سرطان و قهوه، آیا قهوه باعث سرطان می شود؟ چه تاثیراتی دارد!

به نظر می رسد در مورد قهوه تقریباً هفتگی مطالعات و اخبار جدید گزارش می شوند. یک مطالعه می گوید برای شما خوب است، در حالی که دیگری می گوید خطراتی وجود دارد. در این مطلب گزارشات رسمی و معتبر جهان تاثیر نوشیدن قهوه بر سرطان خدمت شما آورده شده است.

در بهار سال 2018، دادگاهی در کالیفرنیا طوفانی را آغاز کرد که اعلام کرد، قهوه فروخته شده در ایالت ممکن است به دلیل وجود ماده شیمیایی به نام آکریل آمید، یک عامل سرطان زا، به یک برچسب هشدار دهنده سرطان نیاز داشته باشد.

رئیس سازمان غذا و داروی معتبر آمریکا (FDA)، با استناد به سال ها داده های حاكی بر ایمنی قهوه، پاسخ داد و دفتر ارزیابی خطر سلامت بهداشت كالیفرنیا (OEHHA) در مقابله با زدن برچسب اخطار بر روی بسته بندی قهوه تصمیم گرفت.

اما هنوز هم ممکن است از خودتان بپرسید: “آیا فنجان قهوه من می تواند باعث سرطان شود؟” پاسخ ساده این است که تحقیقات فعلی از پیوند بین قهوه و سرطان پشتیبانی نمی کند.

بنابراین تحقیقات در واقع چه می گوید؟ آکریل آمید دقیقا چیست؟ آیا قهوه برای نوشیدن بی خطر است؟ تاکنون، علوم فعلی پیوندی بین قهوه و سرطان پیدا نکرده اند.

خرید قهوه فوری

مطالعه علمی سرطان و تاثیر قهوه بر آن

در سال 2016، یک گروه کاری آژانس بین المللی تحقیقات سرطان (IARC) وابسته به سازمان بهداشت جهانی (WHO) ارزیابی کرد که نوشیدن قهوه می تواند باعث سرطان شود.

اما پس از بررسی دقیق سازمان بهداشت جهانی بر روی بیش از 1000 مقاله، مشخص شد که هیچ مدرک قطعی برای طبقه بندی قهوه به عنوان مواد سرطان زا وجود ندارد.

یک بررسی گسترده از مطالعات منتشر شده در سال 2017، که میزان مصرف قهوه و پیامدهای مختلف سلامتی را ارزیابی کرد. مشخص شد هیچ ارتباط معنی داری بین نوشیدن قهوه و چندین نوع سرطان از جمله سرطان روده بزرگ، لوزالمعده و سرطان پستان مشاهده نشد.

مطالعات جدید همچنین نشان داده است كه هیچ ارتباطی به مصرف قهوه و خطر ابتلا به سرطان پروستات در یك گروه بزرگ از مردان اروپایی  و سرطان لوزالمعده در گروه بزرگی از زنان غیر سیگاری وجود ندارد.

آکریل آمید چیست و آیا باید نگران باشید؟

آکریل آمید یک ماده شیمیایی است که برای تولید مواد اولیه محصولاتی مانند پلاستیک، کاغذ و چسب استفاده می شود.

طبق سازمان ملی سم شناسی در گروه مواد بالقوه برای ایجاد سرطان در انسان طبقه بندی می شود. آکریل آمید همچنین می تواند در غذاهایی که با درجه حرارت بالا گرم می شوند مانند سرخ کردن یا پخت یافت شود.

علاوه بر قهوه رست شده، نمونه های دیگری از غذاهایی که می توانند حاوی آکریل آمید باشند شامل سیب زمینی سرخ کرده و کراکر است.

بنابراین، آیا باید نگران محتوای آکریل آمید موجود در قهوه و سایر مواد غذایی باشید؟ تاکنون مطالعات نشان نداده است كه بین مصرف آكریل آمید های موجود در رژیم غذایی و خطر ابتلا به چندین سرطان از جمله لوزالمعده، تخمدان، پستان و پروستات ارتباطی قطعی وجود داشته باشد.

خرید دانه قهوه

آیا ارتباط دیگری بین قهوه و سرطان وجود دارد؟

بگذارید برخی از تحقیقات فعلی را بررسی کنیم که آیا سایر عوامل مرتبط با قهوه می توانند با سرطان در ارتباط باشند:

درجه حرارت گرما

IARC گزارش داده است که شواهد محدودی حاکی از ارتباط بین نوشیدن نوشیدنی های بسیار داغ و پیشرفت سرطان مری است. این مطالعات با مات، که یک چای سنتی در آمریکای جنوبی، آسیا و آفریقا مصرف می شود، انجام شد.

همچنین انجمن سرطان آمریکا (ACS) خاطر نشان می کند که نوشیدنی های “بسیار گرم” یعنی نوشیدنی هایی که در دمای بالاتر از 149 درجه فارنهایت (65 درجه سانتیگراد) یا بالاتر از آن قرار دارند، می تواند اثرات مخربی بر سلامت افراد داشته باشد.

کافئین

یکی از شناخته شده ترین ترکیبات قهوه، کافئین است. این همان چیزی است که به ما کمک می کند تا صبح ها را با انرژی شروع کنیم.

تحقیقات نه تنها ارتباطی بین مصرف کافئین و ایجاد سرطان وجود ندارد. بلکه مطالعه کوهورت در سال 2018 نشان داد که مصرف کافئین یا قهوه ممکن است با خطر ابتلا به سرطان آندومتر را کاهش دهد.

همچنین یک مطالعه جدید در یک جمعیت چینی نشان داد که مصرف کافئین ممکن است خطر ابتلا به سرطان پوستی غیر ملانوما را کاهش دهد.

همچنین یک منبع متا آنالیز معتبر اخیر اعلام کرد هیچ ارتباطی بین مصرف کافئین و خطر ابتلا به سرطان تخمدان وجود ندارد.

خرید اسپرسوساز

آیا نوشیدن قهوه مزایایی دارد؟

همانطور که در مطالب پیشین گفته شده است قهوه دارای خواص زیادی است. همچنین در برخی از مطالعاتی که در بالا مورد بحث قرار گرفتیم، دیدیم که ممکن است قهوه خطر ابتلا به برخی سرطان ها را کاهش دهد. در اینجا برخی از مزایای دیگر نوشیدن قهوه آورده شده است:

طبق تحقیقات موسسه آمریکایی، قهوه منبع خوبی از ریبوفلاوین (یک ویتامین B) و همچنین سایر آنتی اکسیدان ها است.

یک مطالعه در سال 2015 بر روی سه گروه بزرگ نشان داد که مصرف قهوه با خطر کمتری از مرگ و میر و همچنین کاهش خطر مرگ ناشی از بیماری های قلبی عروقی و عصبی همراه است.

همچنین مطالعه دیگری در سال 2018 نشان داد که هر دو قهوه کافئین دار و بدون کافئین باعث افزایش هوشیاری در مقایسه با برخی دارو ها می شوند.

بنابراین بر اساس این مطالعات علمی که در این سال ها صورت گرفته است پیشنهاد ما به شما استفاده به موقع و به اندازه قهوه می باشد تا بتوانید با خیال راحت از نوشیدن آن لذت ببرید 🙂

0/5 (0 نظر)