئین دارد.

مجموعه دوم داده ها از بیوبانک انگلیس گرفته شده است، که اطلاعاتی را در مورد تعداد نوشیدنی های مختلفی که هزاران نفر در سراسر کشور روزانه مصرف می کنند به محققان ارائه می دهد. این تیم به این نتیجه رسیدند که افرادی که از نظر ژنتیکی مستعد درک بیشتری از طعم تلخ کافئین هستند، به احتمال زیاد نوشیدنی های معمولی قهوه هستند.

به نقل از Medical Xpress ، مریلین کورنلیس، استادیار پزشکی پیشگیری در دانشکده پزشکی دانشگاه نورث وسترن، می گوید: “شما انتظار دارید که افرادی که به طعم تلخ کافئین حساسیت خاصی دارند قهوه کمتری بنوشند.” اما “نتایج مطالعه ما خلاف این موضوع را نشان می دهد که مصرف کنندگان قهوه به دلیل تقویت مثبت آموخته شده ناشی از کافئین، طعم یا توانایی تشخیص کافئین را بدست می آورند.”

وی ادامه می دهد که “درک طعم تلخ را که از طریق ژنتیک ما اطلاع داده می شود، به ترجیح قهوه، چای و الکل کمک می کند”.یک نظرسنجی اخیر که توسط فروشگاه آنلاین برق انجام شد، نشان داد که به طور متوسط ​​یک فرد انگلیسی سالانه 676 فنجان قهوه می نوشد.

این مبلغ به طور تقریبی سالانه 303 پوند هزینه می کند، بطوریکه هر فرد به طور متوسط ​​هر هفته سه کافه در کافی شاپ و علاوه بر این، هر هفته 10 فنجان قهوه فوری می نوشد.

محققان ژاپنی: ژنتیک در انتخاب یک فنجان قهوه ما تاثیر دارد!

اگر چای را به قهوه ترجیح می دهید، ممکن است به دلیل ژن های شما باشد. محققان مرکز علوم پزشکی یکپارچه (Riken (IMS و دانشگاه اوزاکا ژاپن پس از مطالعه 160 هزار تنظیمات غذایی افراد، کشف اخیر را انجام دادند.

این تحقیق که در مجله Nature Human Behavior منتشر شده است، به پیوندهای ژنتیکی برای 13 عادت غذایی شامل مصرف الکل، سایر نوشیدنی ها و غذاها و همچنین بیماری های پیچیده انسانی مانند سرطان و دیابت پی برد.

یوكینوری اوكادا، دانشمند ارشد میهمان در Riken IMS و استاد دانشگاه اوزاكا، در بیانیه مطبوعاتی گفت: “ما می دانیم كه آنچه می خوریم، آنچه را كه می خواهیم تعریف می كند.”

براساس CNN، محققان از داده های بیش از 160،000 ژاپنی از پروژه BioBank Japan استفاده کردند که در سال 2003 با هدف ارائه شواهدی در مورد اجرای داروهای شخصی ارائه شده است.

این پروژه DNA و اطلاعات بالینی، از جمله موارد مربوط به سبک زندگی شرکت کنندگان مانند عادات غذایی را که از طریق مصاحبه و پرسشنامه ضبط شده است، جمع آوری می کند.

آنها 9 مکان ژنتیکی را در بدن انسان یافتند که با مصرف قهوه، چای، الکل، ماست، پنیر، ناتو (لوبیای سویا تخمیر شده)، توفو، ماهی، سبزیجات و گوشت در ارتباط است.

تمایل به طعم های تلخ

در ادامه مطالعه محققان ژاپنی، انواع مسئول توانایی چشیدن طعم های تلخ نیز مشاهده شد. این ارتباط در میان افرادی یافت شد که دوست داشتند توفو بخورند. در حالی که آنهایی که ژن های مختلف ندارند، الکل کمتری مصرف می کنند یا اصلاً الکل مصرف نمی کنند.

کسانی که ماهی، ناتو، توفو و سبزیجات بیشتری می خورند، یک نوع ژنتیکی دارند که باعث حساسیت بیشتر آنها در برابر طعم های امامی می شود، که بهتر است به عنوان طعم های خوش طعم یا “گوشتی” توصیف شود.

به منظور کشف اینکه آیا هیچ یک از این مارکرهای ژنتیکی مرتبط با غذا با بیماری نیز ارتباط دارند، محققان یک مطالعه فنوم انجام دادند. فنوم شامل تمام صفات قابل مشاهده DNA است که به عنوان فنوتیپ شناخته می شوند. شش نشانگر ژنتیکی مرتبط با غذا نیز مربوط به حداقل یک فنوتیپ بیماری از جمله چندین نوع سرطان و همچنین دیابت نوع 2 است.

منابع:

1) www.independent.co.uk

2) www.comunicaffe.com

 

0/5 (0 نظر)