قهوه ساز چیست ، با 11 نوع قهوه ساز موجود در ایران آشنا شوید

قهوه ساز و شناخت انواع آن را می توان یکی از مهمترین اصول اولیه دوست داران قهوه معرفی کرد. قهوه سازها مدل های بسیار متنوعی دارند که شما می توانید متناسب با سلیقه و نیاز خود، برای خرید گزینه مد نظرتان اقدام کنید. اینکه شما قصد تهیه یک اسپرسو ساده را دارید و یا دوست دارید یک قهوه دمی ویژه آماده کنید در قیمت و نوع دستگاه شما تاثیرگذار است و لازم است تا تمام نمونه های موجود در بازار ایران را بشناسید.

اگر شما هم جزو افرادی هستید که به قهوه علاقه دارید و صبح‌های خود را با عطر و طعم بی‌نظیر قهوه آغاز می‌کنید یا عادت دارید پس از پایان کار روزانه خستگی‌تان را با نوشیدن قهوه از تن به در کنید، داشتن قهوه ساز در خانه برای‌تان ضروری است اما ممکن است با کاربرد‌های قهوه ساز و انواع آن آشنایی زیادی نداشته باشید به همین دلیل می‌خواهیم در این مقاله شما را با نحوه عملکرد قهوه ساز و انواع مختلف آن بیشتر آشنا کنیم پس در ادامه ما را همراهی کنید.

خرید قهوه ساز

قهوه ساز چیست؟

همان طور که می‌دانید به طور کلی به وسیله‌ای که با استفاده از آن قهوه درست می‌کنند، قهوه ساز می‌گویند اما این اصطلاح معمولا برای قهوه ساز های برقی که مناسب برای تهیه قهوه های فیلتری (اصطلاحا قهوه فرانسه) است به کار می‌رود.

عملکرد قهوه ساز فیلتری چگونه است؟

روش کار قهوه ساز های فیلتری به این صورت است که ابتدا قهوه پودر شده را داخل فیلتر کاغذی یا فلزی ریخته و سپس آن را درون قیف دستگاه قرار می‌دهند. پس از این مرحله آب سرد در مخزن آب دستگاه ریخته می‌شود که پس از روشن کردن دستگاه و رسیدن به نقطه جوش مستقیما به درون قیف هدایت می‌شود.

معمولا در قسمت خروجی این دستگاه ها یک قوری شیشه‌ای یا سرامیکی قرار دارد که پس از ریخته شدن آب جوش بر روی قهوه آسیاب شده، قهوه آماده شده درون آن ریخته می‌شود ،پس از اتمام کار دستگاه قهوه آماده است میتوانید به اندازه مورد نیاز درون لیوان یا فنجان خود بریزید و آن را سرو کنید .

ما در مطلب طرز تهیه قهوه با قهوه ساز برقی تمام آنچه در مورد درست کردن قهوه با این وسیله لازم است را به طور کامل بیان کردیم.

انواع قهوه ساز :

به طور کلی قهوه ساز ها به دو دسته برقی و دستی تقسیم می‌شوند و معمولا برای هر روش تهیه قهوه هر دو نوع این دستگاه ها وجود دارد، علاوه به قهوه ساز فیلتری برقی که معرفی کردیم در ادامه به معرفی معروف ترین قهوه ساز های موجود در بازار ایران می‌پردازیم:

خرید دانه قهوه

کِمِکس

کمکس (chemex) بیشتر شبیه به یک اثر هنری است تا قهوه ساز، طوری که برخی افراد از آن برای دکوراسیون خانه یا کافی‌شاپ استفاده می‌کنند. این قهوه ساز از اوایل  سال 2000 بسیار محبوب شد و در اغلب کافی‌شاپ‌ها می‌توان یکی از آن‌ها را دید. قهوه‌ای که با استفاده از این قهوه ساز تولید می‌شود یک قهوه نسل سومی است.

بیشتر بدانید: طرز تهیه قهوه با کمکس

آئروپرس

اگر در دفتر کار و حتی سفر نمی‌توانید از فنجان قهوه روزانه خود دل بکنید و در عین حال کیفیت ساخت قهوه نیز برای‌تان اهمیت دارد ائروپرس گزینه مناسب و البته مقرون به صرفه‌ای است.

در این دستگاه علاوه بر سیستم قهوه ساز اصلی، 350 فیلتر ایروپرس و یک نگهدارنده برای آن‌ها خواهید داشت. ائروپرس شباهت زیادی به دیگر قهوه سازها دارد و از یک پیستون برای عبور آب از قهوه استفاده می‌کند؛ حالتی که ممکن است برای بسیاری از کاربران قهوه سازهای فرنچ پرس آشنا باشد.

فرنچ پرس

وقتی حرف از قهوه ساز فرنچ پرس به میان می‌آید باید اعتراف کنم که این دستگاه در مقایسه با دیگر قهوه سازها بسیار منحصر به فرد است و امروزه انواع متنوعی از آن در بازار موجود است.

که می‌توانند انواع و اقسام افراد با سلیقه‌های مختلف را راضی کنند؛ از مسافران گرفته تا طرفداران قهوه سازهای شیشه‌ای و قهوه سازهایی که از استیل‌های ضد زنگ ساخته شده‌اند.

البته با وجود این تفاوت‌ها باید بگویم که قهوه به دست آمده از تمام این دستگاه‌ها تقریبا یکی است و ممکن است طعم آن فقط با توجه به میزان آبی که استفاده می‌کنید، متفاوت باشد بنابراین چنانچه از طعم قهوه خود راضی نیستید به جای این که قید تهیه قهوه در خانه را بزنید، عیب کارتان را پیدا کنید.

ما در مطلب طرز تهیه قهوه با فرنچ پرس تمام انچه در مورد درست کردن قهوه با این وسیله لازم است را به طور کامل بیان کردیم

اسپرسوساز

اگر چه ممکن است دستگاه‌های اسپرسوساز که انواع مختلفی دارند در نگاه اول گران قیمت به نظر بیایند اما هزینه کردن برای خرید یکی از آن‌ها در واقع صرفه‌جویی در هزینه‌هاست. زیرا علاوه بر این که شما را از پرداخت روزانه پول برای خوردن قهوه در کافی‌شاپ‌ها خلاص می‌کند، سرعت بالایی دارند و شما را در زمان اندکی به قهوه با کیفیت و خوش طعم می‌رساند.

ما در مطلب اسپرسو ساز چیست تمام انچه در مورد درست کردن قهوه با این وسیله لازم است را به طور کامل بیان کردیم.

خرید اسپرسوساز

اسپرسوساز دستی

همانطور که اشاره کردیم در بین انواع قهوه ساز ها، اسپرسوسازها از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشند که خیلی از افراد به دنبال آنها می باشند، در بخش قبلی با مدل اتوماتیک اسپرسوساز آشنا شدیم، اما مدل های دستی نیز وجود دارد که شاید امروزه در کمتر جایی از آنها استفاده شود.

این نوع اسپرسوساز به نام اهرمی نیز شناخته می شوند و روش کار با این نوع قهوه سازها خیلی سخت و پیچیده نیست اما نسبت به مدل های اتوماتیک و برقی نیاز به مهارت بیشتری برای کار می باشد.

موکاپات

قهوه ساز موکاپات در واقع نوعی اسپرسوساز است که در کل از سه قسمت مختلف تشکیل شده است. برای درست کردن قهوه با استفاده از موکاپات ابتدا محفظه زیرین را با آب سرد پر می‌کنیم. آب درون آن پس از جوشیدن با فشار زیاد به قسمت بالایی که قهوه آسیاب شده را در خود جای می‌دهد، وارد می‌شود. پس از آن قهوه آماده از فیلتر عبور می‌کند و دوباره با فشار به سمت بالاتر و درون قوری جمع کننده می‌ریزد. به همین سادگی قهوه شما آماده است تا آن را نوش جان کنید.

ما در مطلب موکاپات چیست تمام انچه در مورد درست کردن قهوه با این وسیله لازم است را به طور کامل بیان کردیم.

قهوه جوش ترک

قهوه جوش ترک در واقع نوعی قوری مخصوص درست کردن قهوه ترک است و با نام‌های ایبریک و جذوه نیز شناخته شده است. جنس این قهوه جوش بیشتر مسی است اما انواع برنجی، رویی، نقره‌ای و گاهی طلایی نیز دارد. معمولا نتیجه نهایی این نوع قهوه ساز، قهوه‌ای بسیار عالی با کفی خوش رنگ و زیبا است.

ما در مطلب قهوه جوش یا جذوه چه ویژگی هایی دارد  تمام انچه در مورد درست کردن قهوه با این وسیله لازم است را به طور کامل بیان کردیم.

قهوه ساز ویتنامی

همانطور که از عکس این نوع قهوه ساز می توان حدس زد روش کار با آن بسیار ساده و آسان می باشد. استفاده از قهوه ساز ویتنامی بیشتر در قهوه های یخی و شیرین می باشد.

روش کار با این قهوه ساز به این شکل می باشد که در ابتدا داخل یک ماگ و لیوان شیشه ای، مقداری شیر تغلیض شده (شیر عسل الفجر) را ریخته و سپس قهوه‌ساز را روی دهانه لیوان قرار داده، فیلتر رویی را برداشته و به مقدار کافی پودر قهوه بریزید؛ فیلتر رویی را روی پودر قهوه نشانده، آب جوش ریخته و درپوش را بگذارید.

بعد از انجام مراحل قبل پس از گذشت چند دقیقه عصاره قهوه به‌صورت قطره‌ای از زیر قهوه‌ساز به درون لیوان خواهد ریخت و اینجاست که باید قهوه و شیر تغلیظ شده را با هم ترکیب کرده و پس از اضافه کردن یخ به آن سرو کنید.

قهوه ساز پرکولاتور

این نوع قهوه ساز که آن را با نام های موکا اسپرسو یا موکا پات نیز می شناسند یکی از وسایلی می باشند که شاید نسبت به سایر قهوه سازها خیلی شناخته شده نمی باشد.

اگر قبلا با این دستگاه کار نکردید باید بدانید، محفظه بالا و سبد فیلتر را دستگاه پرکولاتور را بردارید. مقداری آب گرم کنید و سپس آن را به داخل محفظه فیلتر بریزید. سپس سبد فیلتر را داخل دستگاه بگذارید، سپس قهوه خرد شده‌ی دانه درشت را درون فیلتر بریزید و پرکولاتور را روی شعله‌ی اجاق گاز قرار دهید تا قهوه شما دم بکشد.

دله عربی

قهوه عربی یکی از قهوه‌های بسیار پرطرفدار در جهان است که معمولا روی ذغال و با قهوه جوش مخصوصی به نام دله که غالبا از جنس برنج که طلایی رنگ است تهیه می‌شود. یکی از مواردی که باعث محبوبیت این قهوه جوش شده است ظاهر سنتی و منحصر به فرد آن است و چیزی که طعم قهوه عربی را از دیگر انواع قهوه متمایز می‌کند عطر و بوی هل یا میخک در آن است.

خرید قهوه لاوازا

وی 60

وی 60 را می‌توان  یکی از ساده‌ترین قهوه سازهای موجود در جهان دانست که با آن می‌توان یک قهوه دمی ساده تهیه کرد. این نوع قهوه ساز به قدری ساده و قابل حمل است که شما می‌توانید از آن برای تهیه قهوه در هر مکانی حتی در طول سفر استفاده کنید. علاوه بر این سرعت عمل آن نیز تا حدود زیادی بالاست و در کمترین زمان ممکن قهوه‌ای تازه و خوش طعم را به شما تحویل می‌دهد.

بیشتر بدانید: طرز تهیه قهوه با وی 60

سایفون

سایفون یک قهوه ساز بسیار خاص و فوق العاده است که از دو حباب شیشه‌ای روی هم تشکیل شده است و در آن از فشار بخار و خلاء برای تهیه قهوه استفاده می‌شود. قهوه تهیه شده با استفاده از این قهوه جوش معمولا قهوه‌ای دمی با غلظت معمولی و طعم و بوی بسیار عالی است.

نسپرسو (اسپرسو ساز کپسولی)

برای تهیه اسپرسو که در واقع نوعی قهوه‌ غلیظ است معمولا فشار بالایی مورد نیاز است در نسپرسو هم فشار یک عامل مهم در تهیه قهوه است. اسپرسو ساز کپسولی یک دستگاه هوشمند است که در کمتر از یک دقیقه و بدون نیاز به مهارت و تخصص خاص اسپرسویی عالی و خوش طعم را در اختیار شما قرار می‌دهد. کپسول‌های نسپرسو معمولا با تعدادی از بهترین انواع قهوه پر شده‌اند و می‌توانید هر کدام را انتخاب و درست کنید.

بیشتر بخوانید : فواید و مضرات قهوه

به خاطر داشته باشید که کیفیت و طعم قهوه تا حد زیادی به تجربه شما و مقدار قهوه و آبی که استفاده می‌کنید، بستگی دارد پس سعی کنید به جای تعویض قهوه سازتان ابتدا بهینه ترین روش تهیه قهوه با آن قهوه ساز را بیاموزید.

5/5 (1 نظر)