اگر دنبال این موضوع هستید که میزان کافئین مصرفی خود را پایین بیاورید و به همین دلیل دنبال جایگزینی مناسب برای نوشیدن قهوه هستید، چای های گیاهی و دمنوش ها گزینه بسیار مناسبی برای این کار می باشند.
هر چند نوشیدن چای های گیاهی و دمنوش ها در بین انسان ها بسیار رواج دارند ولی اطلاعات در دسترس و دانستنی های مردم نسبت به آنها بسیار کم است و بیشتر مردم با شنیدن اسم چای فقط چای سیاه به ذهنشان می آید.
آیا چای های گیاهی و دمنوش ها، دارای کافئین هستند؟
اگر بخواهیم جواب سوال بالا را در یک جمله پاسخ دهیم می توانیم بگوییم که اکثر چای های گیاهی و دمنوش ها فاقد کافئین هستند.
برای مشخص تر شدن موضوع باید به این نکته دقت شود که منظور شما از چای های گیاهی و دمنوش ها چیست؟ آیا شما فقط ترکیب هایی که از چای سیاه تشکیل می شوند به طور مثال “چای لیمو” را به عنوان دمنوش می دانید یا نه؟
اگر ما به طور تخصصی تر نگاه کنیم و تمام دمنوش ها از جمله چای نعناع، اسطوخودوس، بابونه، چای دارچین و .. را مورد بررسی قرار دهیم قطعا جوابی که در ابتدا دادیم صحیح می باشد.
تقریبا تمام چای های گیاهی و دمنوش ها فاقد کافئین هستند!
وقتی ما در مورد چای های گیاهی و دمنوش های صحبت می کنیم فقط تعداد خاصی به ذهن مان می رسد در حالی که طیف آن بسیار گسترده است و شاید دانستن این موضوع که ما بیش از هزار نوع چای گیاهی و دمنوش داریم برای شما جالب باشد.
و نکته مهم اینجاست که هیچ کدام از این چای ها و دمنوش ها به طور طبیعی کافئین ندارند به جز دو مورد! (دقت کنید به طور طبیعی)
این دو مورد را برای شما بازگو میکنیم، اولین گزینه چای یربا ماته “Yerba Mate” می باشد که نوعی چای گیاهی بومی آمریکای جنوبی است و به طور طبیعی کافئین دار است.
مورد دوم ترکیبی از چای هایی است که باعث می شود چای های گیاهی به طور مصنوعی کافئین دار شوند، چه با مخلوط کردن آن با چای واقعی و چه با اضافه کردن مولکول های کافئین مصنوعی، نتیجه نهایی همان است.
بررسی برچسب دی کاف “Decaf” بر روی دمنوش ها!
شاید برای شما این سوال جالب باشد اگر بیشتر چای های گیاهی و دمنوش ها به طور طبیعی فاقد کافئین هستند، پس چرا برخی از آنها دارای برچسب “دی کف” هستند؟
اگر بخواهیم چایهایی که برای آنها واژه دی کاف واقعی است را برای شما بازگو کنیم لیست آنها اینگونه است:
چای سیاه، چای سبز، چای سفید، چای اولانگ، چای پوره و چای یربا ماته می باشد، پس اگر در بقیه دمنوش ها و چای ها واژه دی کاف را مشاهده کردید می فهمین که آب مرطوب می باشد! 🙂
نکته مهم و جالب: وقتی ما از دمنوش ها صحبت می کنیم با توجه به صحبت هایی که بیان کردیم تقریبا همه آنها بدون کافئین هستند و با توجه به خاصیت اکثر دمنوش های گیاهی در کم کردن استرس و پریشانی، می توان به این نتیجه رسید که:
تمام دمنوش ها برای خواب شما مفید می باشند و یا حداقل بدون ضرر و تاثیر منفی می باشند.
این موضوع برای استفاده کودکان نیز پابرجاست و می توان گفت که استفاده چای های گیاهی و دمنوش ها در حالت کلی برای کودکان مفید می باشد.