چای دارچین نوشیدنی با طبع گرم که توانسته جای خود را بین دمنوش ها و چای های گیاهی باز کند و دارای محبوبیت عجیبی می باشد، این موضوع را بدن دلیل بیان نمی کنیم کافیست یک نگاه کوتاه به روش تهیه چای های دیگر بی اندازید تقریباً در همه گزینه ها استفاده از دارچین به عنوان یک چاشنی موضوعی رایج است، چای های گیاهی مانند زنجبیل و هل از جمله مهمترین این موارد می باشد.
ما در این مقاله از کافی مافی سعی داریم در ابتدای کار یک توضیح کلی در مورد چای دارچین بدهیم و در ادامه روش های و طرز تهیه آن را به مدل های مختلف بیان خواهیم کرد و در پایان نیز سعی می کنیم خواص و فواید این دمنوش را برای شما بیان کنیم.
شناخت کلی چای دارچین
شاید جالب باشد بدانید کلمه ی دارچین (Cinnamon) از کلمهی لاتین Cannella گرفته شده که معنای آن «عصا» می باشد که این نام برگرفته از شکل ظاهری چوب های دارچین می باشد.
دارچین در گذشته نیز بسیار مورد احترام قرار می گرفت، تا جایی که آن را به عنوان یک هدیه به پادشاهان مصری انتخاب کرده بودند، این محبوبیت تا جایی ادامه پیدا کرد که امروزه به راحتی مشاهده می کنیم که استفاده از آن در انواع مختلف غذاها و نوشیدنی ها بسیار رایج شده و نوشیدن چای دارچین دیگر مختص پادشاهان نمی باشد. 🙂
دارچین به طور کلی یک نوع ادویه به حساب می آید که از چوب های داخلی گیاه دارچین به دست می آید و در اصل بومی کشور هندوستان به حساب می آید، مثل 90 درصد دیگر ادویه ها که همیشه پای هند در میان بوده است.
روش های تهیه چای دارچین
خیلی از ما با شنیدن نام چای دارچین اولین چیزی که برای درست کردن به ذهن مان خطور می کند اضافه کردن چوب های دارچین به چای سیاه می باشد، اما یادتان باشد این تمام ماجرا نیست و روش های مختلف و ترکیب های متنوعی وجود دارد که شما می توانید به راحتی آنها را در منزل خود تهیه و استفاده کنید.
1. چای دارچین ساده
این روش که رایج ترین نوع برای تهیه چای دارچین می باشد، به خاطر همخوانی مواد اولیه مزه و طعم فوق العاده ای دارد.
موادی که برای تهیه لازم دارید: چوب دارچین یک عدد (دارچین سیلان)، آب جوش یک فنجان، چای سیاه کیسه ای یک عدد یا چای فله و استفاده از عسل برای شیرین کردن نوشیدنی.
روش تهیه این چای نیز همانطور که گفتیم بسیار سادست، کافیست دارچین را درون یک لیوان قرار داده و بر روی آن آب جوش را ریخته و درب لیوان رو بپوشانید تا به مدت 10 دقیقه دارچین دم بکشد.
پس از انجام اینکار وقت اضافه کردن چای می باشد، پس از افزودن به مدت 4 دقیقه دیگر منتظر بمانید، اگر چای شما کیسه ای می باشد آن را به همراه چوب دارچین خارج کنید و پس از شیرین کردن چای دارچین خود با عسل می توانید از نوشیدن آن لذت ببرید.
2. دمنوش دارچین
شما می توانید برای تهیه چای دارچین تنها از خود این گیاه استفاده کنید و تمام افزودنی های آن را حذف کنید. به این نوشیدنی در اصطلاح دمنوش دارچین گفته می شود که دارای روش تهیه بسیار ساده ای می باشد.
کافیست به یک لیوان آب بدون کلر در حال جوشیدن یک عدد چوب دارچین اضافه کنید و اجازه دهید به مدت 5 دقیقه دارچین و آب جوش شما در یک حرارت ملایم و ظرف در بسته جوشانده شود، پس از انجام اینکار اجازه دهید بعد از کمی کاهش دمای دمنوش ، نوشیدنی شما آماده میل کردن شود.
خرید چای ماسالا
3. چای دارچین و زنجبیل
بعد از بررسی دو گزینه ساده به سراغ نوشیدن چای دارچین به همراه چای زنجبیل می رویم که گزینه ای با خواص و فواید بسیار بالایی می باشد که ما در گذشته در مورد خواص چای زنجبیل نیز به طور کامل صحبت کرده ایم.
موادی که برای تهیه این دمنوش گیاهی لازم دارید: چوب دارچین، ریشه زنجبیل تازه، پوست لیمو ترش و عسل به عنوان شیرین کننده می باشد که طرز تهیه آن نیز به این صورت می باشد:
در ابتدا یک لیتر آب را بجوشانید و یک تکه زنجبیل و پوست لیمو ترش را با نصف یک چوب دارچین درون آن بیندازید و به مدت 15 دقیقه آنها را بجوشانید و یا از هریک از آن ها نصف یا یک چهارم قاشقِ چای خوری داخل قوری معمولی بریزید، سپس یک تا دو لیوان، آب جوش در قوری ریخته و بگذارید پانزده دقیقه دم بکشد.
بعد از آماده شدن شما می توانید به دو روش این دمنوش را استفاده کنید، اینکه بعد از آماده شدن به صورت داغ مصرف کنید و یا اینکه آن را سرد کنید، درون یخچال قرار دهید و در طولانی مدت بنوشید، چای دارچین زنجبیل توانایی ماندگاری تا چندین ماه را دارد.
4. چای دارچین با چای سبز
به سراغ گزینه ای می رسیم که خیلی محبوب می باشد، دلیل اصلی این موضوع هم کمک ویژه به لاغری می باشد، این گزینه چای دارچین با چای سبز می باشد.
مواد لازم برای تهیه این چایی : چوب دارچین یک عدد، چای سبز فله یا دو عدد کیسه ای، آب جوش سه فنجان، نصف لیمو ترش و عسل نیز به اندازه کافی.
قبل از آموزش روش تهیه این دمنوش باید به شما این نکته رو گوش زد کنیم که از آنجایی که مقوله لاغری یک بحث علمی و پزشکی می باشد، قبل از آنکه بخواهید این روش را برای اینکار استفاده کنید با پزشک مشورت کنید.
برای تهیه آن نیز ابتدا چوب دارچین که بهتر است از نوع سیلان باشد را با چای به مدت 5 دقیقه در آب جوش خیس کنید تا دم بکشد. سپس عسل را اضافه کنید و آب لیموترشی که انتخاب کرده اید را گرفته و به دمنوش خود اضافه کنید و خوب مخلوط کنید، در پایان نیز از نوشیدن آن لذت ببرید.
خواص چای دارچین
چای دارچین به طور کلی یک سری خواص و فواید دارد که به صورت کلی می باشد، از جمله مهمترین آنها می توان به خاصیت ضد میکروب بودن آن اشاره کرد، وقتی شما به غذایی دارچین میزنید به طور ناخوآگاه از خراب شدن و فساد آن کمی جلوگیری میکنید.
احتمالاً نام آنتی اکسیدان را نیز بارها شنیده اید، ماده ای با خاصیت شگفت انگیز که از ایجاد رادیکاهای آزاد در بدن جلوگیری میکند، در ادامه نیز سعی می کنیم مهمترین نتایج به طور دقیق بررسی کنیم.
کاهش وزن و کمک به لاغری
همانطور که گفتیم دارچین، دارای یک طبع گرم بسیار بالایی می باشد و می تواند با آن باعث شود که سوخت و ساز در بدن شما افزایش پیدا کند. با اینکار در واقع چای دارچین باعث می شود وزن شما کاهش پیدا کند و لاغر شوید.
اگر به روش های طرز تهیه که برای شما بیان کردیم دقت کنید در بیشتر آنها استفاده از عسل و دارچین ثابت بود، تحقیقات نشان داده مصرف این دو ماده به طور همزمان می تواند وزن را کاهش دهد.
بهبود گردش خون و سلامت قلب
یکی از مهمترین مواردی که می توان در مورد چای دارچین می توان به آن اشاره کرد کاهش میزان کلسترول در خون می باشد که این موضوع در طولانی مدت هم بر روی سلامت قلب شما و هم بر روی گردش خون موثر و مفید می باشد.
علاوه بر آن استفاده از دارچین باعث می شود میزان انرژی در بدن شما افزایش یابد، انرژی خون شما را گرم و به گردش در می آورد.
کاهش استرس و کمک به هضم غذا
به طور کلی وقتی شما از لحاظ آرامش روانی با مشکل رو به رو شوید از لحاظ گوارشی نیز با مشکلاتی همراه می شوید، چای دارچین می تواند نقش بسیار موثری در میزان استرس، افسردگی و مشکلات روحی ایفا کند.
همچنین چای دارچین قادر به تقویت اندام های گوارشی داخل بدن شما می باشد و می تواند مسائل و مشکلات گوارشی یا درد معده شما را تسکین دهد. به همین خاطر توصیه می شود بعد از صرف یک وعده سنگین غذایی به فر نوشیدن یک فنجان چای دارچین باشید.
کمک به زنان در دوران قاعدگی و بارداری
تحقیقات نشان داده این چای درجلوگیری و درمان دیابت بارداری و کاهش ابتلا به سرطان رحم در زنان بسیار می تواند نقش موثری ایفا کند، اما قبل از هر استفاده می کنیم در زمان بارداری با پزشک خود مشورت کنید.
درد شکم یکی از مشکلات اصلی زنان و دختران در دوران قاعدگی می باشد که آزمایشات نشان داده چای دارچین دارای خواص ضد انعقادی مختلفی است که می تواند به راحتی به زنان مبتلا به درد قاعدگی کمک کند تا این میزان از درد در آنها کاهش پیدا کند.