چای فلوس را می توان از لحاظ خواص و فواید یکی از بهترین دمنوش های گیاهی معرفی کرد که می تواند نتایج فوق العاده ای مخصوصاً برای یبوست داشته باشد. طریقه مصرف این جوشانده با ابهامات زیادی همراه می باشد و می توان گفت کمی با چای های دیگر متفاوت می باشد. مناسب بودن این چای برای رده های سنی مختلف مخصوصاً کودکان باعث شده که خواهان آن افزایش پیدا کند و به همین خاطر قیمت آن کمی نسبت به سایر دمنوش های گیاهی بیشتر باشد.
ما در این مقاله از کافی مافی سعی داریم پس از یک معرفی کلی از چای فلوس به سراغ نحوه تهیه آن رفته و سپس خواص و فواید آن را برای شما بازگو کنیم.
چای فلوس چیست؟
هر کسی که نام چای فلوس را قبلاً شنیده باشد اولین موضوعی که به طور ناخودآگاه در ذهن آنها شکل می گیرد بیماری یبوست می باشد.
درخت فلوس به طور معمول دارای ارتفاعی بین 10 تا 15 متر می باشد و از تیره سبزی آساها می باشد. این درخت به طور معمول به صورت وحشی و خودرو در کشورهای مختلفی رشد می کند که مهمترین آنها؛ کشورهای آفریقایی، هند، برزیل، جزایر آنتیل و مصر می باشد.
جالب است بدانید امروزه این درخت در شهرهای جنوبی ایران نیز در حال پرورش و رشد می باشد و به همین خاطر دسترسی به آن آسان می باشد و در بسیاری از عطاری های قابل دسترس می باشد و قیمت آن در حال حاضر به ازای هر 100 گرم در حدود 25 الی 30 هزار تومان می باشد.
برگهای درخت فلوس بزرگ می باشد و دارای اندازه ای 30 سانتی متری می باشد و از بین این برگ های بزرگ شما میوه های گل آزینی شکلی را مشاهده خواهید کرد که به صورت کُپه ای رشد می کنند و رنگ گل های آن زرد شفاف می باشد.
میوه درخت فلوس که غلاف دار می باشد، قبل از آنکه بخواهد شکوفا شود چیده می شود. داخل غلاف این میوه ماده ای سیاه رنگ چسبنده ای است که حالت آن شبیه به عسل می باشد، به همین خاطر به این مغز سیاه در اصطلاح، عسل فلوس گفته می شود که دقیقاً همان چیزی می باشد که ما به دنبال آن هستیم.
طریقه مصرف فلوس
همانطور که گفتیم خیلی از افراد با دیدن شکل ظاهری این گیاه با این مشکل رو به رو می شوند که نحوه مصرف آن چگونه می باشد که اگر بخواهیم در یک جمله به طور شفاف این موضوع را برای شما بیان کنیم باید بگوییم، شما باید همان مغز سیاه رنگ (عسل فلوس) را استفاده کنید، اما به چه طریقی؟
روش های گوناگونی برای تهیه و استفاده مغز فلوس وجود دارد، اول اینکه آن را از داخل میوه غلاف دار خارج کنید و آن را با مواد دیگری ترکیب کرده و به صورت خام و یا پخته استفاده کنید. روش دوم نیز به این شکل می باشد که شما دمنوش و یا همان چای فلوس را تهیه کنید که ما هر دو روش را در ادامه برای شما توضیح خواهیم داد.
1. نحوه مصرف مغز فلوس به صورت خام و پخته
در این روش استفاده فلوس شما باید در ابتدا به دنبال خارج کردن مغز فلوس از داخل غلاف آن باشید. برای اینکار شما با کار سختی رو به رو نیستید و کافیست غلاف را روی حرارت و آتش کمی گرم کنید تا مغز یا همان عسل فلوس خارج شود.
بو و مزه این شیره چسبنده خیلی مطلوب نمی باشد و بسیاری از افراد از این موضوع ناراحت می شوند. پس از خارج کردن مغز شما لازم است آن را با روغن بادام مخلوط کنید که خاصیت مسهل بودن آن (رفع یبوست) افزایش یابد.
اما روش پخت فلوس که به آن مربا فلوس نیز گفته می شود نیز به این شکل می باشد که شما پس از خارج کردن مغز از غلاف، آن را با قند و شکر مخلوط می کنید و با قرار دادن آن بر روی یک حرارت متعادل، اجازه می دهید تا فلوس شما پخته شود.
مقدار دقیق مواد اولیه مورد نیاز برای این مربا، 5گرم مغر فلوس به همراه 25 گرم شکر و یک لیتر آب می باشد که پس از ترکیب کردن لازم است میزان حرارت دادن تا جایی ادامه پیدا کند که وزن ترکیب نهایی شما در حدود 100 گرم شود.
2. طرز تهیه چای فلوس
اما روش ساده و بسیار رایجی که می توان گفت اصلی ترین طریقه مصرف فلوس می باشد، آماده کردن دمنوش و چای فلوس می باشد.
این روش نیز مانند طرز تهیه سایر دمنوش ها بسیار ساده می باشد و کافیست نزدیک به 20 گرم فلوس را درون صافی قوری ریخته (توجه کنید که گفتیم خود فلوس یعنی غلاف کامل با دانه ها و پوسته چوبی) و سپس به اندازه 200 گرم آب جوش به آن اضافه می کنیم.
با قرار دادن درپوش و یا پارچه ای تمیز بر روی قوری به مدت 10 الی 15 دقیقه، دمنوش گیاهی خود را آماده کرده و می توان برای سرو کردن آن کمی عسل و آبلیمو نیز به آن اضافه کرد.
خواص و فواید چای فلوس
چای فلوس از لحاظ طبعی دارای طبیعتی نسبتاً گرم و تَر می باشد و همانطور که گفتیم به طور قطع می توان گفت که بهترین داروی یبوست می باشد و از آنجایی که این دمنوش برای کودکان نیز بدون خطر می باشد می تواند برای رفع یبوست رایج در آنها بسیار مفید باشد.
فلوس یکی از گیاهان فوق العاده برای رفع التهاب های داخلی مانند ورم لوزه و گلو می باشد و دارای آنتی اکسیدان بسیار زیادی می باشد که می تواند از ابتلا انسان به بسیاری از بیماری های عفونی کمک کند.
این دمنوش همچنین برای کسانی که مبتلا به درد مفاصل می باشند نیز بسیار مفید می باشد و می توان از آن برای رفع ورم مفاصل استفاده کرد، برای اینکار می توانید با آغشته کردن یک پارچه تمیز به چای فلوس و قرار دادن آن بر روی مفاصل، از خواص و فواید بی نظیر آن بهره مند شوید.
تحقیقات و بررسی ها نشان می دهد که این چای گیاهی همچنین برای بیماری هایی نظیر نقرس، آرتروز و آسم نیز بسیار مفید می باشد.
فلوس همچنین جز دمنوش های مُدر به حساب می آید و می تواند برای کسانی که مشکلات ادراری دارند بسیار مفید باشد. علاوه بر این مورد این جوشانده برای ورم مثانه و کسانی که مشکلات کلیه ای و سنگ کلیه نیز دارند مناسب می باشد.
جوشانده پوست فلوس، اسهال خونی را رفع کرده و همچنین نرم کننده سینه و بازکننده گرفتگی های روده می باشد و دل پیچه را کاهش می دهد.
نکات مهم تکمیلی در مورد چای فلوس
استفاده از چای فلوس برای کسانی که مشکل معده دارند در صورت مصرف بیش ار حد می تواند کاملاً مضر باشد، پس رعایت حد تعادل نه تنها در مورد این جوشانده بلکه در مورد سایر دمنوش های گیاهی نیز لازم می باشد.
دمنوش فلوس همچنین می تواند در برخی از افراد باعث ایجاد آلرژی شود که با علائمی همچون درد معده و ناراحتی های روده خود را نشان می دهد که برای رفع این مشکل بهتر است که این افراد از گیاه های مستکی یا اینوسو و روغن بادام به همراه فلوس استفاده کنند.
چای فلوس به خودی خود عوارض خاصی ندارد و حتی زنان باردار و شیرده نیز می تواند با توصیه پزشک از آن استفاده کنند.
برای آنکه این دمنوش بتواند به بهترین شکل گرفتگی های روده را رفع کند بهتر است آن را با ریشه گل ختمی میل کنید. به همین صورت برای آنکه فلوس بتواند برای درمان دیفتیری کمک کند باید آن را با آب گیشنیز مخلوط کنید و درون گلو غرغره کنید.
ما در این مقاله سعی کردیم تمام مواردی که لازم است در مورد خواص و فواید، طریقه مصرف و طرز تهیه چای فلوس بدانید را برای شما به طور دقیق بررسی کنیم، اما در صورتی که در مورد بخش های مختلف این مقاله سوال و یا نکته ای دارید می توانید آن را در قسمت پیشنهادات با ما در میان قرار دهید.